Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Agjencia: UJËRAT E ZEZA E NDOTIN BUNËN, HEKUR NË RRJETIN E UJËSJELLËSIT

Kroni, Cesma, Uji, VodaNë dy lokalitete në lumin Buna (Fraskanjel dhe Reç) është cilësia shumë e dobët e ujit, thuhet në Raportin mbi Gjendjen e Mjedisit jetësor për vitin 2019 të cilin javën e kaluar e miratoi Qeveria e Malit të Zi.

Në dokumentin e përgatitur nga Agjencia për Mbrojtjen e Natyrës dhe të Mjedisit Jetësor të Malit të Zi theksohet se u konstatua përmbajtja më e lartë e nitrateve dhe e hekurit në mostrat nga rrjeti i ujësjellësit në Ulqin.

„Shkaku me shumë mundësi është përdorimi joadekuat i plehrave artificiale për prodhimin bujqësor“, shtohet në këtë raport.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top