Wednesday , November 20 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Drejtoria për komunikacion: JAVËN E ARDHSHME SANIMI I RRUGËS NË KRRUÇ

Nga Drejtoria për komunikacion dhe Sekretariati për punë komunale në komunë të Ulqinit është njoftuar që javën e ardhshme ka mundësi të fillojë sanimi i një pjese të rrugës magjistrale Ulqin-Tivar, në Krruç. Rruga është shumë e dëmtuar në gjatësi prej rreth 15 metrash për shkak të erozionit të tokës. Uji i cili derdhet nga kodra e bënë tokën në ... Read More »

Gjoni: KREDIA – ZGJIDHJE AFATSHKURTE E PROBLEMIT

Hadixha Gjoni

Për shkak të mosrealizimit të të ardhurave të planifikuara dhe nivelit të lartë të detyrimeve nga pjesa operative e buxhetit komuna e Ulqinit planifikon që së shpejti tek Atlas banka me kamatë prej nëntë për qind të marrë kredi prej një milion e 200 mijë euro. Nënkryetarja dhe këshilltarja e Unionit demokratik të Shqiptarëve Hatixhe Gjoni vlerëson që ky hap ... Read More »

Kolegjiumi në KK: MBLEDHJA RRETH KRIPORES TË MËRKURËN

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Shefat e klubeve të këshilltarëve në Kuvendin komunal të Ulqinit kanë vendosur që sot në kolegjium tek kryetari i Parlamentit Fuad Haxhibeti që mbledhja e jashtëzakonshme mbi gjendjen dhe perspektivat e Kripores të mbahet të mërkurën, më 28 maj. Në këtë mbledhje, e cila është thirrur me propozim të Organizatës sindikale të Kripores, do të miratohen përfundimet. Në mbledhje do ... Read More »

OT: NË ULQIN MBI 700 MYSAFIRË

Plazhi i madh, Velika Plaza

Sipas të dhënave zyrtare të Organizatës turistike, në rivierën e Ulqinit sot qëndrojnë 740 mysafirë. Pjesën më të madhe, 629, e përbëjnë të huajt dhe kryesisht janë të vendosur në hotele, ndërsa 22 qëndrojnë në kampe. Sot është mbajtur mbledhja e Këshillit koordinues për përcjelljen e sezonit turistik, të cilën e drejtoi kryetari Fatmir Gjeka. Ai deklaroi që në fillim ... Read More »

KULLA E BALLSHAJVE

Kulla e Ballshajve

Një nga objektet më të bukura në Kalanë e Ulqinit është Kulla e Ballshajve. Ajo është ndërtuar (me dy kat) në fund të shekullit 14 apo në fillim të 15 kur Ulqini ishte qendra e familjes së fuqishme të Ballshajve (1360-1421). Kati i tretë është shtuar në kohën e Osmanëve. Kjo formë e shkëlqyer e ndërtimtarisë mesjetare në Ulqin domininon ... Read More »

Në Qendër për kulturë: SONTE MBAHET FESTIVALI I FËMIJËVE

Me fillim në ora 20, sonte në Sallën e madhe të Qendrës kulturore do të mbahet Festivali i 9 i këngës për fëmijë – Ulqin 2014. Në Festival edhe këtë vit do të marrin pjesë fëmijët nga vendet e regjionit. Ky manifestim tradicionalisht e organizon Qendra për kulturë nën patronatin e komunës së Ulqinit dhe Organizatës turistike. Read More »

Sonte në Shas: FILLON MANIFESTIMI PRANVERA NË ANË TË MALIT

Pranvera ne Ane te Malit 12

Organizata joqeveritare „Ora“ do të organizojë më 23-25 maj 2014 edicionin e 11-të të manifestimit „Pranvera në Anë të Malit“. Të ftuar të veçantë të edicionit të sivjetshëm janë Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve „Shota“, i cili do të prezantohet me programin e vet ditën qendrore të manifestimit, dhe aktori Mirush Kabashi, i cili natën e parë do të ... Read More »

Valdanos: STUDIMI MBI GJENDJEN DHE REVITALIZIMIN E ULLISHTËS

Valdanos

Me propozim të shoqatës së ullishtarëve të Ulqinit do të bëhet Studimi mbi gjendjen dhe revitalizimin e Ullishtës në Valdanos. „Presim që kjo punë do të ju besohet ekspertëve të njohur të Entit për kultura subtropikale nga Tivari, ndërsa do ta financojë komuna e Ulqinit“, është thënë për Portalin Ul-info nga kjo Shoqatë. Theksohet që studimi do të shërbejë si ... Read More »

Scroll To Top