Wednesday , April 14 2021
Lajmi i fundit

Abazoviq: TERRORISTËT NUK JANË BESIMTARË, POR KRIMINEL

Dritani 2 (1)Terroristët nuk janë besimtarë, por kriminel dhe kështu duhet të trajtohen, ndërsa themel i religjionit është dashuria ndaj të gjithëve, durimi karshi shqetësimeve dhe mosmarrëveshjeve, e kurrsesi përjashtueshmëria, tha nënkryetari i Qeverisë së Malit të Zi Dr. Dritan Abazoviq.

Në konferencën shkencore “Ekstremizmi, terrorizmi dhe religjioni”, e cila u mbajt të hënën në Podgoricë, ai tha se të gjitha religjionet thërrasin për paqe dhe se kjo është përcaktori themelor i çdo religjioni.

Sipas fjalëve të tija, besimtarët e vërtet janë ato që insistojnë në lidhjen e njerëzve.

“Besimtarët e vërtet janë ato që shkallën e tolerancës e kanë shumë të lartë se individët tjerë të cilët, ndoshta, fenë nuk e kanë të afërt”, shtoi Abazoviq duke theksuar se janë identifikuar kërcënimet nga terrorizmi dhe ekstremizmi në Mal të Zi.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top