Friday , January 24 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Të shtunën: AKSIONI I MADH I PASTRIMIT

ldim poster ulicnj

Asociacioni për prosperitet demokratik-Zid ka caktuar lokalitetet në Ulqin të cilët me 10 maj do të pastrohen në kuadër të aksionit “Lets Do It Montenegro”. Në marrëveshje me organizatat dhe me qytetarët janë zgjedhur lokalitetet në të cilat gjenden sasitë më të mëdha të mbeturinave, e të cilat gjenden në zonën bregdetare. Vullnetarët të shtunën do të mblidhen në pikat ... Read More »

Ftesë për dorëzimin e projekteve: BOJANATOUR PËR OJQ DHE INDIVID

Rijeka Bojana, Lumi Buna

Në komunë të Ulqinit sot është mbajtur mbledhja qëllimi i së cilës ishte që organizatat joqeveritare dhe individët të ftohen që të dorëzojnë projektet për promovimin e zhvillimit të qëndrueshëm në kuadër të projektit BojaNatour. BojaNatour është projekt i cili drejtohet dhe koordinohet nga ana e “ECNC Land and Sea Group”, në bashkëpunim me organizatën “Hapi i gjelbër” dhe Ulqin ... Read More »

Komuna e Ulqinit: GJEKA URON DITEN E EUROPËS‏

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Kryetari i Komunes se Ulqinit Fatmir Gjeka me rastin e Dites se Evropes i ka derguar nje mesazh urimi qyteterave te Ulqinit me deshirat me te mira per anetaresimin sa me te shpejte teMalit te Zi ne familjen evropiane. Ne mesazhin e tij nder te tjera thuhet: Kjo dite, perben per te gjithe qytetaret tane nje moment te rendesishem dhe ... Read More »

Prim. dr G. Karamanaga: Sëmundjet alergjike të stinës pranverore

Gani Karamanaga

Reaksionet alergjike shfaqen kur trupi percepton në mënyrë të gabuar një substancë si të dëmshme. Faktorë gjenetikë, të mjedisit , metabolikë dhe shumë faktorë të tjerë të paqartë  janë përgjegjës për këtë fenomen. Mosha e fëmijërisë nuk përjashtohet nga ky rregull. Alergjenët më të zakonshëm dhe të njohur përfshijnë polenin e luleve, mykun/myshqet, epitelet e kafshëve dhe pluhurin. Alergjitë e ... Read More »

Panairi në Lukavac: PARTNER KOMUNA E ULQINIT

Lukavac 1

Në Lukavac është hapur sot solemnisht Panairi tradicional i turizmit, i cili do të zgjas deri të shtunën. Në këtë manifestim të 12 me radhë në këtë qytet të Bosnjës dhe Hercegovinës në kantonin e Tuzllës komuna e Ulqinit është partner i panairit. Nesër do të nënshkruhet kontrata për binjakëzimin e këtyre dy komunave. Të premten, me fillim në ora ... Read More »

Marrëveshja e komunës dhe “Pastrimit”: FILLON HEQJA E MBETURINAVE

Smece, mbeturinat

Mbeturinat nga koshat e mbushur plotë sot do të hiqen, është marrëveshja të cilën kryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka ka arritur me përfaqësuesit e ndërmarrjes publike Veprimtari komunale dhe sindikatën e kësaj kompani. Siç mëson Portali Ul-info, komuna do të paguajë mjetet e caktuara “Pastrimit” në mënyrë që të shlyhen borxhet ndaj punëtorëve. Ato pohojnë që nuk kanë ... Read More »

Kuvendi i MZ njëzëri: BAROVIQIT TI MERREN AKSIONET E KRIPORES

Veselin Barovic

Privatizimi i Kripores ishte i pasuksesshëm. Qeveria e Malit të Zi dhe Këshilli për privatizim duhet të shohin mundësin e kthimit të paketës shumicë të aksioneve të kësaj ndërmarrje shtetit me  barazim, njëzëri është vendosur në mbledhjen e Komisionit për përcjelljen dhe kontrollin e privatizimit të Kuvendit të Malit të Zi. Komisioni i ka propozuar Fondit investues-zhvillimor ti jap ndihmë ... Read More »

SOS Telefoni: U MBAJT KURSI I TRAJNIMIT

SOS Banner

Në hotelin „Otrant“ gjashtë ditët e kaluara u mbajt kursi i trajnimit me emrin „TOT on gender mainstreaming“ të cilin e organizoi SOS telefoni – Podgoricë, me përkrahjen e Bashkimit evropian. Qëllimi i këtij projektit ishte të kontribuojë përfshirjes më të mirë të të gjithëve në të ardhme, si dhe të zhvillohet ndërgjegjja që barazia gjinore është thelbësore për zhvillimin ... Read More »

Nga e marta: GREVA E PUNËTORËVE TË PASTRIMIT

Veprimtari komunale, Komunalne djelatnosti

Koshat e plehrave në qendër të Ulqinit janë plotë me mbeturina, sepse nga e marta në Ndërmarrjen publike “Veprimtari komunale” vazhdon pezullimi i punës. Punëtorët e punësuar në departamentin e “Pastrimit” thonë që nuk duan të punojnë, sepse iu detyrohen 3,5 paga. Por, nga kjo ndërmarrje në mënyrë jozyrtare thuhet që pjesa më e madhe e punëtorëve të “Pastrimit” kanë ... Read More »

Kopshti „Solidariteti“: FESTIMI I 83 VJETORIT TË EKZISTIMIT

Vrtic

Të punësuarit dhe nxënësit e kopshtit „Solidariteti“ në Ulqin kanë festuar sot, në Sallën e madhe të mbushur plot të Qendrës për kulturë, 83 vjetorin e ekzistimit të këtij institucioni edukativo-arsimor. Festimi është mbajtur me moton „Sot është ditë e veçantë-ne festojmë ditëlindjen“. Të pranishmëve i është drejtuar shkurt drejtoresha e kopshtit Vjera Kostiq e cila tha që gjatë tërë ... Read More »

Scroll To Top