Friday , August 14 2020
Lajmi i fundit

A.Baldaqi: FOTOGRAFIA E KALASË NGA VITI 1901

Ulqini 1901Antonio Baldaqi (Antonio Baldacci 1867-1950) ishte botanist dhe gjeograf i njohur italian.

Nga rinia e hershme jugu i Ballkanit ishte sfera e interesimit të tij prandaj edhe qëndroi shpesh këtu.

Është i njohur studimi i tij “Appunti sulla flora invernale di Dulcigno nel Montenegro” (Shënime për florën dimërore të Ulqinit në Mal të Zi).

Për vizitorët tonë përcjellim fotografinë e Kalasë të cilën Baldaqi e bëri në vitin 1901.Arkiv, Arhiva, Ulqini 1901

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top