Friday , February 22 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Viti i ri Hixhri: PËR MYSLIMANËT VJEN 1435

Të hënën në mbrëmje, për myslimanët fillon sipas kalendarit të hënës viti 1435 sipas Hixhres. Me këtë rast në xhaminë qendrore në Ulqin, Namazgjah, do të  lexohet Kurani, salavatet për Profetin Muhamed s.a.v.s, do të këndohen ilahi dhe do të mbahet një ligjëratë. Program i ngjashëm një ditë më vonë do të mbahet në Katërkollë, ku do të ligjëroi imami ... Read More »

Monstat: SHTIMI NEGATIV NATYROR NË ULQIN

Të dhënat e Entit shtetërorë për statistikë – Monstat për tetë muajt e para të këtij vit tregojnë që në Ulqin kanë lindur 124, ndërsa kanë vdekur 125 persona, që do të thotë që shtimi natyror në këtë komunë është negativ. Theksohet po ashtu që nga janari deri në shtator janë kryer 85 kurorëzime, ndërsa janë shënuar dy divorce. Sipas ... Read More »

ULQINI – QYTETI I DYTË I MALIT TË ZI NË FUND TË SHEKULLIT 19

Arkiv, Arhiva 1900

Mësuesi në Ulqin Mitar Iveliq duke shkruar për Ulqin në të parën “Gjeografi të principatës së Malit të Zi” e cila u botua në vitin 1894, theksoi: “Ulqini sipas madhësisë është qyteti i dytë në Mal të Zi. Ka mbi një mijë shtëpi dhe 4000 banor”. Në Ulqin ndodhen shkollat fillore, mejtepet muhamedane, dy kisha ortodokse, një kishë katolike dhe ... Read More »

Të hënën: HAPET KONVIKTI I NXËNËSVE

Vllezerim Bashkim, Bratstvo jedinstvo, Shkolla, Skola

Në Ulqin të hënën, në afërsi të Gjimnazit, do të hapet konvikti i nxënësve. Ky konvikt do të sigurohet me mjetet e organizatës humanitare dhe kulturore “Sulejmanija vakfi” nga Turqia dhe do të mundësohet banimi dhe ushqimi për nxënësit e Gjimnazit nga rrethina e qytetit dhe nga Kraja. Të hënën po ashtu do të nënshkruhet kontrata për ndërtimin e ndërtesës ... Read More »

Ana e Malit: BURIMET E UJIT TË PIJSHËM TË HELMUAR

Fshatrat e Anës së Malit Shtegvash, Muçaj, Kravari naltë dhe i poshtëm, Gjonaj dhe Rashtish nuk kanë telefoni fikse dhe internet, por rreth një mijë e gjysmë banor të kësaj Bashkësie lokale kanë problem shumë më të madh se këtë – të gjashtë burimet e ujit të pijshëm janë krejtësisht të parregullt. Këtë e vërtetoj analiza themelore, të cilën laboratori ... Read More »

SAPUNI NGA VAJI I ULLIRIT

Sapuni i bërë me anë natyrale, me procedurë të ftohtë, në bazë të vajit të ullirit, është njëri nga prodhimet specifike të disa familjeve ulqinake. Janë shumë të dobishëm për trajtimin e lëkurës. Ky sapun, përndryshe, është i fortë, lehtë shkumohet, mjaft zgjatën dhe ka erë të këndshme. Çmimi i këtij sapun është rreth 1.5 euro. Read More »

Pobjeda: MANDARINAT E ULQINIT UDHËTOJNË NË RUSI

Mandarina

“Deri në fund të vitit 30 kamion të mëdhenj me mandarina do të importohen në Rusi. Mandarinat e Ulqinit shiten edhe në tregun e Malit të Zi, Serbisë dhe Shqipërisë. Së shpejti mandarinat e Ulqinit do të eksportohen edhe në Ukrainë”, tha për “Pobjeda” Rudolf Elezoviq, kryetari i shoqatës “Agrumi”. Kjo shoqatë mbledh rreth 70 për qind të prodhuesve të ... Read More »

Opozita: CUNGU HUMBI PËRKRAHJEN, PDS E MBRON

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Kryetari i Klubit të këshilltarëve të Partisë socialiste popullore Andrija Qetkoviq ka thënë që në Ulqin më nuk dihet kush është pushtet, e kush opozitë. “Nuk mbahet mend në praktiken politike që një parti opozitare ka mundësin, e nuk dëshiron ti shkarkoj kundërshtarët politik. Kjo më së miri shihet në shembullin e PDS-ës i cili nuk dëshiron të përkrah iniciativën ... Read More »

Elezaga: FLIRTIMI I PDS-së DHE FORCËS E KA BLLOKUAR GJATË KUVENDIN

Skender Elezaga, Skender Elezagic

Kryetari i Klubit të këshilltarëve të Partisë socialdemokrate Skender Elezaga deklaroi që tentimi i fshehtë i rikomponimit të pushtetit ka pru bllokimin disa mujor të Parlamentit, si dhe deri tek zgjedhjet e parakohshme. „Për ne në PSD kjo ishte e qartë me 5 korrik kur Raporti i punës së kryetarit të Komunës është dashur të miratohet jo me vota të ... Read More »

PDS: NUK DO TË PËRKRAH SHKARKIMIN E CUNGUT

Kryetari i Këshillit komunal të Partisë demokratike të socialistëve Loro Nrekiq ka deklaruar që kjo parti nuk e mbron nga shkarkimi kryetarin e komunës Nazif Cungun. “Zgjedhjet do të jenë në fund të janarit dhe ne nuk do të sillemi keq si ato kur na kanë zëvendësuar para dy viteve. Ne jemi për ndryshim të plotë të këtij pushtet dhe ... Read More »

Scroll To Top