Friday , August 14 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Koncert: GJYLIA E SHKYLQYESHME EDHE NË DURRËS

Gjulija

Në sallën e Teatrit “Aleksandër Moisiu” në Durrës mbrëmë u mbajt koncerti recital i sopranos ulqinake Gjylie Pelingu. E shoqëroi Orkestra e harqeve e këtij teatri me dirigjent Petrika Afezolli. Në koncert morri pjesë edhe mezzosoprano e mirënjohur Manjola Nallbani. “Ishte një mbrëmje e bukur, magjike ku Gjylia me interpretimin e saj më profesionalizëm, përcolli shumë emocione”, tha kryetari i Shoqatës ... Read More »

Kryqi i kuq i MZ: 45 ROME NË ULQIN

crveni_krst_zastava

Përfaqësuesit e popullatës rome, të cilët marrin pjesë në punëtorit e “Qendrës familjare”, kanë vizituar dje Plazhin e madh dhe Adën. Siç thuhet, 45 femra nga kampet e refugjatëve në vendbanimin periferik të Podgoricës, Konik, kishin mundësi të shoqërohen dhe të kënaqen në natyrën unike të Ulqinit. Shëtitja njëditore është organizuat nga Kryqi kuq i Malit të Zi, i cili ... Read More »

Policia: ULQINAKU ARRESTOHET NË SERBI

Prangat, Lisice, Policia, Policija

Punonjësit e Drejtorisë së policisë në Ministrinë e punëve të brendshme të Republikës së Serbisë, javën e kaluar në Pançevo, kanë arrestuar Boban Vukoviqin (23) nga Ulqini, njoftoi policia malazeze. Vukoviq ishte shpallur në kërkim me mandat ndërkombëtar të Interpolit, të shpallur në bazë të kërkesës së Gjykatës themelore në Ulqin e cila është shpallur për arrestimin e këtij personi ... Read More »

Prokuroria: PADI PENALE KUNDËR INFORMERIT

Informer 1

Prokuroria e lartë shtetërore në Podgoricë ka dorëzuar Prokurorisë themelore shtetërore padi penale kundër gazetës Informer Mali i Zi për shkak të veprës penale dëmtimi i dinjitetit te popullit dhe pakicave tjera nacionale, transmeton Mina. Informer më 16 tetor ka publikuar tekstin e turpshëm për përfaqësuesit e popullit shqiptar. Deputetët e Forcës dhe Alternativës shqiptare, Genci Nimanbegu dhe Nik Gjeloshaj, ... Read More »

Komuna: FORMOHET KOMISIONI I EKSPERTËVE PËR PHU

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka, në pajtim me përfundimet e Parlamentit lokal, të mërkurën ka formuar komisionin e ekspertëve i cili do të shqyrtojë Draftin e propozuar të Planit hapësinor urbanistik si dhe vërejtjet e dhëna gjatë shqyrtimit publik. Komisioni ka 17 anëtarë, në krye të së cilëve është kryetari i komunës, ndërsa detyra e tij është të ... Read More »

Sindikalistët e Ulqinit: TË GJITHË JEMI ME KEKON

Shefki Keko Lamoviq, Sefkija Keko Lamovic

Në mbledhjen e zgjeruar të Sindikatës komunale të Ulqinit sot njëzëri është refuzuar vendimi i sekretarit gjeneral të Lidhjes së sindikatave të pavarura të Malit të Zi Marko Nikçevi për zëvendësimin e kryetarit të sindikatës Shefki-Keko Lamoviq. Thuhet që me këtë është shkelur rëndë procedura, si dhe që Lamoviq akoma duhet të qëndrojë në këtë funksion. Sindikalistët e Ulqinit kanë ... Read More »

Biblioteka e qytetit: GJEKA PREMTOI MBROJTJEN E LIBRAVE DHE PAGA PUNËTORËVE

Biblioteka e Ulqinit

Me ftesë të udhëheqëses të Bibliotekës së qytetit Ardita Rama, kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka vizituar sot këtë institucion. Mbas vizitës së Bibliotekës, Gjeka tha që është e nevojshme sa më parë të niset me renovimin e disa hapësirave në mënyrë që mbi 40 mijë libra të mbrohen në mënyrë adekuate. Ai poashtu premtoi që punëtorët e ... Read More »

Qeveria: NUK DO TË KETË NDËRTESA NË KRIPORE

Solana Ulcinj

Me Planin hapësinor të dedikimit të veçantë për zonën Bregdetare të Malit të Zi dhe me PHU Ulqin do të parashikohet prodhimi i kripës, zhvillimi i turizmit shëndetësor me ndërtimin e qendrave spa dhe welness, vëzhgimin e shpendëve dhe ndërtimin e pistave për biçikleta, mëson Portal Analitika. Në organizim të Ministrisë për zhvillim të qëndrueshëm dhe turizëm dhe LAMP projektit ... Read More »

Ulqin: MBI GJYSMË MILIONI RRËNJË AGRUME

Mandarine, Mandarina

Në komunë të Ulqinit ka mbi gjysmë milioni rrënjë të llojeve të ndryshme të frutave jugor. Sipas të dhënave të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, më së shumi ka ullinj, rreth 120 mijë rrënjë, ndërsa gati në të njëjtin numër janë vreshtat. Mandarina, klementina, shega, fiq dhe pemë tjera jugore ka rreth 286 mijë trungje. Ajo çfarë është trend ... Read More »

Qeveria: KËRKIMI I NAFTËS NË ULQIN NË FILLIM TË VITIT 2015

Nafta Ulqin

Ministria e ekonomisë e Malit të Zi ka njoftuar që vlerëson tre oferta që erdhën për hulumtimin e naftës dhe gazit në nëndetin e Ulqinit dhe Tivarit. Siç thuhet, përzgjedhje e partnerit do të përfundojë deri në fund të vitit, ndërsa në fillim të vitit të ardhshëm mund të nisin punimet e para hulumtuese në terren. Nga Qeveria po ashtu ... Read More »

Scroll To Top