Tuesday , September 29 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

FD: GJYKATA E LARTË BËHET POLITIKE

Fronti Demokratik logo

Fronti demokratik në Ulqin ka deklaruar që mbas vendimit të pak kohëve më parë të Gjykatës së lartë në lidhje me statusin e pronës në zonën e të mirave detare ky institucion ka treguar që është politik dhe nuk gjykon sipas Kushtetutës. Gjykata e lartë muajin e kaluar arriti në përfundim që të drejtën e përdorimit të pronës e cila ... Read More »

Për shkak të instalimeve të vjetra: SHPËRTHEU ZJARRI NË NJË OBJEKT NË ÇARSHI

Namazgjah, Beledije, Xhamia, Ulqin, Ulcinj, Dzamija

Për shkak të instalimeve  elektrike të vjetruara sot në mëngjes, rreth orës 8, ka shpërthyer zjarri i vogël bë objektin e Bashkësisë islame, tek Xhamia namazgjah, në Çarshi. Zjarri së shpejti u lokalizua me intervenim të shpejtë të Shërbimit për mbrojtje dhe shpëtim. Dëmi i shkaktuar është i vogël, sepse objekti është në fazën e rikonstruktimit.   Read More »

KULTI I SHËN VLLADIMIRIT

Prečista_Krajinska_(cropped)

Princin Vlladimir popullsia e nën Rumisë e ka konsideruar të shenjtë që prej kohësh. Prift Duklani thotë që trupi i Vlladimirit nga Prespa, në Maqedoni, ku është vrarë, është bartur në Krajë me nderime solemne, me këndimin e himneve dhe falënderimeve. Në burimet e shkruara përmendet vendi Shën Vlladimir në Ulqin në vitin 1405 dhe 1425. Ekzistimin i kishës katolike ... Read More »

Gjykata themelore: CUNGU PAGOI HYRJEN PËR KUZMANIN

2208-Ada-bojana8

Në Gjykatën themelore të Ulqinit sot është mbajtur seanca kryesore dëgjimore kundër drejtorit të Ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit” Radomir-Mikan Zec, me padinë e Srgjan Kuzmanit. Ai Zecin e akuzoi që me 14 nëntor të vitit 2011 ja ka ndaluar hyrjen në Adë, ku në shtëpizën e tij e prisnin bashkëshortja dhe fëmijët. Ai tha që ka dëshmitar të cilët ... Read More »

Për shkak të varkës së thyer në Kaceme: KËRKESË PËR PAGESËN E DËMSHPËRBLIMIT

barka na Kacemi, varka ne Kaceme

Rade Miniq nga Ulqini ka deklaruar që për shkak të varkës së thyer dhe fundosur në marinën e vogël Kacema do të kërkoj dëmshpërblim i cili vlerësohet në pesë mijë euro. „Varka është e thyer, krejtësisht e shkatërruar, riparim nuk ka. Deti nuk ishte i madh, për këtë arsye ajo ishte në Keceme“, tha Miniq për „Dnevne Novine“. Ai tha ... Read More »

Numrat: 202 DITË PËR LEJE NDËRTIMI

Gradjevinske dozvole, Leje ndertimi, plani, Arhitektura

Vetëm në komunën e Kollashinit pritet më shumë për leje ndërtimi sesa në Ulqin. Të dhënat zyrtare të Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit kanë treguar që në Ulqin për të nisur në mënyrë të ligjshme punimet për ndërtimin e objektit mesatarisht duhet të pritet 202 ditë. Kjo është gati shtatë herë më shumë se afati ligjor i cili ... Read More »

TË MIRAT DETARE – TË DHËNAT

Plazh i madh, Velika plaza

Në komunë të Ulqinit të mirat detare përfshijnë 3.318 hektar ( 33 180 000 metër katror), që janë 56,3 për qind nga sipërfaqja e përgjithshme të cilën e menaxhon Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare. Në komunë të Tivarit të mirat detare përfshijnë 797 ha, në Tivat 746 ha, në Herceg Novi 492 ha, në Budva 221 ha ... Read More »

Cilët Ulqinakë kanë pasaportë diplomatike: DEPUTETËT, DIPLOMATËT DHE BASHKËSHORTET E TYRE

pasos

Nga gjithsej 414 persona të cilët kanë pasaportë diplomatike të Malit të Zi, 11 janë prej Ulqinit, mëson Portali UL-info. Kështu për shembull, “status special diplomatik” kanë të gjithë deputetët e përbërjes së tanishme të Parlamentit të Malit të Zi nga Ulqini: Luigj Shkrela, Genci Nimanbegu, Fatmir Gjeka, Dritan Abazoviq dhe Lilana Gjurashkoviq. Këto dokumenta i posedojnë edhe diplomatët. Ambasadori ... Read More »

Qendra për kulturë: TË SHTUNËN FILLOJNË PROTESTAT

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Nga organizata sindikale e Qendrës për kulturë kanë lajmëruar të shtunën, më 7 dhjetor, do të nisin me protesta. „Çdo ditë nga dy orë do të ndërpremë punën dhe në atë mënyrë do të paralajmërojmë themeluesin që duhet të kryej detyrimet ndaj nesh“, tha për UL-info kryetarja e kësaj organizatë Lilana Janinoviq. Ajo tha që nëse në afat të shkurtër ... Read More »

Komisioni për parandalimin e konfliktit të interesit: U DËNUAN 26 FUNKSIONAR NGA ULQINI

Kalaja, Stari grad

Komisioni për parandalimin e konfliktit të interesit nga Mali i Zi kanë lajmëruar që gjatë këtij viti janë dhënë 26 aktgjykime kundër funksionarëve lokal në Ulqin kundër shkeljes së Ligjit për konflikt të interesit. Shumica e funksionarëve të dënuar janë anëtarë të këshillave drejtues të ndërmarrjeve ku themelues është Kuvendi komunal. Nuk thuhet sa nga këto janë dënuar me para ... Read More »

Scroll To Top