Abazoviq – Rama: Ta bëjmë kufirin të padukshëm, të ndërtojmë urën në Bunë

Tani“Detyra jonë është të bëjmë një hap përpara, sepse vendet tona kanë një potencial të madh turistik. Le të mos i ndryshojmë kufijtë, le t’i bëjmë të padukshëm “, tha zëvendës Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq pas një takimi dypalësh me Kryeministrin e Republikës së Shqipërisë, Edi Rama, me ftesën e të cilit po qëndron në Tiranë.

Në një bisedë me Ramën, Abazoviq deklaroi se marrëdhëniet e përgjithshme ndërshtetërore janë shumë të mira, bazuar në parimet e miqësisë dhe bashkëpunimit, të forcuara nga partneriteti në Aleancë dhe qëllimet e përbashkëta në nivelin rajonal dhe perspektivën evropiane, thuhet në deklaratë.

Abazoviq theksoi nevojën për forcimin e marrëdhënieve ekonomike, realizimin e projekteve të përbashkëta dhe vlerësimin e potencialeve të shumta, që paraqet një hapësirë ​​të konsiderueshme për përmirësimin e bashkëpunimit të mëtejshëm.

Kryeministri shqiptar Edi Rama tha që të dy vendet kanë një vizion të qartë për një të ardhme evropiane dhe të prosperitetit, siç demonstrohet nga anëtarësimi i tyre i plotë në NATO dhe përpjekjet për të qenë pjesë e BE.

“Abazoviq dhe Rama ranë dakord që një projekt i përbashkët për të ndërtuar një urë në Bojana, që do të lidhte Shtojin dhe Velipojën, që do të kontribuonte shumë në lëvizshmërinë e njerëzve dhe do të tërheqte investitorë të huaj në këtë zonë tërheqëse. Gjithashtu, bashkëbiseduesit diskutuan mundësinë e vlerësimit të Liqenit të Shkodrës.

U bisedua gjithashtu për hapjen e fundit të pikës kufitare në Triesh, e cila do të lidhë Podgoricën me zonën Plavë-Guci, por gjithashtu do ta bëjë Veriun e largët të Shqipërisë edhe më të arritshëm”, shtohet në deklaratë.

Abazoviç dhe Rama ranë dakord që marrëdhëniet në nivelin politik mund të vlerësohen si shumë të mira dhe nënkuptojnë kontakte të shpeshta në nivelin më të lartë dhe të punës, bashkëpunim brenda procesit të integrimit, duke pasur parasysh se ata kanë orientime të përbashkëta të politikës së jashtme dhe angazhim për bashkëpunim rajonal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Ulcinj Art Festival”: PROJEKTI “AIDA” BASHKON AKTORËT NGA ITALIA, SHQIPËRIA DHE MALI I ZI

TV Ul-info: PLAZHI I GRAVE DHE PELOIDI – PASURI NATYRORE TË ULQINIT

TV Ul-info: FAL DONATORËVE, QENDRA “SIRENA” E PËRGATITUR SA I PËRKET MASAVE MBROJTËSE

Gjakonoviq: NËSE URGJENTISHT NUK ZGJIDHET ÇËSHTJA E EROZIONIT, OBJEKTET NË ADË DO TË ZHDUKEN
Gjakonoviq: NËSE URGJENTISHT NUK ZGJIDHET ÇËSHTJA E EROZIONIT, OBJEKTET NË ADË DO TË ZHDUKEN

Drejtori ekzekutiv i Ndërmarrjes Hotelerike – Turistike “Riviera e Ulqinit” Bojan Gjakonoviq përsëri paralajmëroi për rrezikun e erozionit në Adën e Bunës. “Nëse asgjë nuk bëhet, objektet dhe plazhi në

Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029
Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029

Kryetari i Komunës së Ulqinit Aleksander Daboviq solli vendimin për hartimin e Planit Strategjik të Zhvillimit të Komunës së Ulqinit për periudhën 2022-2029. Ky dokument, i cili pas Planit Hapësinor –

Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)
Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)

Në moshën 92 vjeçare ndërroi jetë Hysein Ceno Kapllanbegu. Ishte i lindur në Ulqin, ku edhe kaloi trë jetën e tij të gjatë. Ka punue edhe në Perast. Në shitoren “Napredak” të Gjakovës ka kalue kohën e

Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE
Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE

Zgjedhjet brendapartiake qëndrojnë në korelacion të drejtpërdrejtë me zgjedhjet elektorale qofshin ato vendore, parlamentare ose presidenciale. Kisha thënë se zgjedhjet brendapartiake dhe zgjedhjet elektorale,

Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI
Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI

Pas përvetësimit të plotë të librit të shenjtë (mësimit përmendësh), 14 vjeçari Muhamed Ukoshata, u shpall Hafiz i Kuran-it. Mësimet i ka kryer në Shkodër  aty ku aktualisht është duke ndjekur edhe mësimet