Wednesday , June 19 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Dita e komunës: KRYETARI VUJANOVIQ PARALAJMËROI ARDHJEN

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Me mbajtjen e konferencës ndërkombëtare ekonomike, në Ulqin kanë filluar sot aktivitetet treditore me rastin e Ditës së komunës. Për nesër janë paralajmëruar disa programe, nga të cilat më e rëndësishmja është Seanca solemne e Kuvendit komunal. Ardhjen në këtë manifestim e ka paralajmëruar dhe kryetari i Malit të Zi Filip Vujanoviq, përfaqësuesit e korit diplomatik në Podgoricë, shoqata e ... Read More »

Sukubinë: U SEKUESTRUAN 12 KG DROGË

Sukubine-Muriqan, Sukobin-Murican, Kufiri, Granica

Punonjësit e Drejtorisë së policisë në aksionin e përbashkët me punonjësit e policisë së Republikës së Shqipërisë  në pikën kufitare Sukubinë – Muriqan, kanë sekuestruar rreth 12,4 kilogram drogë të tipit skank, është lajmëruar nga Drejtoria e policisë. Ato mbrëmë vonë kanë kontrolluar makinën me targa shqiptare, të cilën e drejtonte shtetasi shqiptarë A.G. (24). Me kontrollin e makinës së ... Read More »

Në Adë në fillim të majit: SHKOLLA E FOTOGRAFISË

Ada e Bunes, Ada Bojana

Shoqata për jetë aktive dhe të shëndetshme “Fitness&Zoga” organizon nga data 1 deri me 5 maj “Shkollën e fotografisë në Adë”. Për Adë të Bunës thonë që largon mendimet negative.  Besohet që për shkak të kësaj, në këtë zonë, të cilën e përfshinë Ada, mbizotëron qetësi dhe harmoni e pazakontë. Mbas vetëm disa ditë qëndrimi, do të ju bëhet e ... Read More »

Saveliq: KRIPORJA ËSHTË E RËNDËSISHME EDHE NË PËRMASA BOTËRORE

Drejtori ekzekutiv i Qendrës për vështrimin dhe hulumtimin e shpendëve nga Podgorica Darko Saveliq ka thënë që nuk mund të kuptojë si Kriporja nuk mund të jetë fitimprurëse. „Keni falas ujin e detit dhe energentët falas për prodhimin e kripës: diellin dhe erën“, tha ai për Radion e Malit të Zi. Ai theksoi që në Kripore është i pranishëm tash ... Read More »

Ullishta në Valdanos: NDIHMË EDHE NGA INSTITUCIONET E OKB

Valdanos, Kadro Kurti, Artan Kollari

Në revitalizimin e ullishtës në Valdanos mund të kyçet dhe Këshilli ndërkombëtar për ullinj (IOC). Këtë mundësi ia ka deklaruar ministrit të bujqësisë dhe zhvillimit rural të Malit të Zi Petar Ivanoviq këtë javë në Podgroricë drejtori ekzekutiv i këtij institucion Zhan Lui Barjol. Selia e IOC, e cila është themeluar në vitin 1959 nën patronatin e Organizatës së Kombeve ... Read More »

Paralajmërim: TË SHPËTOJMË KRIPOREN DHE SHËNDETIN E NJERËZVE

Kriporja, Solana

Ekspertët ekologjik dhe mjekët pajtohen që ndërprerja e punës së Kripores do të krijonte kushte ideale për shumimin e mushkonjave në basenet e saja. “Ekziszon rreziku që për shkak të afërsisë së Plazhit të madh të rrezikohet dhe sezoni turistik. Për këtë arsye ka ardhur koha që më në fund pompat të vihen në funksion dhe të ndryshohet uji në ... Read More »

Numri 17 i Lembës: ÇËSHTJA SHQIPTARE NË FOKUS

Shoqata-Art-Club-Ulqin.1

Javën e kaluar doli nga shtypi numri më i ri, 17 me radhë, i revistës “Lemba”, që botohet nga SHAI “Art Club”. Në këtë numër janë botuar artikuj dhe studime, pjesën qendrore  të të cilëve e përbëjnë ato që në fokus kanë çeshtjen shqiptare në dritën e 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë.Botimi i këtij numri është mbështetur nga Fondi për ... Read More »

Forca: ARIAN MURATI SHEF I KLUBIT TË KËSHILLTARËVE

Arian Murati, Arijan Murati

Arian Murati do të jetë shef i Klubit të këshilltarëve të Forcës së re demokratike në përbërjen e re të Kuvendit komunal të Ulqinit. Ai është këshilltar në Parlamentin lokal prej nëntorit të vitit 2011, ndërsa punon në sektorin e kontabilitetit në hotelin “Albatros”. Murati ka lindur në vitin 1984 dhe ka studiuar në Fakultetin ekonomik të Prishtinës. Read More »

Festimi: AKTIVITETET PËR DITËN E KOMUNËS SË ULQINIT

Ulqin, Ulcinj, Panorama

E premte,më 4 prill:    11:00h – Konferenca e gjashtë shkencore ndërkombëtare me temë: ‘’ Modelet e harmonizimit të politikave fiskale të vendeve të Europës Juglindore           .                 me Bashkimin Europian ’’ (Salla e Kuvendit Komunal të Ulqinit) 12:00h – Vizitë në Qendren Ditor për fëmijë dhe të rinj me pengesa dhe vështirësi në                                                  .                  zhvillim‘’Sirena’’ ( Program për fëmijë ) 18:00h ... Read More »

Scroll To Top