Thursday , July 16 2020
Lajmi i fundit

Atraksion i vërtet në Kripore: NË BASENE NOTON EDHE VIDRA EUROAZIATIKE

Lutra_LutraKriporja e Ulqinit karakterizohet nga pasoria unike e ekosistemit. Këtu, para së gjithash, bënë pjesë fondi me mbi 250 lloje shpendësh, por edhe një sërë kafshësh të thera.

Pjesë e këtij ekosistemi është edhe atraksioni i vërtet – vidra (lundërza) euroaziatike (Lutra lutra). Ajo i takon familjes së kunadhave dhe jashtëzakonisht i përshtatet jetes në ujërat e embla. Njihet si notues i shkëlqyeshëm dhe i shpejt, dhe kryesisht ushqehet me peshk.

Kjo kafshë karizmatike, lozonjare dhe e butë gëzon statusin e mbrojtur në Malin e Zi.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top