Friday , January 24 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Komuna: KOMPENSIM PËR TË INTERSUARIT

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Nga komuna e Ulqinit kanë ftuar punëtorët të cilët janë të interesuar për ndërprerje me marrëveshje të marrëdhënies së punës ti dorëzojnë kërkesat tek drejtuesit e organeve. Siç thuhet në ftesën publike të cilën e nënshkroi kryetari i komunës Fatmir Gjeka, lartësia e kompensimit do të caktohet në bazë të Vendimit për lartësinë e kompensimit të zyrtarëve dhe punëtorëve shtetëror. ... Read More »

Fundjavën e kaluar: NISI VALA E TURISTËVE

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Pronarët e apartamenteve private dhe qiramarrësit e plazheve na kanë pohuar që fundjavën e kaluar erdhi deri tek rritja e konsiderueshme e numrit të mysafirëve në rivierën e Ulqinit. Në hotelet e mëdha në Ulqin shumë vështirë është të gjesh dhomë të lirë. Kjo duhet të thotë që mbas “gropës së korrikut” nisi vala e mysafirëve. Punëtorët turistik vlerësojnë që ... Read More »

Komuna e Ulqinit: DO TË PUBLIKOJMË LISTËN E BORXHLIVE MË TË MËDHENJ

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Në qeverisjen lokale kanë vendosur që në çdo mënyrë legale të provojnë të mbledhin gati gjashtë milion euro borxhe të cilat personat fizik dhe juridik kanë ndaj komunës, është deklaruar për Portalin Ul-info. Siç thuhet, vetëm personat jorezident i i kanë borxh komunës, e cila vazhdon ta ketë xhiro llogarinë në bllokadë për shkak të pagesës së kamatës firmës nga ... Read More »

Qendra islamike në Tivar: CANKA NË KËSHILLIN PËR SHKENCË DHE KULTURË

Tivar

Në Qendrën islamike në Tivar – Xhaminë Selimija mbrëmë është formuar Këshilli për shkencë dhe kulturë i këtij institucioni fetar. Në krye të këtij trupi prej shtatë anëtarësh është prof. dr. Sherbo Rastoder, e anëtar është edhe gazetari dhe publicisti nga Ulqini Mustafa Canka. Anëtarët e Këshillit kanë thënë që zgjedhja në një trup të tillë para së gjithash është ... Read More »

Sabri Salaj: Privilegjet e Mirditës – Lidhja e Prizrenit (2)

Sabri Salaj

Traktati i paqes, i imponuar nga Perandoria Ruse, e cila doli fituese në luftë me Perandorinë Osmane, bëri që trojet shqiptare të Gadishullit Ballkanik që ishin nën sovranitetin territorial të Perandorisë të bëhen pjesë e pazareve diplomatike të Rusisë dhe fuqive të mëdha. Diplomacia ruse kërkonte që tokat shqiptare t’i ndante ndërmjet Bullgarisë, Serbisë dhe Malit të Zi, ku pastaj ... Read More »

Prim.dr Gani Karamanaga: PELOID (balta shëruese minerale)

Ulqini apo emri i vjetër i tij Olcinium, e që i përkthyer e ka domethëniene »maja e kodrës dhe e maleve«  gjendet në pjesën më juglindore të bregdetit adriatik. Klima e Ulqinit është detare-subtropike. E karakterizojnë faktorët e shumtë natyrorë shëndetësorë. Në këte tekst do bëhet fjalë për peloidin. Peloidi (balta minerale shëruese) gjindet në lokalitetin e Zogajve, Shtojit, është ... Read More »

Libri në arabisht: H. MUJA SHKROI PËR ISLAMIN NË MAL TË ZI

li

Qendra për Studime dhe Hulumtime në Dubai “Al-Misbar” boton librin më të ri të saj në gjuhën arabe: “Islami dhe Myslimanët në Ballkan”, shkruan Gazeta Express.Qendra “Al-Misbar” për studime dhe hulumtime me seli në Dubai është bërë e njohur vitet e fundit në botën shkencore pasi që është duke u marr me studimin e lëvizjeve islame në veçanti si dhe ... Read More »

Futboll: ULQINAKU PRANË PSV-së

Rudovic, Rudoviq

Angjello Rudoviq ndodhet në prag të kalimit në skuadrën holandeze PSV. Mesfushori i shkëlqyer i Mogrenit të Budvës gjendet në provë në Ajndhoven, e sipas raportimit të medieve vendase, drejtuesit e skuadrës janë shumë të kënaqur me atë çfarë tregoi 18 vjeçari nga Ulqini. “Klubit ia dorëzova regjistrin me emrat e lojtarëve të cilat do të kisha dëshirë ti kem ... Read More »

Javën e ardhshme: MOT KRYESISHT ME DIELL DHE NXEHTË

Sipas parashikimit të meteorologëve, javën e ardhshme në Adriatikun jugor do të mbizotërojë mot me diell dhe nxehtë.Vranësira të përkohshme janë të mundshme kah mesi i javës, të mërkurën dhe të enjten. Temperatura do të sillet rreth 30 gradë Celzius, ndërsa temperatura e detit po ashtu do të jetë e lartë – rreth 25 gradë. Read More »

Scroll To Top