Tuesday , March 19 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Për herë të pare në Ulqin: PUNËTORËT E QENDRËS PËR KULTURË FILLUAN GREVËN E URISË

Qendra per kulture, Centar za kulturu

26 punëtorët e Qendrës për kulturë kanë filluar sot grevën e urisë. Kjo është hera e pare në histori të Ulqinit që të punësuarit në ndonjë institucion apo ndërmarrje kanë vendosur të bëjnë një hap kaq radikal. Kryetarja e organizatës sindikale të Qendrës Lilana Janinoviq ka thënë që punëtorët janë unik dhe nuk do të çojnë dorë nga kërkesat e ... Read More »

Të mirat detare: PLAZHI I MADH DHE VALDANOSI DO TË KENË PRONAR TË RI?

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Vendimi i Gjykatës së lartë me të cilën praktikisht tentohet nacionalizimi i pronës private në zonën e të mirave detare është shembull klasik i diskriminimit të të gjithë bregdetarëve të cilët në mënyrë ligjore kanë arritur pronën, kanë deklaruar organizatat nga Tivati të cilat merren me mbrojtjen e të drejtave të veta. „Sikur kë qëndrim ligjor është sjell në vitin ... Read More »

Gjurashkoviq: PËRKRAH KËRKESAT E PUNËTORËVE TË QENDRËS PËR KULTURË

Ljiljana Djuraskovic

Deputetja e Frontit demokratik Lilana Gjurashkoviq ka deklaruar që ndjen keqardhje të thellë që punëtorët e Qendrës për kulturë me grevë duhet ti arrijnë të drejtat e veta të garantuara me Kushtetutë. “Sjellja ndaj punëtorëve të këtij institucion është fotografi reale e marrëdhënies së shoqërisë tonë ndaj kulturës që paraqet një varg të mirave materiale dhe shpirtërore të krijuar me ... Read More »

Paula Royster: UNË NË ULQIN (2)

Paola Royster, File Kastrati

Pata fatin që të qëndroj në Dolcino ku stafi ishte i shkëlqyer! Afërsia me zemrën e Ulqinit më mundësonte që të vëzhgoj komunitetin nga dhoma e gjumit, ndoshta ma më nga afër se nga cilido lokacion tjetër. Aroma e bukës së pjekur çdo ditë,  nënat që tregëtonin me fëmijët e tyre, miq të vjetër duke pirë kafe në kafenetë bri ... Read More »

Abazoviq ne Strazbur: MAJA E PUSHTETIT MBRON KRIMINELËT

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

“Mali i Zi ka bërë shumë hapa para drejt BE-së, çka edhe e dallon nga shtetet e tjera të Ballkanit. Por, Mali i Zi dallon edhe me atë që tek ne pushteti nuk është ndryshuar kurrë”, tha deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq në mbledhjen e sotme të Këshillit parlamentar të Bashkimit evropian dhe të Malit të Zi ... Read More »

Ministri i financave vërtetoi: NË ULQIN PËR 80 PËR QIND PAGESA MË E MIRË E TVSH-së

Radoje Zhugiq, Radoje Zugic

Ministri malazez i financave Radoje Zhugiq ka deklaruar sot në Kuvendin e Malit të Zi që në Ulqini gjatë sezonit turistik pagesa e tatimit mbi vlerën e shtuar ishte më e mirë për 80 për qind në krahasim me një vit më herët. „Këtu është dhe përgjigja si të mbahet stabiliteti i financimit të vetëqeverisjeve lokale“, tha ai. Zhugiq duke ... Read More »

Sindikata e kulturës: TË HULUMTOHET SI ËSHTË DHËNË ME QIRA OBJEKTI “FAMA”

Kino bahcja, Kino basta, Fama

Përfaqësuesit e Degës të sindikatës së kulturës kanë thënë që duhet të rishikohet puna e Këshillit drejtues të Qendrës për kulturë në Ulqin. “Si jemi të informuar, këtu bëhet fjalë për parregullsi në punë, gjegjësisht që ka mundësi që ekzistojnë mallverzime”, thanë ato në Tubimin e punëtorëve, në të cilin ishte i pranishëm dhe kryetari i komunës së Ulqinit Nazif ... Read More »

Radikalizimi në Qendër për kulturë: NESËR FILLON GREVA E URISË

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Mbas mbledhjes së sotme të punëtorëve të Qendrës për kulturë me kryetarin e komunës Nazif Cungu më nuk ka dilemë: në këtë institucion publik punëtorët nesër fillojnë grevën e urisë! Kryetarja e organizatës sindikale të Qendrës Lilana Janinoviq ka thënë që punëtorët janë të vendosur dhe që nga themeluesi i vet komuna, të kërkojnë pagesën e gjashtë rrogave të prapambetura. ... Read More »

P. Royster: UNË NË ULQIN (1)

Paula Royster, File Kastrati

Shkencëtarja amerikane Paula Royster ka qëndruar kah mesi i muajit të kaluar disa ditë në Ulqin. Ajo ka mbledhur të dhëna për ardhjen e Harapëve afrikan në qytetin tonë, si dhe për jetën e tyre. Për UL-info ajo ka shkruar mbresat e veta për këtë qëndrim, të cilat i publikojmë në dy vazhdime. Nëse duhet të  zgjedh një fjalë për ... Read More »

Prej sot: FILLOI AFATI PËR DORËZIMIN E LISTAVE ZGJEDHORE

Mbasi që Kuvendit të Ulqinit para një muaji është shkurtuar mandati dh zgjedhjet janë caktuar me 26 janar, prej sot fillon dorëzimi i listave zgjedhore për këshilltar të cilat dorëzohen Komisionit zgjedhor komunal. Kryetari i këtij institucion Jakup Murati për Antena M ka deklaruar që listat zgjedhore mund të dorëzohen nga sot deri më 31 dhjetor. “Listën e plotë zgjedhore ... Read More »

Scroll To Top