Saturday , September 21 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

NË Shkollën e mesme: MBI NJË MIJË NXËNËS

shkolla e mesme Vellazerim Bashkim, srednja skola Bratstvo jedinstvo

Në Shkollën e mesme “Vëllazërim bashkim” mësimin e ndjekin 1039 nxënës në 40 paralele. Nga këto, 28 janë në gjuhen shqipe me 740 nxënës, ndërsa 12 në gjuhën malazeze me 290 nxënës. Udhëheqësia e shkollës ka kërkuar nga administrata lokale që prej vitit 2009 të ndërtohet edhe një ndërtesë, sepse kjo shkollë e mesme punon në kushte të vështira. “Por, ... Read More »

Kriporja: NEGOCIATAT VAZHDOJNË

Kriporja, Solana

Punëtorët e Kripores duhet të presin edhe ndonjë ditë që zyrtarisht të marrin drejtimin e kësaj fabrike. Sepse, dje në Gjykaten ekonomike kryesisht është folur për shtyrjen e kontratave të punës për të punësuarit në Kripore. “Shpresojmë që kjo çështje me rëndësi të veçantë do të zgjidhet shumë shpejt”, tha për “Dnevne novine” kryetari i Organizatës sindikale të Kripores Marko ... Read More »

Në dy panaire: DELEGACIONI I KOMUNËS NË PRISHTINË DHE MOSTAR

Kalaja, Stari grad

Sot në Prishtinë dhe Mostar fillojnë panairet e turizmit në të cilët do të prezantohen potencialet e Ulqinit. Delegacionin i cili merr pjesë në Panairin treditor të turizmit, udhëtimeve dhe hotelerisë në kryeqytetin e Kosovës e udhëheq kryetari i komunës Fatmir Gjeka. Në Prishtinë që dje ka mbërrit drejtoresha e Organizatës turistike Zana Sarvan, e cila ishte mysafire në disa ... Read More »

KKSH: NIMANBEGU PRITI AMBASADORIN E TURQISË

Foto nga takimi me Ambasadorin e Turqise ne MZ

Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Malin e Zi, Zt. Genci Nimanbegu sot për vizitë ka pritur Ambasadorin i Republikës së Turqisë në Malin e Zi, Shkelqësinë e tij Zt. Mehmet Niyazi Tanilir.Në takim Kryetari Zt. Nimanbegu e njoftoj ambasadorin me punën dhe funksionimin e Këshillit, statusin dhe kompetencat e Këshillit. Në takim Kryetari i Këshillit Zt. Nimanbegu e ... Read More »

Kuvendi i MZ: NIMANBEGU PYET GJUKANOVIQIN RRETH KRIPORES

Genci Nimanbegu

Kryetari i Klubit të këshilltarëve të partive shqiptare, Iniciativës qytetare kroate dhe Partisë Liberale Genci Nimanbegu do të pyes nesër në Kuvendin e Malit të Zi kryeministrin Millo Gjukanoviq çfarë ka bërë Qeveria e Malit të Zi deri tani dhe a planifikon të ndërmarr aksione të reja në rastin e privatizimit të pasuksesshëm të Kripores në Ulqin. “Cilat masa janë ... Read More »

AQ: PËRFAQËSIMI SHQETËSUES NË ORGANET EKZEKUTIVE

Aleanca Qytetare

Hulumtimet e zhvilluara nga Aleanca Qytetare, kanë treguar rezultate alarmante lidhur me përfaqësimin e pakicave në pozita udhëheqëse në pushtetin ekzekutiv. Ndër 110 postet drejtuese në Qeverinë e Malit të Zi (Kryetari, Nënkryetari, ministrat, drejtorët e drejtorive, shefa kabineti dhe këshilltarë të Kryeministrit, Sekretari i Përgjithshëm dhe zëvendësit e tij, asistentë dhe këshilltarë) në asnjërën prej tyre nuk ka pjesëtarë ... Read More »

KK: NESËR PËR KRIPORE, TË PREMTEN PËR KREDI

Gjatë kësaj jave Parlamenti lokal dy herë do të mblidhet jashtëzakonisht. Nesër do të mbahet mbledhja me një pikë të rendit të ditës, shqyrtimi i gjendjes në Kripore, mbas së cilës do të miratohen përfundimet. Siç na tha kryetari i Kuvendit komunal Fuad Haxhibeti, të premten në ora 15, këshilltarët do të mbajnë seancë të jashtëzakonshme edhe për kredi. Në ... Read More »

Ambasadori i Turqisë në Ulqin: BINJAKËZIMI ME NJË KOMUNË

Mehmet Tanilir

Ambasadori i Republikës së Turqisë në Mal të Zi Mehmet Nijazi Tanëlër ka deklaruar sot që komuna e Ulqinit duhet të zgjedh me cilën vetëqeverisje lokale në Turqi do të krijojë marrëdhënie vëllazërore. “Ne më herët kemi propozuar që kjo të jetë një nga dy komunat në afërsi të Stambollit, në detin Marmara, Koxhaali ose Sakaria. Sepse, në to jetojnë ... Read More »

Kuvendi: LIGJËRATË MBI NATO-në

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Në Sallën e madhe të Kuvendit komunal të Ulqinit sot është organizuar seminari me temë “Integrimi i Malit të Zi në NATO”. Ligjërues në këtë temë ishin admirali i ushtrisë sllovene Renato Petriq dhe koloneli dr Mehmedin Tahiroviq, si dhe ambasadori i Republikës së Turqisë në Mal të Zi Mehemet Nijazi Tanilir. Në këtë tubim kanë marrë pjesë politikanët, këshilltarët, ... Read More »

Gjykata ekonomike: SOT MARRËVESHJA PËR MARRJEN E KRIPORES?

Punëtorët e Kripores sot në Gjykatën ekonomike në Podgoricë do të bëjnë negociata për marrjen e fabrikës. “I kemi bërë të gjitha që kanë kërkuar nga ne, kemi regjistruar shoqërinë afariste “Kriporja e re”(Nova Solana) dhe shpresoj që sot do të arrijmë marrëveshjen”, tha për “Dnevne novine” kryetari i Organizatës sindikale të Kripores Marko Miranoviq. Për Kriporen do të diskutohet ... Read More »

Scroll To Top