Monday , November 19 2018
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Cungu: GJERMANËT INVESTOJNË 134 MILION EURO

Komuna e Ulqinit në 15 vitet e ardhshme nga Banka Gjermane për zhvillim (KfW) për sistemin e furnizimit me ujë dhe të kanalizimit do të fitoj 134 milion euro, ka deklaruar kryetari i Ulqinit Nazif Cungu. Ai tha që në fazën  e parë të realizimit të këtij projekti do të shpenzohet rreth 31 milion euro, ndërsa pesë milion shtesë do ... Read More »

NP “Ujësjellës dhe kanalizime”: DERI NË FUND TË VITIT 30 PUNËTORË MË PAK

Nga ndërmarrja publike “Ujësjellës dhe kanalizime” deri në fund të këtij vit do të përjashtohen nga puna 30 punëtorë, ndërsa në dy vitet e ardhshme edhe 20 të tjerë, ka deklaruar kryetari i Ulqinit Nazif Cungu. Ai tha që ky faktikisht ishte kushti i institucioneve gjermane të cilët pak kohë më pare kanë bërë Studimin mbi gjendjen e ujësjellësit të ... Read More »

Çmimet për sigurinë e ushqimit: LAUREATE HOTELET OTRANT DHE LAGUNA

Hotel Otrant

Në Mal të Zi ekziston nevoja e madhe për përmirësimin e sigurisë së ushqimit dhe kujdesit ndaj klientit në turizëm, kanë vlerësuar nga Dhoma e zanatit dhe sipërmarrjes dhe Shoqata e hoteleve të Malit të Zi. Fituesi i certifikatës për sigurinë e ushqimit që e japin këto organizata për këtë vit, në mes tjerëve, është edhe hoteli “Otrant” në Ulqin, ... Read More »

Propozimi i Ligjit të ri për të mirat detare: GRUPI PUNUES PËRFUNDOI PUNËN

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Grupi punues i Ministrisë për zhvillim të qëndrueshëm dhe turizëm për përpilimin e Propozimit të Ligjit të ri për të mirat detare ka përfunduar punën e vet, jo zyrtarisht mëson portali UL-info. Në kuadër të Grupit punues në mes tjerash është shqyrtuar dhe problematika e kufirit të të mirave detare, çështjet pronësore-ligjore të të mirave detare, mbrojtja e të mirave ... Read More »

VDEKJA APO RENESANSA E QYTETIT TË VJETËR

Kalaja, Stari grad

Në Qytet të vjetër për 2.5 mileniume është ruajtur ena urbane nga ku vinin hijet e së kaluarës. Për këtë arsye ai me dekada si magnet ka tërhequr hulumtuesit dhe turistët. Sipas ligjeve të këtij vendi shumë kohë më parë ka fituar statusin e monumentit të kulturës të rendit të parë. “Këto fakte janë me rëndësi kapitale, por siç duket ... Read More »

ULQINI NË SHEKULLIN XX

Xhamia e detareve, Dzamija pomoraca, Arkivi, Arhiva

Gjatë shekullit XX Ulqini ka mbijetuar rënie të rënda dhe ngritje të çuditshme. Nga qyteti I dytë I Malit të Zi në vitin 1880 kur u bashkëngjitë këtij vend, mbas pak më shumë se tre dekada ka mbërritur në vendin e gjashtë me zhvillim ekonomik dhe numër të banorëve (mbas Podgoricës, Nikshiqit, Cetinës, Tivarit dhe Plavës). Detaria dhe tregtia e ... Read More »

PARASHIKIMI I MOTIT, e mërkurë, 14 gusht

    Mot me diell dhe nxehtë. Era e dobët deri mesatare, pasdite do të fryj maestrali. Temperatura më e lartë e ditës deri në 36 C. Deti i qetë. Shikueshmëria deri në 20 km. Të enjten dhe të premten mot me diell, me vranësira të përkohshme. Read More »

Scroll To Top