Saturday , January 18 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

OT: PADI PENALE KUNDËR DREJTORIT

Minir Karamanaga

Katër punëtorët e shkarkuar të Organizatës turistike kanë dorëzuar të enjten në Prokurorinë themelore shtetërore në Ulqin padinë penale kundër drejtorit të këtij institucioni Minir Karamanaga për shkak të, siç thanë, punësimit të paligjshëm dhe keqpërdorimit të pozitës zyrtare, shkruan “Dan”. Ato theksojnë që drejtori i OT në vendet e tyre ka punësuar persona politikisht të përshtatshëm, ndërsa dy punëtorë ... Read More »

Mbas tetë dekadash: KRIPORJA SHUHET PËR DHJETË DITË!?

Kriporja, Solana

Drejtuesi në falimentim i Kripores Ognjen Jovoviq ka deklaruar që punëtorëve të kësaj kompani nuk do të ju shtyhen kontratat për punë të cilat skadojnë në fund të marsit nëse pronari nuk i siguron 250 deri në 400 mijë euro për grumbullim. “Nëse grumbullimi nuk do të jetë i sigurt, ky drejtues në falimentim nuk ka asnjë arsyetim ti shtyj ... Read More »

Tubimi: KRIPORJA PO VDES NË MËNYRË TË PADENJË

Kriporja, Solana

Rreth njëqind njerëz, përfaqësues të pushtetit lokal, partive politike, parlamentarëve dhe organizatave të sektorit civil, me përcjellje të punëtorëve të Kripores, kishin mundësi sot të binden në gjendjen katastrofike në të cilën është katandisur fabrika më e vjetër në Ulqin. “Mbas tetë dekadash ekzistencë është në pikëpyetje funksionimi i mëtejmë i kësaj kompanie dhe një traditë e mrekullueshme”, tha kryetari ... Read More »

Kuvendi i MZ: NIMANBEGU SHEF I KLUBIT TË DEPUTETËVE

Shefi i Klubit të deputetëve të Partive shqiptare, Iniciativës qytetare Kroate dhe Partisë liberale, në bazë të marrëveshjes së mëhershme, prej sot është Genci Nimanbegu, shkruajnë Vijesti. Ai në këtë funksion do të qëndrojë, siç u lajmërua, deri më 20 nëntor. Kur u formua Klubi, është akorduar renditja e shefave të Klubit të cilët ndërrohen me rotacion çdo tetë muaj. Read More »

FILLON PRANVERA

Valdanos, Panorama

Sot, në ora 17.57, gjegjësisht gjashtë minuta para perëndimit të diellit, fillon pranvera dhe sipas kalendarit do të zgjas deri më 21 qershor. Llogaritja verore e kohës do të fillojë në natën në mes 29 dhe 30 marsit, gjegjësisht të shtunën dhe të dielën, kur akrepat duhet të lëvizen një orë përpara. Ndërsa me motin e bukur, siç thonë meteorologët, ... Read More »

Dr. Sabina Osmanoviq: TA RIKTHESH LIRINË ME PENDË

Sabina Osmanoviq, Sabina Osmanovic

(Recension për romanin e ri të shkrimtarit Besnik Mustafaj “Autoportret me teleskop”) Të shkruarit është një proces i mundimshëm, i cili kërkon sforcim të çdo qelize të trurit, kërkon kohë e mbi të gjitha sakrificë. Duke qenë se të shkruarit është një proces në vazhdimësi, t‘i rikthehesh atij pas një kohe të gjatë duhet të jetë akoma më sfilitëse. Të ... Read More »

Kontrolli vërtetoi: ALARMI PËR BOMBË NË KOMUNË ISHTE I RREMË

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj, Bombe, Bomba

Lajmërimi i mëngjesit që në ndërtesën e komunës së Ulqinit është vendosur pajisja eksplozive është vërtetuar si i rremë. Kjo përfundimisht është dëshmuar mbasi që anëtarët e Njësisë speciale dy orë kanë kontrolluar këtë institucion. Për momentin vetëm është e njohur që lajmërimi për bombën e vendosur erdhi nga numri i rrejshëm dhe që thirrja është drejtuar Njësisë policore në ... Read More »

Kriporja: EDHE VUÇINIQI DO TË VIZITOJË BASENET

Kriporja, Solana

Kryetari i Këshillit për kontrollit e procesit të privatizimit në Kuvendin e Malit të Zi dhe deputeti i Frontit demokratik Janko Vuçiniq tha që nesër do të vijë të vizitojë basenet e Kripores. Organizata sindikale e kësaj ndërmarrje ka ftuar drejtuesit e institucioneve komunale, deputetët dhe përfaqësuesit e sektorit civil që të enjten të vizitojë Kriporen. Punëtorët kanë frikë që ... Read More »

Komuna e Ulqinit: SHQYRTIMET PUBLIKE PËR PROPOZIMET E PDU

Sekretariati për planifikim hapësinor dhe zhvillim të qëndrueshëm të komunës së Ulqinit ka publikuar programin e mbajtjes së Shqyrtimeve publike për Propozimet e planeve: PROGRAMI I DISKUTIMIT PUBLIK sipas Projekteve të planeve:  1. Studimi lokal i lokacionit “Oliva park” në lokalitetin Liman në Ulqin; 2. Ndrimet dhe plotësimet e planit Gjeneral urbanistik Ulqin për lokalitetet: “Liman 1”, “Liman 2, “Mëhalla ... Read More »

Scroll To Top