Wednesday , June 19 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Konferenca e gjashtë: MBI HARMONIZIMIN FISKAL

Instituti për hulumtime shkencore dhe komuna e Ulqinit kanë lajmëruar që të premten, me 4 prill, do të mbahet Konferenca e gjashtë ndërkombëtare me temën “Modelet e harmonizimit të politikave fiskale të shteteve të Evropës juglindore me Bashkimin evropian”. Ligjërues në këtë tubim do të jenë ish ministrat e financave të Malit të Zi dhe Shqipërisë Vuk Ognjenoviq, Predrag Goranoviq ... Read More »

Në aksionin e inspeksionit në Bunë: U MBLODHËN 117 MIJË EURO

Lumi Buna, Rijeka Bojana

Gjatë veprimit të Inspeksionit për mbrojtjen e hapësirës janë paguar gjithsej 116.756 euro që përbën  93 për qind të Kontratave të nënshkruara për vitin 2013, ndërsa 50% nga kjo shumë, 58.378 euro, i takuan komunës së Ulqinit. Shuma e përgjithshme e detyrimeve të pashlyera ishte 125.548,12 euro kështu që u sollën 60 Vendimi për prishjen e objekteve të përkohshëm të ... Read More »

Eurofond: KËRKOJNË QË TË JU PRANOHET PRONËSIA E KRIPORES

Kriporja, Solana

Dje në Podgoricë është mbajtur seanca përgatitëse gjyqësore sipas padisë së Eurofondit kundër shtetit të Malit të Zi me të cilën kërkojnë që të ju pranohet e drejta pronësore e Kripores. Pronarët e kompanisë pohojnë që me blerjen në bursë kanë paguar çmimin e tregut, dhe duan që e drejta e shfrytëzimit të kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin ... Read More »

Pagat në Ulqin: EDHE NË SHKURT MË TË ULËTAT NË VEND

Pagat mesatare në Ulqin në shkurt ishin më të ulëtat në vend. Sipas të dhënave të Entit për statistikë Monstat, paga në shkurt në këtë komunë ishte 376 euro, apo 104 euro më pak se në nivel të Malit të Zi. Monstat po ashtu ka lajmëruar që në fillim të këtij vit në Ulqin ishin të punësuar 4280 persona apo ... Read More »

MPB: NË ULQIN VITIN E KALUAR MË SË SHUMTI SULME NDAJ MJEKËVE!

Shtepia e shendetit, Dom zdravlja

Sipas të dhënave të Ministrisë së punëve të brendshme, në Ulqin vitin e kaluar kishte më së shumti padi për shkak të sulmeve ndaj punëtorëve shëndetësor. “Të dhënat e MPB tregojnë që në vitin 2013 në Ulqin ishin katër padi, në Plevla tri, dy në Bijello Pole dhe një në Tivar. Vetëm në një rast është dorëzuar padia penale”, deklaroi ... Read More »

KK: U MIRATUA BUXHETI

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Këshilltari i Kuvendit komunal të Ulqinit kanë miratuar të hënën buxhetin për vitin 2014 në nivelin prej 7,75 milion euro. Sipas fjalëve të kryetarit të komunës Fatmir Gjeka, buxheti i sivjetmë është real dhe i realizueshëm. Këshilltarët e opozitës kishin më së shumti vërejtje në alokimet për sport, kulturë dhe bujqësi. “Edhe pse me buxhet është parashikuar që për këto ... Read More »

Në Zogaj: TENTIM VRASJE ME ÇIFTE

Policia e Ulqinit ka arrestuar Vasel Gojçaj (59) të lindur në Podgoricë, me vendbanim në Ulqin, për arsye se ka ka tentuar të vras bashkëvendasin Skender Kanaqeviq. Nga Drejtoria e policisë është lajmëruar që dyshohet që Gojçaj të dielen në orët e darkës, në Zogaj, mbas një grindje të shkurtër dhe konfliktit fizik me Kanaqeviqin në drejtim të tij ka ... Read More »

Kriporja: PUNËTORËVE I SHTYHEN KONTRATAT

Administratori i falimentimit të Kripores Ognjen Jovoviq ka deklaruar që kontratat e punës të punëtorëve të kësaj ndërmarrje, të cilat kanë skaduar sot, janë shtyrë edhe për një muaj. Ai në mbledhjen e Komisionit për përcjelljen e procesit të privatizimit në Kuvendin e Malit të Zi tha që nuk ka aktivitet të posaçëm dhe që punëtorët nuk kanë çfarë të ... Read More »

Ndryshime dhe rekomandime: KNSH TANI KKSH

Genci Nimanbegu

Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Mal të Zi të shtunën ka miratuar ndryshimet dhe plotësimet në Statutin e KNSH-së. Në bazë të Statutit të miratuar, emërtimi i Këshillit në gjuhën shqipe në të ardhmen do të jetë – Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi. Me ndryshimet e miratuara janë paraparë edhe dy organe të reja: nënkryetari/ët dhe Këshilli ... Read More »

Moti: ME DIELL DERI NGA MESI I JAVËS

Meteorologët kanë paralajmëruar që në Adriatikun jugor deri nga mesi i kësaj javës do të mbizotëroj mot me diell me temperature të larta për këtë periudhë kohore. Vetëm sot do të ketë pak erë, ndërsa shumë qetë do të jetë të martën, të mërkurën dhe të enjten. Ndryshim i motit pritet të enjten pas dite, derisa të premten dhe të ... Read More »

Scroll To Top