Monday , August 10 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Në Ulqin: GJASHTË RASTE TË SËMUNDJES “GJUHA E KALTËR”

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Sëmundja e gjuhës së kaltër zyrtarisht është vërtetuar në Ulqin në gjashtë raste në bazë të hulumtimit diagnostikues të lopëve dhe deleve, është njoftuar nga Ministria e bujqësisë. Siç theksohet, sëmundja e gjuhës së kaltër është sëmundje virale të kafshëve shtëpiake dhe të egra, të cilën e transmetojnë insektet të llojit Culicoides, por e cila, siç shtohet, nuk transmetohet tek ... Read More »

Mogul: DËNOJMË NDJEKJEN E VANJA QALLOVIQ

Grupi i monitorimit Ulqin (Mogul) ka dënuar ashpër fushatën e fëlliqtë e cila këto ditë bëhet kundër Vanja Qalloviq dhe MANS-it. “Kjo lloj e fushatës është mesazh si do të kalojnë të gjithë qytetarët të cilët luftojnë kundër korrupsionit dhe të cilët nuk janë të gatshëm të heshtin”, thuhet në deklaratën të cilën e nënshkruan drejtori ekzekutiv i kësaj OJQ ... Read More »

Monstat: NË ULQIN PAGAT MË NUK JANË MË TË ULTAT NË VEND

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Sipas të dhënave të publikuara sot, paga mesatare në Ulqin nuk është më ma e ulëta në vend. Mbas Ulqinit, ku punëtorët çdo muaj marrin mesatarisht 417 euro, janë Danillovgradi, Bijello Pole, Andrijevica dhe Herceg-Novi. Paga mesatare në këtë komunë tash pesë muaj shënon trend rritës, kështu që në krahasim me majin ajo është më e lartë për 50 euro. Read More »

Ministria e financave: BORXHI I KOMUNËS SË ULQINIT 7,2 MILION EURO

Euro, Monedha, Novac

Sipas të dhënave të fundit të Ministrisë së financave të Malit të Zi, detyrimet totale të komunës së Ulqinit në fund të katërmujorshit të dytë të vitit 2014 ishin 7,16 milion euro. Nga ky resor qeveritar thonë që në gjashtë muajt e parë të këtij viti detyrimet e administratës lokale janë rritur për 380 mijë euro. Bëhet fjalë, kryesisht, për ... Read More »

Qiramarrja: GAZIVODA DËSHIRON KRIPOREN

Solana

Ish drejtori i Kripores Lubo Gazivoda do të dorëzojë ofertën për qiramarrje të kompanisë më të vjetër të Ulqinit, shkruan “Vijesti”. Gazivoda tha për këtë gazetë që me siguri do të dorëzojë ofertën mbasi që ti studioi detajet e shpalljes publike të cilën e publikoi administrata e falimentimit të Kripores. Ai, përndryshe, për vite të tëra me sukses e menaxhon ... Read More »

Resulbegoviq: NËSE VAZHDON KËSHTU, ME FORCË DO TË HYJMË NË HOTEL

Hotel Otrant

Kryetari i Këshillit grevist të hotelit “Otrant” Amir Resulbegoviq ka thënë që punëtorët me forcë do të hyjnë në këtë objekt, nëse vazhdohet me nënçmimin e tyre. Ai tha që gjendja e punëtorëve për çdo ditë përkeqësohet dhe që ato nuk mund të rrinë duarkryq duke kërkuar njëkohësisht që urgjentisht të zgjidhet problemi me librezat e tyre të punës. Kryetari ... Read More »

Drama e famshme edhe në Durrës: INTERPRETIMI DINJITOZ

Servantes dhe Dulcinea

Pas Malit të Zi, Prishtinës dhe Tiranës, trupa e Ulqinit debutoi në Durrës. Mes duatrokitjeve e ovacioneve, ulqinakët e Durrësit mirëpritën dhe falenderuan aktorët, me të cilët përveç lidhjeve shpirtërore, kanë dhe lidhje gjaku. Në Ulqin nga brezi në brez trashëgohet gojëdhëna, se si shkrimtari i famshëm spanjoll Migel de Servantes u zu rob nga detarët piratë dhe jetoi për ... Read More »

Inspekcioni: MË SHUMË DËNIME NË ULQIN SE NË TËRË BOKËN

Euro

Nga fillimi i këtij vit në territorin e komunës së Ulqinit janë shkruar 198 dënime, me vlerë prej 442 mijë euro. Kjo do të thotë që inspektorët mesatarisht kanë dhënë dënime me vlerë prej 2232 euro. Pyetjen rreth numrit dhe vlerës së dënimeve në komunat bregdetare ia vendosi ministrit të financave Radoje Zhugiq të mërkurën në Kuvendin e Malit të ... Read More »

Cakuli: NUK DO TË MBLEDH GATI ASGJË NGA 200 ULLINJ

Kryetari i Shoqatës së ullishtarëve “Valdanos” Xhaudet Cakuli ka thënë që koha e keqe dhe dëmtuesit kanë bërë që edhe kjo vjet për ullishtar të jetë e dobët. Ai për Portal Analitika tha që janë mbledhur shumë pak fryte, sepse kokrrat kanë rënë para se janë pjekur. “Sikur të kishte fryte këto ditë do të ishin të shkëlqyera për mbledhje, ... Read More »

“Servantesi dhe Dulcinea”: DUARTROKITJE NË TIRANË, SONTE NË DURRËS

Servantesi TK

Legjenda se si shkrimtari i famshëm spanjoll Miguel de Servantes u kap rob dhe jetoi për pesë vjet në Ulqin, erdhi në veprën teatrore “Servantes dhe Dulçinea” në Teatrin Kombëtar. Trupa teatrore nga Ulqini, nën regjinë e Munib Abazit, ka kthyer në dramë legjendën që ulqinakët e njohin mjaft mirë duke sjellë dashurinë e Servantesit me Dulçinean sipas mënyrës së ... Read More »

Scroll To Top