Thursday , January 23 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Kriporja: TË GJITHË PUNËTORËT NË BIRO

Të gjithë punëtorët e Kripores së Ulqinit nga e premtja janë edhe zyrtarisht në Entin për punësim. Siç tha për “Dnevne novine” kryetari i Organizatës sindikale në këtë fabrikë Marko Miranoviq, 48 punëtorë morën librezat e punës. Ai tha që dëmi i krijuar nga prishjet e para pak kohëve në Kripore vlerësohet në rreth 100 mijë euro. Mbi përfundimet për ... Read More »

Vërtetimi: NDËRTIMI I „JADRANIT” PAS SEZONIT

hotel Jadran

Drejtori i firmës “Star of Montenegro” Novak Durutoviq ka thënë që mbas sezonit është i sigurt fillimi i ndërtimit të hotelit “Jadran”. Ai për “Vijesti” ka pohuar që në kabinetin e kryetarit të komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka nënshkruar marrëveshjen me dy shtetas të Maqedonisë për shitjen e firmës dhe të drejtave për ndërtimin e hotelit me pesë yje ... Read More »

Opozita: ZGJEDHJET E REJA OSE QEVERISJA E PËRKOHSHME

Hadixha Gjoni

Shefja e klubit të këshilltarëve të Unionit demokratik të Shqiptarëve Hadixhe Gjoni ka deklaruar që diçka duhet të ndryshohet në funksionimin e komunës. “Zgjedhjet e reja ose qeverisja e përkohshme deri në shtator. Ato thjesht nuk funksionojnë pa ne”, ka thënë ajo për “Vijesti” për shkak të problemeve të shumicës parlamentare të sigurojë kuorumin për fillimin e seancës së Kuvendit ... Read More »

Në delegacionin e këshillit të Kuvendit të MZ: SHKRELA NË ZAGREB

Luigj Shkrela, Luidj Skrelja

Deputeti i Partisë demokratike të socialistëve Luigj Shkrela do të qëndrojë të mërkurën dhe të enjten në vizitë studimore në Kroaci. Ai është anëtarë i delegacionit të Këshillit ligjvënës të Kuvendit të Malit të Zi i cili me këtë rast do të vizitoi Kuvendin e Kroacisë. Është planifikuar mbledhja dhe me zyrtarët e qeverisë në Zagreb, si dhe me ambasadorin ... Read More »

Dorëheqja në klubin e PSD-së: KASNECI NË VEND TË RESULBEGOVIQIT

Ardi Kasneci

Kryetari i Këshillit komunal të Partisë socialdemokrate në Ulqin Selim Resulbegoviq ka dhënë dorëheqje në funksionin e këshilltarit. Sipas renditjes në listën zgjedhore të PDS-së Resulbegoviqin do ta zëvendësojë profesori Ardian Kasneci. Pritet që për këtë zëvendësim të këshilltarëve nga radhët e socialdemokratëve Komisioni komunal zgjedhor të jap mendim pozitiv. PSD-ja në Kuvendin lokal ka dy këshilltar. Shef i klubit ... Read More »

Ministri nga Turqia viziton Ulqinin: DO TË INVESTOJMË KËTU

Mevlut Cavusoglu

Ministri për BE në Qeverinë e Republikës së Turqisë dhe negociatori kryesor i këtij vendi me BE, Mevlud Cavushoglu, ka vizituar të hënën Ulqinin. Ai foli me drejtuesit e komunës së Ulqinit në krye me kryetarin Fatmir Gjeka, ndërsa pastaj ka vizituar Plazhi i madh. Ky bashkëpunëtor i afërt i kryeministrit turk Rexhep Taip Erdogan, ka thënë që në Ulqin ... Read More »

KK: MIRATOHET VENDIMI PËR HUAMARRJE KREDITORE

Euro, Monedha, Novac

Këshilltarët e Kuvendit komunal të Ulqinit kanë miratuar sot vendimin për huamarrje kreditore. Siç thuhet në këtë akt, kredia do të ketë vlerën prej 1,2 milion euro dhe do të shërbejë për realizimin e planit sanues dhe tejkalimin e vështirësive ekonomike. Për këtë vendim pëlqimin duhet ta jap dhe Qeveria e Malit të Zi. Kredia do të merret tek Atlas ... Read More »

Pronari i ri: NË SHTATOR FILLON NDËRTIMI I “JADRANIT”

Hotel Jadran

Dy shtetas të Maqedonisë e kanë blerë sot kompaninë “Montenegro 2000”, mëson Portali Ul-info. Kjo firmë ka, përndryshe, 95 për qind të pronësisë së kompanisë “Montengro Star 2000”, ndërsa pesë për qind i takojnë Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare. Kjo kompani është qiramarrëse e tokës në të cilën dikur ishte hoteli “Jadran”. Pronarët e rinj kanë lajmëruar ... Read More »

Bllokimi i llogarisë së komunës: KAMATA PËR “PARTIZANSKI PUT”

Opstina-Ulcinj_Komuna-e-Ulqinit_

Xhiro llogaria e komunës është bllokuar prapë sot. Siç mësojmë, bëhet fjalë për shumën prej 539 mijë euro të cilën, sipas vendimit të Gjykatës ekonomike, në emër të kamatës, duhet paguar firmës “Partizanski put”. Paradoksalisht, ky vendim është inkurajues për komunës e Ulqinit, sepse ekzistonte frika që llogaria e saj për këtë lëndë mund të bllokohej për shumën prej mbi ... Read More »

Gjeka: KREDIA DERI NË FILLIM TË KORRIKUT

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka deklaruar që jo më vonë se deri në fillim të korrikut do të merret kredia prej 1,2 milion euro. “Huamarrjen do ta marrim tek Atlasmont banka në mënyrë që të shlyejmë shpenzimet dhe të paguajmë pagat e prapambetura të punëtorëve, gjegjësisht të stabilizojmë buxhetin”, tha ai për “Dnevne novine”. Kryetari i komunës ... Read More »

Scroll To Top