Friday , September 20 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Analiza e tretë e sezonit: PO KALON SI STUHI

Ky sezon po kalon si ndonjë stuhi, furtunë apo cunami. Në momentin që do të filloj, do të jetë i përfunduar. Gati se është bërë rregull tërë këto vite: sezoni na ngjan me vijat në rërë. Efektet e tija janë të dukshme deri në dallgën e parë. Për këtë arsye edhe këtë sezon tensionimi është i rritur. Sepse, detyrimet ndaj ... Read More »

Prim.dr Gani Karamanaga: RESURSET NATYRORE NË RAJONIN E ULQINIT

Gani Karamanaga

Deti – është me rëndësinë më të madhe natyrore-gjeografike për Ulqinin dhe rrethinën. Është i pasur me botë të shumëllojshme shtazore. Deti gjithashtu paraqet agjensin kryesor të ofertës turistike. Ajri mbi det është shumë i pastër, i pasuruar me aroma të bimësisë subtropikale dhe atyre kodrinore-malore. Tallazet (valët),duke u shpartalluar nëpër shkëmbinj, krijojnë aerosol të pasur me ozon, oksigjen, jod, ... Read More »

Haxhi Sulejmani: FTOHEN MARRËDHËNIET BRENDA KOALICIONIT

Partia demokratike, Demokratska partija

Sekretari gjeneral i Partisë demokratike Haxhi Sulejmani ka deklaruar që ekziston ftohja në marrëdhëniet mes partive të koalicionit në komunë të Ulqinit. “Kjo është pasoj e mosrespektimit të marrëveshjes së koalicionit. Tre subjekte PD, PSD dhe Aleanca qytetare ‘Perspektiva’ thonë që ajo nuk respektohet, FORCA mendon të kundërtën. Pra, tre mendojnë që nuk është mirë, ndërsa njëri që është”, tha ... Read More »

NGA MESI I JAVËS FILLONË I NXEHTI I MADH

Nga Enti hidrometeorologjik i Malit të Zi është lajmëruar që në mesin e kësaj javë do të fillojë i nxehti i madh. “Atëherë do të na godas vala e nxehtë tropikale nga veriperëndimi i Afrikës. Zhiva në termometër në fushën e Zetës do të shkoj deri në 40 gradë”, tha meteorologu Branko Micev. Sipas fjalëve të tija, temperatura e ditës ... Read More »

Të mërkurën në Parlamentin e Malit të Zi: GJEKA PYET KRYEMINISTRIN PËR SUKUBINË

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Kryetari i Partisë demokratike (PD) dhe deputet në Parlamentin e Malit të Zi Fatmir Gjeka do të pyes të mërkurën kryeministrin Millo Gjukanoviq kur do të filloj faza e tretë e rikonstruktimit të rrugës Ulqin-Sukubinë. “A planifikon Qeveria zgjerimin e vendkalimit kufitar Sukubinë-Muriqan për arsye të nevojës së tij për kalimin e mallrave”, thuhet më tej në pyetjen që do ... Read More »

PARASHIKIMI I MOTIT, e hënë, 22 korrik

    Kthjellët dhe nxehtë. Temperatura më e lartë e ditës deri në 33 C. Paradite do të fryj erë e dobët verilindore, pasdite do të ndryshoj në kahje perëndimore, deri në 20 nyje. Deti me dallgëzim të pakët. Shikueshmëria 10-20 km. Meteorologët parashikojnë që gjatë gjithë kësaj jave moti do të jetë me diell dhe nxehtë. Read More »

Dr. Maksut XH. HAXHIBRAHIMI: HAFIZ ALI RIZA ULQINAKU (1855-1913)

Hafiz Ali Riza Ulqinaku

Rëndësinë më të madhe të tij e kanë fjalorët e tij turqisht-shqip e shqip-turqisht, sepse janë fjalorët më vëllimorë të hartuar me grafi arabe, ndonëse të punuara pa kritere të mirëfillta të leksikografisë shkencore dhe në një të folme shqipe krahinore. Përmbledhja e këtyre fjalorëve fillon me parathënien katërfaqëshe në gjuhën arabe, nga e cila ka mbetur vetëm një kënd ... Read More »

Scroll To Top