Sunday , April 30 2017
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Komuna: MIRJETA GJONI SEKRETARJA E RE PËR VEPRIMTARI SHOQËRORE

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Juristja e diplomuar Mirjeta Gjoni është sekretarja e re e Sekretariatit për administratë dhe veprimtari shoqërore në Komunë të Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Ajo në këtë funksion, i cili sipas ndarjes në mes partnerësh në nivel lokal i ka takuar Forcës së re demokratike, ka zëvendësuar Gjina Daboviqin. Përndryshe, Gjoni më herët punoi në Gjykatën themelore në Ulqin dhe në ... Read More »

Ul info: TË ENJTEN PREZANTIMI I REZULTATEVE TË ANKETËS PËR PERCEPTIMIN E KORRUPSIONIT

Projekti

Nga mesi i janarit OJQ „Ul info“ është pjesë e projektit „Mendo lokalisht – vepro lokalisht!“ – Lufta kundër korrupsionit në nivel lokal“, të cilin e financon BE-ja. Në kuadër të projektit tonë „Ulqini kundër korrupsionit“ kemi bërë hulumtimin e perceptimit të korrupsionit në Ulqin. Me rezultatet interesante të anketës opinioni do të njoftohet në konferencën për shtyp e cila ... Read More »

Rruga Ulqin – Krythë: OFERTAT KTHEHEN NË RISHQYRTIM

Krythe, Krute, Ana e Malit

Drejtoria për komunikacion pranë Ministrisë së komunikacionit dhe detarisë në mënyrë të jashtëligjshme ja ka dhënë rikonstruktimin e rrugës prej Ulqinit deri në Krythë, me vlerë gjashtë milion euro, kompanisë nga Podgorica “Bemax”, thanë nga Komisioni shtetëror për kontrollin e proceseve të prokurimeve publike. Siç transmeton “Dan”, ankesën në këtë vendim të drejtorisë e dhanë kompanitë “Met&Alu plast”, “Tehnoput – ... Read More »

Nëse miratohen propozimet e reja qeveritare: JASHTË FUQIE PHU E ULQINIT

vlada-crne-gore

Drafti i ligjit për planifikim dhe ndërtim në mënyrë drastike do të zvogëlojë kompetencat e vetëqeverisjeve lokale, mendojnë drejtuesit e komunave në të cilat pushtetin e mbajnë partitë opozitare në nivel shtetëror. Qeveria me planin e propozuar, e duke përmendur si arsye për këtë kursin reformues, ka theksuar se ndërtuesve më nuk do ti jepen lejet e ndërtimit dhe shfrytëzimit, ... Read More »

Ali Gjeçbritaj: RËNDËSIA E PËRGATITJES ME SHKRIM E NJËSISË MËSIMORE

Nxenesit, Ucenici

Në planin-programin e Këshillit të arsimtarëve, Aktiveve profesionale, Këshillave të klasëve etj. të shkollave fillore është e nevojshme, për të mos thënë se është edhe e domosdoshme, të parashihet përgatitja dhe mbajtja e orëve model dhe e ligjëratave gjatë vitit shkallor. E gjithë kjo në funksion të ngritjës profesionale brenda shkollës ku mësuesit-mësimdhënësit punojnë dhe veprojnë. Orë model dhe ligjërata ... Read More »

Punëtorët pohojnë se Kriporja është plaçkitur: PËR KËTË GJENDJE FAJTORË – NIPAT!?

kriporja-kripa-solana-so

Përfaqësuesi i punëtorëve të Kripores Sasha Mitroviq ka thënë se ish të punësuarit janë të vetmit që mund të vërtetojnë  se fabrika më e vjetër në Ulqin mund të jetë rentabile. „Ne të cilët me gjenerata kemi punuar aty e dijmë se kjo duhet të bëhet vetëm me ndershmëri dhe sinqeritet“, theksoi ai. Mitroviq në konferencën ndërkombëtare për Kripore të ... Read More »

N.Camaj: STANDARDET E DYFISHTA TË PUSHTETIT MALAZIAS

Nikolle Camaj

Trillimet e armiqve, madje edhe kundrejt gatishmerisë për të paguar një çmim të lartë për to, është karakteristikë e të gjitha regjimeve, madje edhe individëve, të cilët me çdo kusht duan t’i ruajnë pozicionet e fituara. Do të thotë që kjo është karakteristikë e të gjitha regjimeve totalitare, të cilët demokracinë fiktive e përdorin vetëm për fshehjen e autokracisë së ... Read More »

SOS: MBAHET TRYEZA E RRUMBULLAKËT MBI DHUNËN NË FAMILJE

17858057_1307979319282346_378383301_n (1)

SOS telefoni organizoi tryezë të rrumbullakët me temë “Bashkëpunimi Ndërprofesional“ Në kuadër të projektit ”Përkrahja e viktimave të dhunës në familje,dhe përmirësimi i pozitës së tyre“SOS telefoni sot mbajti tryez të rrumbullakët ku morën pjesë udhëheqësit  dhe nëpunësit  e gjyqësorit, policisë, shëndetësisë dhe shërbimeve sociale,zyrtarë të Komunës  si dhe OJQ-të që merren me mbrojtjen e viktimave të dhunës në familje.Drejtoresha ... Read More »

Scroll To Top