Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Mediet: NË VIJIM NDRYSHIMET NË PDS-në e ULQINIT

Tarzan Millosheviq, Tarzan Milosevic

Ndryshimet kadrovike në krye të Partisë demokratike të socialistëve në Ulqin janë të mundshme dhe me siguri do të ndodhinë në konventën zgjedhore komunale, shkruajnë mediet e Podgoricës. Sipas informatave jozyrtare të kësaj gazetë, mbas pushimeve verore, me ngjarjet në PDS-në e Ulqinit do të merret dhe Kryesia e partisë. Këtë informatë përfaqësuesve të grupimit të anëtarëve të pakënaqur të ... Read More »

C.Lazoja: FILM PËR ULQINAKËT NË DURRËS

Familjet Ulqinake ne Durres

Së shpejti do të fillojnë xhirimet e filmit dokumentar “Familjet ulqinake në Durrës”, mëson Portali Ul-info. Ky projekt do të realizohet nga Can Lazoja, kantautor i mirënjohur nga Ulqini, në bashkëpunim me Shoqatën e ulqinakëve në Durrës, në krye me Zyhni Beqiraj. Projekti është përkrahur nga Fondi për pakica në Mal të Zi. “Në Durrës do të bëjmë intervista në ... Read More »

Të hënën: FILLON VITI I RI SHKOLLOR

Boshko Strugar, Bosko Strugar, Shkolla, Skola

Në shumicën e institucioneve arsimore në Ulqin nesër fillon viti i ri shkollor. Siç na thanë në shkollën “Boshko Strugar”, për nxënësit prej klasës 1-5 mësimi do të fillojë në 13.30, ndërsa nxënësit prej klasës 6-9 në bankat shkollore duhet të jenë në ora 7.30. Nxënësit e shkollës së mesme “Vëllazërim bashkim” dhe Shkollës fillore “Marshall Tito” duhet të presin ... Read More »

NP “Ujësjellësi regjional“: BASHKËPUNIM I MIRË ME KOMUNËN E ULQINIT

Goran Jevriq, Goran Jevric

Drejtori NP „Ujësjellësi regjional“ Goran Jevriq deklaroi që është shumë i kënaqur që ky ishte sezoni i parë në të cilën nuk kishte probleme me furnizim me ujë në komunën e Ulqinit. „Kjo është arritur fal bashkëpunimit të rivendosur me udhëheqësinë e komunës“, tha ai për „Pobjeda“. Sipas fjalëve të tija, çmimi i ujit për kubik nga Ujësjellësi regjional është ... Read More »

Drejtoria për ujë: TË RIPËRTËRIHEN ARGJINATURAT NË BUNË

Nasip, Bentet, argjinaturat, lumi Buna

Në përmbytjet e vitit 2010 argjinaturat në Bunë duruan, por ato duhet të ripërtërihen, është vlerësuar nga Drejtoria për ujë e Malit të Zi. Siç tha drejtori i këtij institucion Zoran Jankoviq, sikur kjo mos të ndodhte Ulqini ka të ngjarë se do të ishte krejtësisht i përmbytur. “Për këtë arsye investimi në argjinatura, gjegjësisht mbrojtja nga përmbytjet asnjëherë nuk ... Read More »

Raduloviq: EH SIKUR TË KALONTE VALDANOSI …

Zarko Radulovic

Një nga bashkëpronarët e hotelit “Splendid” Zharko Radulloviq ka deklaruar sot që ishte gabim i madh që kompania Cubus lux nuk ka ndërtuar hotele në gjirin e Valdanosit në vitin 2010. “Sikur të kalonte Valdanosi atëherë ne sot do të kishim atje dy hotele dhe vitin e ardhshëm në maj të tretin dhe investimin e rrumbullakuar”, tha ai për “Vijesti”. ... Read More »

SOS-telefoni: LUFTOJMË PËR POZITËN MË TË MIRË TË FEMRAVE

SOS telefoni

SOS -Telefoni për femra dhe fëmijë, viktima të dhunës nga Ulqini, tash katër muaj realizon projektin nën moton: “Përmirësimi  i mbrojtjes sociale dhe sigurisë së viktimave në familje”. Realizimi i projektit zgjat nëntë muaj dhe financiarisht është mbështetur nga Komisioni Evropian. „Qëllimet e këtij projekti  janë: Përmirësimi i mbrojtjes sociale dhe sigurisë së viktimave në familje ,si dhe përmirësimi i cilësisë dhe qendrueshmërisë së  servimit ... Read More »

OJQ: PËR DRAFTIN E PHU-së TË DISKUTOHET NË SEANCËN E JASHTËZAKONSHME

Gradjevinske dozvole, Leje ndertimi, plani, Arhitektura

Organizatat joqeveritare të cilat do të organizojnë shqyrtime publike rreth Draftit të Planit hapësinor urbanistik (PHU) të Ulqinit deri në vitin 2020, do të dërgojnë kërkesën për mbajtjen e seancës së jashtëzakonshme të Kuvendit komunal në të cilën do të diskutohet për këtë dokument. Ato pohojnë që sjellja e këtij dokumenti më të rëndësishëm planifikues të komunës është kompetencë ekskluzive ... Read More »

Inspekcioni: PREJ TË HËNËS KONTROLLOJNË SHTËPIZAT NË BUNË

Rijeka Bojana, Lumi Buna

Nga Drejtoria për punë inspektuese kanë paralajmëruar që prej 1 shtatorit intensivisht do të kontrollojnë gjendjen në Bunë. Me 31 gusht kalon afati të cilin Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare ia ka vendosur qiramarrësve në Bunë që të mbyllin kontratat dhe të paguajnë kompensimit për vitin vijues për objektet që kanë në atë hapësirë. Në Bunë ka ... Read More »

Scroll To Top