Wednesday , June 3 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Koalicioni qeverisës: PËR DRAFTIN E PHU-së SEANCA E KK DERI NË FUND TË SHTATORIT

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Drejtuesit e koalicionit qeverisës në Ulqin janë dakorduar në mbledhjen e mbajtur të hënën që deri në fund të këtij muaji të mbahet seancë e veçantë e Kuvendit komunal në të cilën do të diskutohet rreth Draftit të Planit hapësinor urbanistik të komunës, mëson Portali Ul-info. Ato janë të bindur që hapja e diskutimit në Parlamentin lokal, e cila do ... Read More »

“Dan” : NAIL REXHA – NDIHMËS DREJTOR I SHTËPISË SË SHËNDETIT?

Shtepia e shendetit, Dom zdravlja

Problemet disamujore dhe marrëdhëniet e prishura ndërnjerëzore në Këshillin komunal në Ulqin, PDS dëshiron ti zgjidh me punësimin e kuadrove në institucionet shtetërore në qytet, shkruan “Dan”. I tillë është, siç shkruan kjo gazetë, vendimi që anëtarë i Këshillit komunal të PDS-së Nail Rexha të punësohet në vendin e ndihmës drejtorit të Shtëpisë së shëndetit. Në këtë institucion po përgatitet ... Read More »

Prej ardhjes së pushtetit të ri: RRETH NJË MILION EURO HIQEN NGA LLOGARIA E KOMUNËS

Opstina-Ulcinj_Komuna-e-Ulqinit_

Prej ardhjes së administratës së re në komunë të Ulqinit, në fund të shkurtit të këtij viti, buxheti i vetëqeverisjes lokale ishte në bllokadë më shumë se një të tretën e kesaj periudhe. Me vendimet e reja gjyqësore të cilët kanë të bëjnë me pagimin e tokës personit të cilit ajo është shpronësuar për nevojat e ndërtimit të hotel “Galebit”, ... Read More »

Poezi, FLUTUR MUSTAFA: I BEKUMUNI DET

Flutur Mustafa

T´du kur je ma i egër Se amëlsina Jote ka mjaftu Me ma marrë zemrën Tash du ta shof f´tyrën tjetër Tanen At´ f´tyrë që askush s´ta njef E unë e di si Ti merr frymë… Val´t e Tuja përplasi egërsisht n´mu Dhe nxirre prej meje ankthin e pritjes Të dashnisë t´vonume… Bashk´puno me hanën M´tradh´to qoft nevoja Myti n´zemrën ... Read More »

G. Nimanbegu: PËRGJIGJE PRINDËRIT G.IBROÇI!

Genci Nimanbegu

Problemet e arsimit në gjuhën shqipe në Mal të zi nga pyetja e prindit Gëzim Ibroçi! Me shumë vend Gëzim, keni treguar për disa nga problemet e arsimit shqip në Malin e Zi! Kjo përgjegje nuk ka qëllim polemike por vetëm informim tuajin dhe njerëzve (prindërve ) mbi aktivitetin e Këshillit kombëtar! Ju nuk keni obligim për të përcjellni të ... Read More »

Libraria ARTI: KALLCO FITOI NË KONKURS TË POEZISË

Pronari i Librarisë ARTI Gazmend Çitaku deklaroi që pas një periudhe disamujore i erdhi fundi edhe konkursit të poezisë. Edhe pse një temë pothuaj e zorshme (sipas disa autoreve të cilët më kanë shkruar) prurjet janë të kënaqshme. Gjithsejtë në adresë të redaksisë kanë mbërritur afro 70 punime nga 22 autorë, të cilët janë nga të katër anët e botës ... Read More »

Projekti për Bunën: TASH KATËR VITE QËNDRON NË SIRTAR

Bojana, Buna, Usce, Gryka, Lumi, Rijeka

Projekti për rregullimin e lumit Buna në zonën e grykës është punuar para katër viteve, por ai akoma qëndron i harruar në sirtarët e Drejtorisë për ujëra, shkruan “Vijesti”. Siç thuhet, ky institucion shtetëror dikur ishte i interesuar për zgjidhjen e problemit të degës së djathtë të lumit. Një nga autorët e projektit, profesori nga Beogradi Sava Petkoviq, ka deklaruar ... Read More »

Kurmemoviq: PËRKRAHIM INICIATIVËN E MOGUL-it

MZ Pozitiv, Pozitivna CG

Shefja e Klubit të këshilltarëve të Malit të Zi Pozitiv Arijana Kurmemoviq ka thënë që kjo parti absolutisht përkrah iniciativën e OJQ Mogul për thirrjen e seancës së veçantë në të cilën do të shqyrtohej PHU për komunë të Ulqinit. “Kjo çështje ka rëndësi vitale për qytetin tonë dhe Parlamenti lokal duhet të marrë qëndrim të qartë. Opinioni është i ... Read More »

MOGUL i shkruajti Gjekes dhe Haxhibetit: PËR PHU-në SEANCË E JASHTËZAKONSHME

Xhemal Peroviq, Dzemal Perovic

Drejtori ekzekutiv i Monitoring grupit (MOGUL) Xhemal Peroviq i dërgoi letër kryetarit të komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe kryetarit të Kuvendit komunal të Ulqinit Fuad Haxhibeti në të cilën ka kërkuar prej tyre që në rend të ditës të seancës së jashtëzakonshme të Parlamentit lokal të vendoset dhe diskutimi dhe miratimi i përfundimeve për Draftin e Planit hapësinor-urbanistik të ... Read More »

Scroll To Top