Wednesday , November 20 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Qeveria e MZ: TË GJEHET PRONARI I RI PËR KRIPORE

Vladimir Kavariq, Kavaric

Gjetja e pronarit të ri nëpërmjet procesit të falimentimit është e vetmja zgjidhje e qëndrueshme për Kripore, ka deklaruar ministri i ekonomisë Vlladimir Kavariq. Ai tha që kompetence për zgjidhjen e situatës në Kripore ka Gjykata ekonomike, ndërsa Qeveria mundet vetëm të ndihmojë në organizimin e prodhimit derisa ndërmarrja është në falimentim. Sipas fjalëve të tija, e vetmja mënyrë që ... Read More »

Komuna e Ulqinit: NGA 2000 EURO NDIHMË PËR KOMUNAT NË SERBI DHE BdheH

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Komuna e Ulqinit do t’I dërgojnë regjioneve të goditura nga përmbytjet dhe popullsisë së rrezikuar në Serbi dhe Bosnje dhe Hercegovinë nga dy mijë euro ndihmë. Po ashtu, Komuna është e gatshme që gjatë sezonit turistik të mirëpresë fëmijët nga qytetet e rrezikuara. Në letrat të cilat kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka i ka dërguar Ambasadorëve të Republikës ... Read More »

Ulqin: NË MARKETIN “SOLARIS” JANË GJETUR DY PERSONA TË VDEKUR

Policia, Policija

Policia në marketin “Solaris” në Ulqin ka gjetur dy persona të vdekur. Sipas informatave jozyrtare të portalit “Vijesti” nga vendngjarja, bëhet fjalë për vetvrasje dhe vrasje. Një nga viktimat është vëllai i pronarit të marketit, Marko Dukagjini. Thuhet se e vdekur është gjetur edhe punëtorja e marketit Aldijana Ceka. Në vijim është hetimi. Foto: Samir Adroviq (Vijesti)   Read More »

Kriporja: SINDIKATA HEQ DORË NGA QIRAMARRJA

Sindikata e Kripores edhe zyrtarisht hoqi dorë nga qiramarrja e fabrikës. Këtë informatë për “Vijesti” e kanë vërtetuar administruesi i falimentimit Ognjen Jovoviq dhe kryetari i Sindikatës Marko Miranoviq. “Jam i befasuar me vendimin e Sindikatës sepse ishim në rrugën e duhur që të arrijmë marrëveshje për të gjitha”, tha Jovoviq. Miranoviq tha që arsye e heqjes dorë është dëmi ... Read More »

Bamja: USHQIMI I SHËNDETSHËM I ULQINIT

Bamija

Bamja është një nga ushqimet më të shëndetshme, bimë çudibërëse, e cila me shekuj përdoret në qëllime mjekësore. Sipas disa të dhënave si ushqim e kanë përdorur edhe para 3500 viteve, sidomos Egjiptianët të cilët e kanë adhuruar. Edhe sot e kësaj dite përdoret në të gjithë botën për shkak të shijes unike, mënyrës së gjerë të përdorimit, si dhe ... Read More »

“Servantes dhe Dulçinea” në Prishtinë: SONTE NË TEATRIN “DODONA”

Servantes

Tanimë shfaqja me status kulti “Servantes dhe Dulçinea” do të luhet sonte në teatrin “Dodona” në Prishtinë. Kjo dramë mbahet në kuadër të promovimit të ofertës turistike të Ulqinit në Kosovë për sezonin e ardhshëm. Për pjesëmarrësit në këtë projekt do ta shtrojë darkën nënkryetarja e Qeverisës së Kosovës Edita Tahiri. Është paralajmëruar që në shfaqje përveç një sërë personalitetesh ... Read More »

TO: PJESËMARRJA NË PANAIRIN E PRISHTINËS

Panairi ne Prishtine

Organizata Turistike e Ulqinit në bashkëpunim me Komunën e Ulqinit është duke marrë pjesë në panairin e 11 ndërkombëtar të turizmit në Prishtinë i cili po mbahet në Pallatin e rinisë.Panairi filloi sot ne ora 11.00 ku fjalen pershendetese e kishte kryetari i Komunës z.Fatmir Gjeka. Në këtë panair në të cilin janë prezent shumë ekspozues nga vende të ndryshme ... Read More »

Në Podgoricë: HAPET EKSPOZITA MARUBI

marubi

Si vazhdimësi e ekspozitës itinerante të fotografive Marubi “Reflecting Our Traditions, Reflecting Ourselves”, në kuadër të Projektit “Marubi: Një Model Bashkëpunimi për promovimin e turizmit mes Shkodres dhe Ulqinit”, finansuar nga Bashkimi Evropian, mbrëmë, me datën 27.05.2014, në Podgoricë, në sallën e Qendrës Informative të Bashkimit Evropian u mbajt ekspozita përmbyllëse “Reflecting Our Traditions, Reflecing Ourselves”.Fjalimin hyrës e mbajti nënkryetari i Komunës ... Read More »

Zyrtarisht: KATANA DREJTOR I „KOMUNALJES“

Sait Katana

Ekonomisti Sait Katana ka marr sot detyrën në funksionin e drejtorit të Ndërmarrjes publike “Veprimtari komunale”. Katana është funksionar i Forcës së re demokratike, ndërsa deri tani ishte i punësuar në Ndërmarrjen hotelerike turistike “Riviera e Ulqinit”. Dhjetë ditët e kaluara, prej kur dorëheqjen në funksionin e drejtorit të Komunaljes e ka dhënë Zana Sarvan, këtë ndërmarrje e ka udhëhequr ... Read More »

Në Mostar: BECI DHE BESHLIQ NËNSHKRUAN MARRËVESHJEN PËR BASHKËPUNIM

Mostar

Panairi ndërkombëtar i ekonomisë, bujqësisë, ushqimit dhe turizmit “Ditët e qershisë 2014” është hapur sot në Mostar, e do të mbahet deri më 30 maj. Ditët e sivjetmë të qershisë, të 12 me radhë, kanë mbledhur mbi 280 ekspozues nga Serbia, Kroacia, Hungaria, Mali i Zi, Shqipëria dhe BdheH. Panairin e shpalli të hapur ministri federal i zhvillimit dhe sipërmarrjes ... Read More »

Scroll To Top