Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Probleme: MUNGOJNË RRYMA DHE INTERNETI

Katerkolle, Vladimir, Ana e Malit

Ditët e fundit qytetarët e Ulqinit kanë problem me energji elektrike dhe internet. Kështu, për shembull, gjysma e banorëve të zonës së Anës Malit gati për çdo natë prej orës 23 deri në orën 7 nuk kanë rrymë elektrike. Ato madje paralajmëruan protesta, si dhe nënshkrimin e peticionit në mënyrë që të detyrojnë Elektroekonomin e Malit të Zi që në ... Read More »

Punëtorët e “Otrantit”: ËSHTË TURP ÇFARË NA BËJNË

Hotel Otrant

Punëtorët e Otrantit të Ulqinit kanë thënë në mbledhjen e sotme të Komisionit parlamentar për kontrollin e privatizimit se janë në pozitë më të keqe se ato të kompanisë “Metalac” nga Nikshiqi. Përveç pagave të papaguara, si problem më të madh theksojnë atë që pronari, i cili u largua nga Mali i Zi, diku i ka kyçur librezat e punës, ... Read More »

Kuvendi: AKVA-PARK HYRI NË PROGRAMIN E OBJEKTEVE TË

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Në mbledhjen e jashtëzakonshme të Kuvendin komunal të Ulqinit këshilltarët sot kanë miratuar Planin e objekteve të përkohshme për vitin 2014. Me këtë faktikisht është dhënë drita e gjelbër për ndërtimin e akva-parkut në Plazhit të madh. Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka tërhoqi Propozimin e vendimit për lirimin nga pagesa e kompensimit për akva-park. “Kur të kemi madhësinë ... Read More »

“Dan”: TË MËRKURËN MBLEDHJA E KËSHILLIT TË PDS-ës TË ULQINIT

Loro Nrekiq, Ljoro Nrekic

Mbledhja e Këshillit komunal të Partisë demokratike të socialistëve duhet të mbahet të mërkurën. Atëherë do të bëhet fjalë për ndërrimin e kryetarit të këtij trup Loro Nrekiq edhe për kërkesën drejtuar liderit të PDS-së Millo Gjukanoviq të zëvendësojë Sanja Vllahoviq nga funksioni i koordinatorit të Kryesisë për Ulqin, shkruan “Dan”. Kjo gazetë shkruan që kjo mbledhje mbahet praktikisht dy ... Read More »

Edin Gjoni: SHQIPËRIA, VEND ME VËLLAZËRI NDËRFETARE

Edin Gjoni

Pak ditë më parë, në New York, Federata Pan Shqiptare Vatra organizoi drekën solemne me rastin e vizitës së Presidentit të Republikës së Shqipërisë Bujar Nishani. Fjalën përshëndetëse në emër të tri feve e mbajti imam Edin Gjoni, fjalimin e të cilit e përcjellim në tërësi: I nderuari kryetar i Federatës Pan Shqiptare Vatra, njëherazi organizatores së kësaj mbrëmjeje, zotëri ... Read More »

Drafti i PHU-së: PËRPUNUESVE IU DËRGUAN MBI 200 KËRKESA

Gradjevinske dozvole, Leje ndertimi, plani, Arhitektura

Sekretariatit për urbanizëm dhe rregullim hapësinor dhe Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit i janë dorëzuar mbi 200 kërkesa të dërguara për shkak të Planit hapësinor urbanistik të Ulqinit. Shumica e tyre ka të bëj me mënyrën e shfrytëzimit të hapësirave private. Dy shqyrtime publike rreth PHU-së janë mbajtur në Ulqin prej 17 korrikut deri më 17 shtator, ndërsa ... Read More »

Shtetasit e Malit të Zi në Siri: DHJETË U KTHYEN, NJË HUMBI JETËN, DY AKOMA LUFTOJNË

Mevludin Nuhodzic, Mevludin Nuhoxhiq

Kryetari i Këshillit për mbrojtje dhe siguri në Kuvendin e Malit të Zi Mevludin Nuhoxhiq ka deklaruar që nga tetori i vitit 2012 deri më sot në Siri në anën e organizatës ekstremiste Shteti islamik kanë luftuar 13 shtetas të Malit të Zi. “Dhjetë janë kthyer, njëri humbi jetën, ndërsa dy vazhdojnë të jenë atje”, tha ai duke deklaruar informatat ... Read More »

Forca për rikonstruktimin e Qeverisë: DO TË BISEDOJMË ME PARNERËT

Nazif Cungu, Koalicija,

Kryetari i Forcës së re demokratike Nazif Cungu ka deklaruar që kjo parti do të bisedojë rreth rikonstruktimit të paralajmëruar të Qeverisë malazeze me partnerët e saj të koalicionit. “Siç është e njohur, ne kemi bashkëpunim me Partin boshnjake dhe Iniciativën qytetare kroate. Do të kemi takime dhe do të merremi veshtë çka të bëjmë më tej. Kjo është gjithçka ... Read More »

Lajme të mira: NJË HAP MË AFËR „SERVANTESIT”

Hotel Jadran 1

Pronarët e fondit holandez “Nedfact” do të qëndrojnë sot në Podgoricë ku folën me drejtuesit e Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit, kryetarin e komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe drejtorin e Erste bankës Aleksa Lukiq, mëson Portali Ul-info. Siç është paralajmëruar, të gjithë hapat rreth kontratës shitblerëse dhe dhënies së lejes së re të ndërtimit për hotelin “Servantes” ... Read More »

Scroll To Top