Monday , August 10 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Komisioni për restitucion: RUDOVIQËVE I KTHEHET NJË PJESË E PRONËS

Anto Rudaj, Anto Rudovic

Komisioni për kthim dhe dëmshpërblim në Tivar ka sjell vendimin për kthimin e pronës Ulqinakut Anto Rudoviq, shkruan “Dan”. Pjesë e pronës së kthyer është edhe parcela e  prej 25,5 mijë metër katror të cilën Komuna e Ulqinit planifikon ta jap me qira për 30 vite për ndërtimin e akva-parkut. Përfaqësuesi ligjor i Rudoviqit, avokati Çedo Dobroviq, ka thënë që ... Read More »

Popoviq: MË SHUMË AUTOR SHQIPTAR NË TEKSTE SHKOLLORE

Libra, Knjige

Redaktori për botimet në gjuhën shqipe pranë Entin për tekste shkollore dhe mjete mësimore të Malit të Zi Dimitrov Popoviq ka deklaruar që prapë duhet të formohet Komisioni për kontrollin e programeve shkollore. Ai theksoi që ky është edhe propozim i Komisionit europian për reformë të arsimit. Popoviq ka precizuar që sipas programeve të vitit 2006 prej klasës së 1 ... Read More »

Diaspora: NJË ULQIN I VOGËL NË NJUJORK

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, Pristan

Që një Ulqin i vogël ndodhet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës tregojnë të dhënat e fundit mbi numrin e diasporës. Në atë vend, nga territori i komunës së Ulqinit kanë emigruar rreth 4200 njerëz, të cilët shtëpinë e re, kryesisht, e kanë gjetur në Njujork. Tre të katërtat e Ulqinakëve që kanë emigruar jashtë shtetit jetojnë në Amerikë. Si ... Read More »

Me ndihmën e TIKES: RIKONSTRUKTIMI I TYRBES SË FAMILJES PULTI

Tyrbe Pulti, Turbet Pulti

Këto ditë është në vijim rikonstruktimi i tyrbes së familjes Pulti, e cila ndodhet në qendër të Ulqinit. Pritet që, me përkrahjen e Agjencisë turke për bashkëpunim ndërkombëtar dhe zhvillim – TIKA, të gjithë punimet të përfundojnë deri nga mesi i nëntorit. Ky monument i kulturës me dekada ishte krejtësisht i pambrojtur dhe i lënë shkatërrimit të kohës dhe vandalëve. ... Read More »

Abazoviq: MENDOJMË PËR FORMIMIN E PARTISË SË RE

Dritan Abazovic, Dritan Abazoviq

Deputeti në Kuvendin e Malit të Zi mr Dritan Abazoviq deklaroi që me një grup miqsh që kanë lëshuar Malin e Zi Pozitiv, por edhe me disa persona të njohur, ka filluar bisedimet për formimin e partisë së re politike. “Pres që në afat relativisht të shkurtë të sjellim këtë vendimin dhe të lajmërojmë opinionin rreth kësaj”, tha ai për ... Read More »

CZIP: POMPAT VENDIMTARE PËR KRIPOREN

Kriporja, Solana

Në mënyrë që të sigurohen kushte më të mira ekologjike për qëndrimin e shpendëve në Kripore, e të cilët janë në lidhje të drejtpërdrejtë me pompimin e ujit të kripur nga deti në kripore (pra edhe me prodhimin e kripës), Qendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP) do të përpiqet që të gjithëve që do ta marrin me qira ... Read More »

Buna: PASTROHET GRYKA NË DEGËN E DHJATHTË

Bojana, Buna, Usce, Gryka, Lumi, Rijeka

Në aksionin e madh të cilin e iniciuan komuna e Ulqinit dhe Drejtoria e ujërave të Malit të Zi këto ditë është intensifikuar aksioni i pastrimit të degës së djathtë në grykëderdhjen e lumit Buna, shkruan “Vijesti”. Siç theksohet, me urgjencë të kryetarit të komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka Drejtoria ka angazhuar ekskavatorët e mëdhenj të cilët marrin pjesë në ... Read More »

Të shtunën: FILLIMI I VITIT TË RI SIPAS KALENDARIT ISLAMIK

Xhamia e detareve, Dzamija pomoraca, Panorama

Sipas kalendarit islamik të shtunën e ardhshme, më 25 tetor, fillon viti i ri 1436. Atë ditë fillon muaji muharrem, në Ulqin i njohur si muaji i ashureve. Dhjetë ditët e para të këtij muaji zakonisht kalohen në agjërim, si një nga mjetet më efikase për përsosjen e shpirtit, pastrimin e trupit, ngushtimin e rrugëve të djallit, qetësimin e shpirtit, ... Read More »

Dr Karamanaga: NA NEVOJITEN TRI QENDRA SHËNDETSORE

Drejtori shumëvjeçar i Shtëpisë së shëndetit në Ulqin prim. Dr. Gani Karamanaga ka propozuar hapjen e tri qendrave shëndetësore: njërës në Plazhin e madh, të dytës në Pyllin e pishave dhe të tretes në Valdanos. “Ekziston dokumentacioni për kësi lloj projekti. Gjashtë faktor natyror shërues – uji i detit dhe mineral, kripa e detit, peloidi, rëra dhe klima gati askund ... Read More »

Dr Gjurashkoviq: PROTEST PËR SHKAK TË BURGOSJES SË KUZMANIT

Ljiljana-Dritan-Genci

Deputetja e Frontit demokratik në Kuvendin e Malit të Zi dr Lilana Gjurashkoviq ka reaguar sot në vendimin e djeshëm të Këshillit penal të Gjykatës themelore të Tivarit me të cilin është caktuar masa e burgimin Ulqinakut Srgjan Kuzman. “Me rastin e arrestimit të këtij fizioterapisti të shkëlqyer dhe luftëtarit të madh për të drejtat dhe liritë e njeriut, po ... Read More »

Scroll To Top