Friday , April 3 2020
Lajmi i fundit

9 dhjetori: DITA NDËRKOMBËTARE PËR LUFTË KUNDËR KORRUPSIONIT

Korrupsioni, KorupcijaNga viti 2004 në botë me 9 dhjetor shënohet Dita ndërkombëtare e luftës kundër korrupsionit.

Në kumtesën e dhënë me këtë rast Kombet e bashkuara thonë se “lufta kundër korrupsionit mund ta lirojë botën nga varfëria dhe pazhvillimi”.

Korrupsioni, në kuptimin më të gjerë, është çdo formë e keqpërdorimit të kompetencave për hirë të interesit personal ose të grupit, pa marrë parasysh a bëhet fjalë për sektorin publik apo privat.

Nga Komisioni europian para disa ditëve kanë vlerësuar se në “Mal të Zi janë realizuar rezultatet fillestare në pjesën e luftës së korrupsionit në nivel të lartë”.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top