Friday , August 14 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Komuna: TRANSPORTI FALAS I FËMIJËVE

Vllezerim Bashkim, Bratstvo jedinstvo, Shkolla, Skola

Të gjithe femijet e shkollave fillore te qytetit tone do te udhetojne falas nga shtepia ne shkolle. Ky premtim i dhene nga Kryetari i Komunes se Ulqinit Fatmir Gjeka u zyrtarizuar sot, me nenshkrimin e kontratave ndermjet Komunes dhe firmave transportuese dhe fillon nga 1. tetori. Akcioni ne fjale qe ka nje kosto mujore rreth njezet mije euro eshte mirepritur nga prinderit, strukturat udheheqese te shkollave dhe Ministria e arsimit e cila duhet te participoje ... Read More »

Akva park: DY KOMPANI MORRËN DOKUMENTACIONIN

Akva park

Kompania e Podgoricës “Saniteco” dhe firma turke “Polin” kanë marrë dokumentacionin e tenderit për ndërtimin e akva parkut në Plazhin e madh, mëson Portali Ul-info. Siç qëndron në faqen e kompanisë, “Saniteco” merret me shitjen dhe ndërtimin e teknikës së baseneve, impianteve për filtrimin e ujit, sistemeve të shatërvanëve dhe pajisjeve shtesë, derisa “Polin” është një nga kompanitë më të ... Read More »

“Green home”: TË PARANDALOHET BETONIMI I PARKUT

Hollegro

Projekt koordinatorja në OJQ “Green Home” Azra Vukoviq thotë që Ulqini vitet e kaluar ka pësuar devastimet e shumta dhe që, sidomos në qendër, mungojnë hapësirat e gjelbra. “Për këtë arsye është me rëndësi të ruhet çdo dru dhe të parandalohet betonimi i parqeve të vegjël”, tha ajo për Portal Analitika dhe theksoi që ndërtimi në këtë komunë duhet të ... Read More »

Grekët: DUHET TË KETË NAFTË DHE GAZ NË ULQIN

Nafta Ulqin

Përfaqësuesit e kompanisë greke “Energean Oil&Gas”, një nga gjashtë që janë lajmëruar në tenderin për hulumtimin e nëndetit të Malit të Zi mendojnë që ekzistojnë prova të forta që tek Ulqini ka naftë dhe gaz. “Gjeologjia nuk ka kufij, kështu që duhet të ketë sasi në pjesën që është malazeze. Është dëshmuar që ka zona me gaz dhe naftë në ... Read More »

Horizonti i Ri: “DROGA NË MESIN E FËMIJËVE TUAJ”

Horizonti i ri, Novi Horizont

Organizata e shoqërisë civile HORIZONTI i RI prezanton publikimin e vet më të ri – udhëzuesin për prindër “DROGA NË MESIN E FËMIJËVE TUAJ”. Kjo broshurë paraqet vazhdimësinë e projekteve dhe aktiviteteve të shumta që Horizonti i Ri ka realizuar për ndërgjegjësimin e komunitetit lokal e sidomos të të rinjve, në luftimin e fenomenit të drogës dhe sëmundjeve tjera të ... Read More »

MD: PASTRIMI I KACEMES NË PRANVERË

Kacema, Kaceme

Pastrimi i marinës Kaceme është i nevojshëm dhe që ai të bëhet në mënyrë cilësore është planifikuar në mars të vitit të kaluar. Për realizim e kësaj pune do të ndahen 30 mijë euro, është lajmëruar nga Portali Ul-info nga Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare. Këtë aksion e kërkuan peshkatarët dhe komuna e Ulqinit, sepse prej ndërtimit, ... Read More »

Kuvendi i MZ: POLICËT KOMUNAL DO TË KENË MUNDËSI TË RRAHIN

Skupstina Crne Gore, Kuvendi i Malit te Zi

Kuvendi i Malit të Zi së shpejti do të miratojë Ligjin për polici komunale, i cili policëve komunal i jep kompetenca shumë më të mëdha. Kështu ato do të kenë mundësi të ndalojnë dhe largojnë nga komunikacioni automjetet, të përdorin fuqinë fizike në rast se është nevoja, e po ashtu, në varësi të situatës, do të kenë mundësi të përdorin ... Read More »

EEMZ: KONSUMI MË I MADH I ENERGJISË NË SHTATOR NË ULQIN

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Konsumi më i madh i energjisë elektrike muajin e kaluar është realizuar në Ulqin ku amvisëritë mesatarisht kanë shpenzuar energji elektrike me vlerë prej 39,4 euro, njoftohet nga Elektroekonomia e Malit të Zi. Fatura mesatare e shtatorit për amvisëri në gusht në nivel shteti ishte 30,9 euro. Siç shtojnë nga EEMZ, të gjitha informatat për faturë, historinë e konsumit dhe ... Read More »

Kuvendi i OT: ZGJIDHET KËSHILLI EKZEKUTIV DHE MBIKËQYRËS

Kuvendi i OT Ulqin, Skupstina TO Ulcinj

Në Kuvendin vjetor të Organizatës turistike të Ulqinit, të cilin e drejtoi kryetari i komunës Fatmir Gjeka, u zgjodhën Këshilli ekzekutiv dhe mbikëqyrës i këtij institucioni. Për anëtarë të Këshillit ekzekutiv Kuvendi sot zgjodhi Munib Abazin, Muslim Llollën, Dritan Guçin, Simo Dediqin, Zenepa Likoviqin, Astrit Kurtin dhe Xhaudet Cakulin, i cili edhe në periudhën e ardhshme do të udhëheqë këtë ... Read More »

Montenegrobursa: RRITEN AKSIONET E “RIVIERËS SË ULQINIT”

Berza, Bursa, Aksionet, Akcije

Çmimet e aksioneve të Ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit” kanë përjetuar ekspansion të vërtet në Montenegrobursë. Në të vetmin treg të kapitalit në vend çmimet e aksioneve të kompanisë nga Ulqini për dy muaj janë dyfishuar. Kështu, për shembull, në mes të gushtit çmimet e aksionit të “Rivierës së Ulqinit” ishte rreth tre euro, ndërsa në fund të javës së ... Read More »

Scroll To Top