Thursday , July 18 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Art Club: “Zonja nga kryeqyteti” e Asllan Bishës

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Zonja nga kryeqyteti” të autorit Asllan Bisha. Libri përbëhet nga 11 novela, “të pabesueshme… të vërteta”, të cilat trajtojnë tema të ndryshme nga jeta e përditshme. Kryeredaktor i librit është Basri Çapriqi, redaktor Haxhi Shabani, ndërsa lektor Skender Temali. Libri është shtypur në Shtypshkronjën IVPE në Cetinë, kurse ... Read More »

Kriporja: MË PARË DALJA NGA FALIMENTIMI, PASTAJ KONCESIONI

Kriporja, Solana

Qeveria e Malit të Zi ka deklaruar që Kriporja e Ulqinit duhet të dal nga falimentimi klasik në mënyrë që të fitoi prapë koncesionin për eksploatimin e kripës. Ndërmarrja më e vjetër në Ulqin gjendet në falimentim gati tash nëntë vite. Nga 21 janari pesëdhjetë e një punëtorët e mbetur të Kripores ka hyrë në grevë të pakënaqur me mospagesën ... Read More »

Apel i Bashkësisë islame në Mal të Zi: DHURONI LIBRIN

Duke vlerësuar që dija mbi din-in dhe dynjanë bëhet më e madhe dhe më me vlerë nëse përcillet dhe ruhet në mënyrë të vazhdueshme, Meshihati i Bashkësisë islame në Mal të Zi ka vendosur ti kontribuoj procesit të ruajtjes së pasurisë shkencore dhe trashëgimisë së shkruar, që me ruajtjen e dijes nga harresa, gjeneratat e ardhshme të mësohen për marrëdhënien ... Read More »

Nrekiq: TË HËNËN E MUNDUR MARRËVESHJA

Loro Nrekiq, Ljoro Nrekic

Bartësi i listës së Partisë demokratike të socialisteve në Ulqin Loro Nrekiq tha në deklaratë për Portal Analitika që beson se partitë shqiptare nuk do të arrijnë marrëveshjen për formimin e pushtetit në këtë komunë pa PDS dhe paralajmëroi vazhdimin e negociatave të hënën. “Sipas këndvështrimit tim partitë shqiptare nuk do të arrijnë marrëveshjen për formimin e pushtetit lokal. Mendoj që është mirë për ... Read More »

Reagim i dr Karamanagës: JAM ME SIMË DOBRECIN

Gani Karamanaga

Para disa ditësh doli nga shtypi revista me emër “Buzuku” me kryeredaktor z. Gjergj Pepgjoni. Në Këshillin konsultues figuron edhe emëri im. Deklaroj që kjo gjë është bërë  pa konsultimin dhe pëlqimin tim. Z.Gjergj Pepgjoni e të tjerët, jeni të detyruar që mos ta përdoroni emërin tim në të ardhmen. Unë  jam në Këshillin dhe bashkëpunëtor në “Buzuku” ku kryeredaktor është prof.dr Simë ... Read More »

Kontrolli i brendshëm i MPB-së: INSPEKTORËT POLICORË NË ULQIN NËN KONTROLLË

Policia Ulqin, Policija Ulcinj

Inspektorët e kontrollit të brendshëm të Ministrisë së punëve të brendshme të Malit të Zi po kontrollojnë a i kanë kthyer punonjësit e policisë së Ulqinit në mënyrë të paligjshme targat e sekuestruara të shoferëve, shkruajnë “Vijesti”. Kjo gazetë pohon që padia është dorëzuar kundër njërit nga udhëheqësit e policisë së Ulqinit, por emri i tij nuk theksohet. Padia e ... Read More »

Qeveria e MZ: PRIORITETE “JADRANI” DHE “MEDITERANI”

Hotel Jadran

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e djeshme ka miratuar informatën mbi projektet zhvillimore me prioritet në turizëm, ku theksohet se këtë vit duhet të filloj ndërtimi i hotelit “Jadran” dhe “Mediteran” në Ulqin. Në Informatë janë të dhënat për gjendjen momentale edhe të projekteve tjerë, aktivitetet e planifikuara për vitin e ardhshëm, si dhe afateve për realizimin e ... Read More »

Art club: “HARAPET E ULQINIT” TË ALI LLUNJI

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Harapët e Ulqinit” të autorit Ali Llunji. Kjo është monografia e parë për zezakët e Ulqinit, një studim dhe kontribut i rëndësishëm në fushën e antropologjisë kulturore dhe etnokulturës. Autori na tregon për bashkëjetesën e kësaj popullsie, e cila edhe pse kishte ardhur nga një kontinent tjetër, me ... Read More »

Raundi i dytë i negociatave të partive shqiptare: VAZHDIMI TË DIELEN

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Në ndërtesën e komunës së Ulqinit sonte është mbajtur raundi i dytë i negociatave në mes partive nacionale shqiptare me tentim arritjen e koalicionit paszgjedhor në komunë të Ulqinit. Në këtë takim ishin të pranishëm iniciatorët e negociatave, drejtuesit e Forcës së re demokratike, si dhe liderët e koalicionit “Bashkë për të ardhmen e Ulqinit” dhe Unionit Demokratik të Shqiptarëve. ... Read More »

MERITA HAXHIBETI – LAUREAT I DAAD-it PËR VITIN 2013

Merita Haxhibeti

Shërbimi gjerman për shkëmbim akademik (DAAD) i ka dhënë çmimin për vitin 2013 Merita Haxhibetit nga Ulqini, e cila studion në këtë vend. Ky çmim dhe një mijë euro i është dorëzuar për sukses të shkëlqyeshëm gjatë studimeve, si dhe për angazhim shoqëror dhe ndërkulturor. Po ashtu, Merita është fituese e çmimit Bilfinger SE në janar të këtij viti, të ... Read More »

Scroll To Top