Tuesday , March 19 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

KNSH: FAIK NIKA SEKRETAR

Këshilli Nacional i Shqiptarëve, më datë 15.11.2013, në mbledhjen e vet konstituive, njëzëri me votim të fshehtë, për sekretar ka zgjedhur Faik Niken, u kumtua nga ky institucion. Nika është këshilltar i Forces së re demokratike në Parlamentin e Ulqinit. Në këtë mbledhje të KNSH-së është formuar edhe Komisioni për plotësimin dhe ndryshimin e statutit dhe rregullores së punës të ... Read More »

ZPBN: VANDALIZËM NË MUZEUM

Zyra për Projekte dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar, Komuna e Ulqinit, ja dërgoj këtë kumtesë Portalit Ul-info: Fatkeqëshisht, dita ditës jemi dëshmitarë se në popullatën tonë, apo së paku në një pjesë të saj mungon ndërgjegja dhe ndjenja e pronësisë së përbashkët. Mund të themi se këto pamje të lënë pa fjalë, janë shokuese, dhe që kjo dukuri duhet të jetë mjet ... Read More »

Të reja nga kopshti „Solidarnost”: ZHVILLOJNË VETËDIJEN PËR MJEDISIN

Fëmijët e kopshtit për fëmijë “Solidarnost” të hënën së bashku me edukatoret dhe prindërit e tyre, si dhe me përkrahjen e disa institucioneve shtetërore dhe kompanisë “Megasound” kanë organizuar vendosjen e shtëpizave për zogj në Pyllin e pishave. “Qëllimi i këtij aksion, në të cilin ishin të kyçur dhe nxënësit e klasës së parë të Shkollës fillore “Boshko Strugar” ishte ... Read More »

Abazoviq për “Vijesti”: ULQINI KA NEVOJ PËR POLITIKANË NDRYSHE

Dritan Abazoviq, Dritan Abazovic

Deputeti në Parlament Dritan Abazoviq ka deklaruar për „Vijesti“ që pushteti lokal bukvalisht ka dështuar, ka nënvlerësuar qytetarët dhe institucionet në Ulqin. „E gjitha ka mundur të parashikohet që në fillim. Një vit kishim dy drejtorë të OT, sepse nuk dinin të shkarkojnë paraardhësin në mënyrë ligjore. Pastaj filluan dhe problemet tjera, pamje të shëmtuara në Ranë, afera me dokumentet ... Read More »

“Vijesti“ për zgjedhje në Ulqin: EDHE PUSHTETI PRANOI QË PUNOI KEQ

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Politikanët e Ulqinit nga pushteti dhe opozita kanë vlerësuar në deklarata për „Vijesti“ që zgjedhjet ishin të nevojshme sepse pushteti nuk funksiononte dhe nuk kishte kapacitete ti përgjigjet detyrave. Organizimi i zgjedhjeve të parakohshme të cilat ka gjasa të mbahen në fund të janarit të vitit të ardhshëm do të kushtojnë rreth 50 mijë euro. Gazetari i kësaj gazetë Samir ... Read More »

“Dnevne novine”: ALARM PËR GJYKATËN E ULQINIT

Gjykata themelore në Ulqin mund të mbes pa Departamentin gjyqësorë nëse Këshilli gjyqësor nis me shkarkimin e të gjithë atyre që kanë mbi 30 për qind të vendimeve të anuluara gjyqësore, shkruajnë “Dnevne novine”. Kjo gazetë, duke u bazuar në informatat nga Gjykata e lartë, shkruan që më shumë se një të tretën e vendimeve të anuluara kanë gjykatësit Radomir ... Read More »

KrajaOnline: TIKA – GATI PROJEKTI PËR FURNIZIMIN E KRAJËS ME UJË

Dje në Krajë u organizua manifestimi “Festa e gështenjave 2013” në të cilën ndër të tjerë morën pjesë edhe përfaqësues të Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar (TIKA). Burime të mirëinformuara nga Bashkësia Lokale e Ostrosit njoftuan portalin KrajaOnline se të hënën me datë 18.11.2013 përfaqësues të Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar (TIKA)  në mënyrë zyrtare do ... Read More »

Mbeturinat në Bunë: ADA SË SHPEJTI DO TË BËHET SHKRETËTIR

Lumi Buna, Rijeka Bojana, Plehrat, Smece, Berllogu, Mbeturinat

Për shkak të mungesës së parave për heqjen e mbeturinave nga Buna, Ada dhe Plazhi i madh zgjidhja e problemit nuk shihet në horizont, pohon Aljazzera. Vendasit e Adës paralajmërojnë që bëhet fjalë për bombë ekologjike, e cila nga viti në vit më shpejt po skadon. “Vetëm atëherë kur çohet niveli i ujit, ai mbledh çdo gjë nga brigjet dhe ... Read More »

Bilanci i “Albatrosit”: SHUMË MË MIRË SE VITIN E KALUAR

Hotel Albatros

Ndërmarrja hotelerike-turistike “Albatros” nga Ulqini ka përfunduar tremujorin e tretë me fitim prej 71,03 mijë EUR, rreth 4,4 herë më të madh për dallim nga e njëjta periudhë vitin e kaluar, raporton agjencia MINA. Sipas raportit të punës, i cili është publikuar në sajtin e Komisionit për letra me vlerë, të ardhurat e punës së kompanisë në fund të shtatorit ... Read More »

“Pobjeda“: NË ULQIN INVESTIMET RRENA SKUQIT

Hotel Galeb

“Çdo vit Ulqinin e vizitojnë me dhjetëra investitor të mëdhenj. Të gjithë ato mbesin të magjepsur me bukuritë dhe mundësitë për investime, por askush serioz akoma nuk ka investuar gjë. Ato të cilët blenë diçka në Ulqin, kanë investuar kryesisht në rrena skuqit”, shkruan korrespodenti i “Pobjedes” nga ky qytet Ana Zhivanoviq. Ajo tha që në Ulqin investitorët kanë arritur ... Read More »

Scroll To Top