Tuesday , May 21 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

UDSH: SJELLJA E TURPSHME E PUSHTETIT LOKAL

Mehmed Zenka

Unioni demokratik i Shqiptarëve është lajmëruar me rastin e grevës së punëtorëve në Qendër për kulturë me kumtesë për opinion të cilën e përcjellim: Unioni demokratik i Shqiptarëve e vlerëson të turpshme sjelljen e qeverisjes lokale në rastin e grevës së punëtorëve të Qendrës për kulturë. Të dalësh para punëtorëve dhe të thuash që mos të presin asnjë lloj ndihme ... Read More »

Gjeka rreth grevës në Qendër për kulturë: CUNGU ËSHTË FAJTORË

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Lideri i Partisë demokratike dhe deputeti i kësaj parti në Parlamentin e Malit të Zi Fatmir Gjeka ka deklaruar që kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu duhet të mbaj përgjegjësi që erdhi deri tek greva e punëtorëve në Qendër për kulturë. “Shëndeti i njerëzve është më i rëndësishmi dhe duhet të bëhet çdo gjë në mënyrë që kjo situatë ... Read More »

MZP për grevën e punëtorëve: SJELLJE E TURPSHME E KOMUNËS

Në redaksinë tonë ka mbërritur kumtesa e Këshillit komunal të Malit të Zi Pozitiv në Ulqin në lidhje me grevën e të punësuarve në Qendër për kulturë të cilën e përcjellim integralisht. Vitet e fundit situata në institucionet e kulturës të qytetit të Ulqinit është jashtëzakonisht e komplikuar. Qyteti me histori të tillë dhe trashëgimin kulturore nuk e meriton këtë ... Read More »

Konferenca për zhvillim të qëndrueshëm: PËR FILLIM BUJQËSIA DHE TURIZMI

Nën organizimin e shoqatës ekologjike “Hapi i gjelbër” dhe komunës së Ulqinit me 23 dhe 24 dhjetor do të mbahet konferenca “Potencialet e Ulqinit dhe zhvillimi i qëndrueshëm”. Në këtë tubim do të flitet veçanërisht për bujqësi dhe turizëm shëndetësor, derisa në pjesën e dytë të konferencës, e cila do të mbahet në shkurt të vitit të ardhshëm, më së ... Read More »

MBI XHAMINË E DETARËVE

Xhaminë e detarëve në Ranë e ndërtoi rreth vitit 1798 pashai i Shkodrës, Ibrahim Bushatliu, vëllai i të famshmit Mahmud-pashës. Ky objekt monumental fetar është ndërtuar në shenjë falënderimi Zotit, sepse në betejën e Krusesë, në vitin 1796, kur vëllai i tij u vra, dhe Ibrahim-pasha ishte plagosur rëndë. Nga vdekja e sigurt e ka shpëtuar prifti ortodoks në ushtrinë ... Read More »

Fundjava sportive: SKUADRAT TONA NË FUSHËN E VET

Basketboll, Kosarka

Basketbollistët e Ulqinit takohen të shtunën, në ora 18, në xhiron e 9 të Ligës së parë Erste, para tifozëve të vet, me ekipin “Zeta 2011”. Vendasit nuk do të kenë detyrë aspak të lehtë të mundin skuadrën nga Zeta, e cila për momentin gjendet në vendin e 3 në këtë ligë. Një orë më vonë, po ashtu para tifozëve ... Read More »

Gjendje e trishtuar në Qendër për kulturë: URGJENCA, RROGAT DHE DORËHEQJET

Qendra per kulture, Centar za kulturu, Greva, Strajk

Greva e punëtorëve në Qendër për kulturë po merr përmasa gjithnjë e më të rrezikshme. Të premten dy herë ka intervenuar Urgjenca, sepse gjendja shëndetësore e punëtorëve në grevë të urisë është gjithnjë e më rëndë. Që protesta do të vazhdoj është e qartë mbasi që prapë nuk është arritur asnjëfarë marrëveshje me kryetarin e komunës Nazif Cungu. Ai sot ... Read More »

Qeveria vërtetoj Ligjin e të mirave detare: SHTETËRORE ÇDO GJË PËRGJATË BREGDETIT

Plazhi i madh, Velika plaza

Qeveria malazeze vërtetoj dje Propozim Ligjin për të mira detare, i cili vitin e ardhshëm do të shqyrtohet në Parlamentin shtetërorë. Me këtë dokument parashihet rregullimi i marrëdhënieve pronësore, menaxhimit, përdorimit, avancimit dhe mbrojtjes së të mirave detare. Kufirin e të mirave detare do ta caktoj Komisioni i veçantë shtetërorë, ndërsa e meriton Qeveria. Shtohet që “të mirat detare janë ... Read More »

Abazoviq në POSP: QYTETET KU JETOJNË PAKICAT MË TË VARFRAT

Deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq ka thënë në mbledhjen e Këshillit parlamentar të Parlamentit evropian dhe Kuvendit të Malit të Zi për stabilizim dhe asocim (POSP), e cila ditët që kaluan është mbajtur në Strazbur, që regjionet dhe qytetet në të cilat jetojnë pakicat më të varfrat në Mal të Zi. „Emigracioni nga këto vende është më ... Read More »

Në të ardhmën: REGJISTRIMI NË FAKULTETE NË SHQIPËRI NËPËRMJET QEVERISË SË MALIT TË ZI

Vlada, Qeveria

Ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave ka siguruar shkollim universitar për 168 studentë në universitetet e Tiranës dhe Shkodrës, është lajmëruar nga Qeveria malazeze. Siç theksohet në informatë të cilën dje e miratoi Qeveria, ministria e përmendur është bartëse e të gjithë projektit. “Duke marrë parasysh kompetencat dhe fushë veprimin e ministrisë, e duke marrë parasysh rregullat e ... Read More »

Scroll To Top