Thursday , July 18 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Shuqo Ustabeqir: LOJA E LASHTË POLITIKE

Shuqo Ustabeqiri, Suco Ustabecir

Në qytetin antik Oulkinion, thonë që Ulqini i tanishëm ashtu është quajtur, është luajtur partia spektakulare e shahut, e cila në thëniet popullore ende transferohet nga brezi në brez. Kjo lojë e lashtë i ka mbledhë qytetarët e Oulkinionit çdo të katërtin vit, por ndonjëherë edhe më herët. Loja është luajtur  me figura të gjalla, kështu që ne kishim mbretër dhe ... Read More »

KK Ulqin: FATMIR GJEKA KRYETAR KOMUNE

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Lideri i PD-së dhe i koalicionit „Bashkë për të ardhmen e Ulqinit”, Fatmir Gjeka u zgjodh sot për kryetar të komunës së Ulqinit. Për te votuan 17 këshilltar të Forcës, koalicionit të tij dhe Malit të Zi Pozitiv. Për kundër kandidatin e tij Rexhep Taganoviq nga PDS kanë votuar 11 këshilltarë. Gjeka pastaj bëri betimin dhe shprehu besimin që ky ... Read More »

U konstituua Kuvendi komunal: FUAD HAXHIBETI KRYETAR

Në mbledhjen e sotme konstitutive të Kuvendit komunal të Ulqinit janë verifikuar mandatet këshilltarëve të rinj në Parlamentin lokal. Me votat e shumicës parlamentare (Forca, koalicioni “Bashkë për të ardhmen e Ulqinit” dhe Mali i Zi Pozitiv) për kryetar të Kuvendit u zgjodh mr Fuad Haxhibeti. Më vonë sot do të zgjidhet kryetari i komunës. Read More »

Jevriq: PËR PDS (DPS) MË TË RËNDËSISHËM QYTETARËT SE PUSHTETI

Goran Jevriq, Goran Jevric

Anëtari i Këshillit ekzekutiv të Partisë demokratike të socialistëve Goran Jevriq tha që askush nuk duhet të mbaj përgjegjësi që kjo parti, pavarësisht se ka fituar më së shumti mandate, ka përfunduar në bankat opozitare në Ulqin. “Sukseset e partisë tonë në Ulqin në tre vite e gjysmë të fundit, të cilët pasqyrohen në rritjen e besueshmërisë për rreth 30 ... Read More »

Vujoviq: ULQINI ËSHTË I PAPARASHIKUESHËM

Analisti politik dhe drejtori i Qendrës për monitorim Zllatko Vujoviq ka deklaruar që PDS-ja në Ulqin është mbështetur në rezultatin zgjedhor dhe faktin që me disa parti shqiptare është në koalicion në nivel shtetëror. “Këto ishin pritje reale, por është treguar që nuk ishin mjaftueshëm të bazuara”, tha ai për “Vijesti”. Sipas fjalëve të tija, Ulqini gjithmonë do të jetë ... Read More »

ULQINI NUK I TAKOI MALIT TË ZI ME VENDIME TË KONGRESIT TË BERLINIT

Arkiv, Arhiva

“Vendbanimet në jug të Tivarit, deri në lumin Buna, duke përfshirë edhe Ulqinin, do ti kthehen Turqisë”, shkruan në paragrafin e 29 të Kongresit të Berlinit të nënshkruar me 13 korrik të vitit 1878 nga ana e “fuqive të mëdha” (Gjermanisë, Austro-Hungarisë, Francës, Britanisë së Madhe, Italisë, Rusisë dhe Turqisë).Pra, me vendime të Kongresit të Berlinit ushtria malazeze, e cila ... Read More »

OT: PJESËMARRJA NË PANAIRIN E PRAGËS

Panairi ne Prage është një manifestim tradicional ku TO e Ulqinit prezantohet me shume sukses, ndërsa tregu u Çekisë prej te cilit vjen një numër i konsiderueshëm i turisteve është shume i rëndësishëm për një sezone te suksesshme. Bashkëpunimi i mire me organizatat lokale turistike ka rezultuar me pjesëmarrjen e përbashkët ne ketë panair, kështu qe OT e Ulqinit merr ... Read More »

Basketboll: FITORE E MADHE E ULQINIT NË BIJELLO POLE

Basketbollistët e Ulqinit kanë arritur në Bijello Pole kundër skuadrës “Jedinstvo” fitoren e katërt me radhë dhe kështu paralajmëruan luftën e madhe me Mornarin për plasman në Superligë. Skuadra e Momir Millatoviqit fitoi 69:71 (13:16, 21:22, 21:16, 14-17). Lojë e barabartë është parë gjatë gjithë ndeshjes, në terren është zhvilluar betejë e vërtet, ndërsa Ulqinakët në fundin dramatik kishin më ... Read More »

Bardhi: SHQIPTARËT DUHET TË BASHKOHEN

Mehmet Bardhi, Genci Nimanbegu, Vasel Sinishtaj

Kryetari i Lidhjes demokratike në Mal të Zi Mehmet Bardhi ka deklaruar që të gjitha partitë shqiptare dhe subjektet politike duhet të bashkohen, sepse kështu do të arrihej rezultati më i mirë zgjedhor. “Politika në Mal të Zi nuk shkon në favor të Shqiptarëve”, tha ai për “Dan” duke theksuar që Shqiptarët për çdo ditë janë më pak, pavarësisht se ... Read More »

Vijesti: ADROVIQ IU PËRGJIGJ GJEKES

Millo Gjukanoviq, Milo Djukanovic,  Fatmir Gjeka

Dy herë në dy minuta dhe para dy dëshmitarëve, kryetari i ardhshëm i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka, ka thënë që atë mëngjes kryeministri ka telefonuar atë dhe Nazif Cungun për të ju kërkuar falje për shkak të deklaratës në Bijello Pole. Gjeka në reagim e mospërfilli faktin që unë nuk isha në shoqëri me të dhe me kolegët e ... Read More »

Scroll To Top