Wednesday , February 19 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Deri në fund të muajit: KREDI PËR PAGA DHE PËRGATITJE TË SEZONIT

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Besojmë që për dhjetë ditë do të bijnë 1,2 milion euro në llogarinë tonë, sepse të gjitha formalitetet rreth marrjes së kredisë praktikisht kanë përfunduar, është deklaruar për Portalin Ul-info nga Komuna e Ulqinit. Këto mjete, siç thuhet, do të jenë kryesisht të dedikuara për shlyerjen e pagave të prapambetura në administratën lokale dhe ndërmarrjet themelues i të cilave është ... Read More »

Në Festivalin e Poezisë në Durrës: KOVAÇI FITOI ÇMIMIN E TRETË

Poeti Hajredin Kovaçi ka fituar Çmimin e Tretë në Festivalin e Poezisë “Pranvera Poetike Durrsake”, i cili u mbajt të shtunën në Durrës. Ai është shpërblyer për poezinë “Mos m’i ha germat”. Në orën e madhe poetike, e cila është zhvilluar në kuadër të Festivalit, poezitë e tyre i kanë lexuar mbi 50 poetë shqiptarë nga klube të shkrimtarëve nga ... Read More »

“Rrethi i kaltër”: LIGJËRATA E PARË MBI DIABETIN

Plavi krug, rrethi i kalter

Në organizim të Shoqatës për luftën kundër sheqerit “Rrethi i kaltër”  Ulqin u mbajt ligjërata e parë  për sëmundjen e diabetit. Kryetari i kësaj shoqate  Izedin Dino Ramoviq në fjalën përshëndetëse i njoftoi të pranishmit e shumtë se  shoqata është themeluar me qëllim  që diabetikëve të Ulqinit t’u ndihmojnë  me aq sa do të kenë mundësi,  në përmirësimin e cilësisë ... Read More »

I.Karamanaga për “Servantesin dhe Dulcineen”: RISI PËR ULQIN

Ismet Karmanaga

Lehtë është të kritikosh. Pas kësaj shfaqjeje më siguri ka vend edhe për kritika, pasi që ne të cilët e kemi përcjellë nga ana tjetër, e kemi më lehtë. Thuhet se “pas beteje të gjithë gjeneralët janë të urtë”. Posaçërisht skena e martesës e “Servetit ” me “Dulçinejën”, një vajzë nga Kalaja, një begesh, më një sklav, “rob”. Natyrisht, dashuria nuk ... Read More »

Kriporja: DITA E PESTË E GREVËS SË URISË

Solana, Kriporja

Punëtorët e Kripores kanë hyrë sot në ditën e pestë të grevës së urisë, që do të thotë që gjendja e tyre shëndetësore po komplikohet. Por, përgjigje konkrete për kërkesat e tyre të cilat i kanë deklaruar kur kanë ndërprerë punën, më 21 janar, nuk ka akoma. Dje nuk i ka vizituar askush, ndërsa sot presin vizitat e disa deputetëve ... Read More »

Art klub: MONOGRAFIA E RUDI GOGES

184866_195359047151835_6923212_n

Këto ditë nga shtypi doli monografia „Të menduarit është formë“ e piktorit akademik nga Ulqini Rudi Goga. Botuesi i këtij edicioni luksoz është Shoqata e artistëve dhe intelektualëve „Art club“ nga Ulqini. Goga ka lindur në vitin 1948, ka studiuar në Prishtinë dhe Dyseldorf. Deri tani kishte 61 ekspozita personale. Read More »

Ulqin: DR BRDAR NË OJQ “E DREJTA PËR JETË”

radivoje_brdar

Shefi i ortopedisë në Klinikën universitare spitalore në Beograd, dr Radivoje Brdar, ishte sot në OJQ “E drejta për jetë”. Ai, përndryshe, tre herë në vit vjen në këtë shoqatë për të vizituar jo vetëm fëmijët që qëndrojnë në qendër ditore të kësaj organizate, por edhe nga qytetet tjera të Malit të Zi. Dr Brdar ka operuar pesë fëmijë me ... Read More »

Edhe sonte: SERVANTES DHE DULCINEA NË SKENËN E QENDRËS KULTURORE

Jenuz Abazi

Sonte në Sallën e madhe të Qendrës për kulturë në Ulqin do të shfaqet drama “Servantes dhe Dulçinea”, në regjinë e Munib Abazit. Është planifikuar që këtë shfaqje, të tretën me radhë, ta shikojnë kryesisht nxënësit e shkollave të mesme të qytetit, ndërsa organizatorët kanë ndarë bileta hyrëse falas për fëmijët me nevoja të veçanta dhe prindërit e tyre. Të ... Read More »

Marrëveshja tek kryetari: QYTETI I PASTËR PËR TRE ORË

Veprimtari komunale, Komunalne djelatnosti

Punëtorët e Pastrimit kanë arritur sot marrëveshjen me kryetarin e komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka që menjëherë të fillojnë pastrimin e qytetit. Është dakorduar dinamika e realizimit të kërkesave të tyre, si dhe që për çdo problem eventual dy anët të gjejnë zgjidhje me kompromis. Punëtorët e pastrimit kanë premtuar që për tre orë qyteti do të jetë i pastruar. ... Read More »

„Dan“: HAPET HETIMI KUNDËR GJEKES

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Inspektorët e policisë kriminale kanë hapur para dhjetë ditëve hetimin kundër kryetarit të komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka për shkak të transaksioneve të dyshimta nga koha kur ishte në krye të Ujësjellësit, shkruan „Dan“. Inspektorët dyshojnë, siç thuhet, që paratë të cilat janë paguar kanë përfunduar tek votuesit e Partisë demokratike, si dhe pritet që të gjitha kontrollet do të ... Read More »

Scroll To Top