Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

M. CANKA: SHQIPJA NË ULQININ TONË

Janë vërtetë të thella rrënjët e shqiptarëve në Ulqin dhe ato padyshim datojnë që nga themelimi i këtij qyteti të mrekullueshëm në shekullin e pestë para epokës së re. Që nga ato kohëra nëpër këtë rajon kaluan nëntë qytetërime të mëdha (dhe po aq pushtues), kurse shqiptarët gjatë gjithë atyre 2500 viteve ruajtën jo vetëm veçantinë e vet nacionale, por ... Read More »

Funksionet: NIK GJELOSHAJ FUNKSIONAR I LARTË I MINISTRISË SË ARSIMIT

Nik Gjeloshaj, i cili, siç pranoi vet, është autor i propozimit më të ri për zgjedhjen e statusit të Tuzit, pak kohë më parë është emëruar në funksioni e u.d. të drejtorit të Drejtorisë për arsim të përfaqësuesve të popujve pakicë dhe komuniteteve tjera nacionale të popujve pakicë pranë Ministrisë së arsimit të Malit të Zi. Gjeloshaj është anëtarë i ... Read More »

Të enjten e ardhshme: PARTIA POZITIVE FORMON KËSHILLIN NË ULQINIT

Të enjten, me 10 tetor, “Mali i Zi Pozitiv“ (MZP) do të formoi Këshillin komunal në Ulqin. Me këtë rast do të zgjidhen 10 anëtarë të këtij organi, të cilët më vonë do të zgjedhin kryetarin e Këshillit të Ulqinit të kësaj partie parlamentare më të re në vend. Në këtë ngjarje e cila do të mbahet në hotelin “Mediteran” ... Read More »

KNSH: ME 20 TETOR ZGJEDHIN KRYETARIN

Mbledhja e Këshillit nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi në të cilën do të zgjidhet kryetari i këtij institucion do të mbahet me 20 tetor, mëson UL-info. Kandidati kryesor për udhëheqësin e KNSH është nënkryetari i Forcës së re demokratike Genci Nimanbegu. Këshillin përveç 16 anëtarëve të zgjedhur në Kuvendin e elektorëve të mbajtur pak kohë më parë e ... Read More »

Liga e pare e futbollit për femra: ULQINAKET NË PRITJE

Stadiumi, Stadion, Futboll, Fudbal

Vikendin e ardhshëm do të luhen dy ndeshje të xhiros së dytë të Ligës së pare për futboll të femrave në Mal të Zi. Ndeshja në mes “Ulqinit” dhe kampionit aktual “Ekonomistit” është shtyrë. Ulqinaket ishin të lira dhe në xhiron e parë Në ndeshjet tjera të xhiros së dytë skuadra e “Breznicës” para tifozëve të vet presin ekipin e ... Read More »

Vizita: AHMET DAVUTOGLLU NË ULQIN

Ministri i punëve të jashtme të Republikës së Turqisë Ahmet Davutogllu ka qëndruar të premten në një vizitë të shkurtër Ulqinit. Ishte e paralajmëruar që ai do të fal namazin e xhumasë në Xhaminë e detarëve në Ranë, por për shkak të vonesës ai këtë e bëri në Tivar të vjetër. Dje Davutogllu ka qëndruar në Dubrovnik ku ishte njëri ... Read More »

OT: NË ULQIN RRETH 670 MYSAFIRË

Malá Plaža a hradby mesta Ulcinj

Organizata turistike ka lajmëruar që në fillim të tetorit në rivierën e Ulqinit qëndrojnë 668 mysafirë. Tre të katërtat e turistëve qëndrojnë në hotele, diçka më shumë se 500, derisa në kampe dhe në akomodime private pushojnë 160 mysafirë. Katër të pesta e mysafirëve e përbëjnë të huajt, derisa të vendit janë kryesisht pensionistët të cilët janë të akomoduar në ... Read More »

ISHR: FORCA NË 2012 SHPENZOI 33 MIJË EURO NË UDHËTIME

Forca e re demokratike në udhëtimet zyrtare vitin e kaluar shpenzoi 33 mijë euro, derisa në të njëjtën periudhë detyrimet e pashlyera për të ardhurat bruto të punësuarve në këtë parti ishin 156,6 mijë euro, tregoi raporti për revizion të llogarisë përfundimtare të Forcës për vitin 2012 të cilin e publikoj Institucioni shtetërorë i revizionit (ISHR). Siç thuhet, shpenzimet e ... Read More »

Ulqin: E VËSHTIRË TË PËRFUNDOSH STAZHIN E PRAKTIKANTIT

Carshia, Carsija

„Nga viti 1991 kur në Ulqin ishin të punësuar 5300 punëtorë sot kemi rënë në 2.5 mijë, nga të cilët gjysma merr rrogën rregullisht. Nuk ka vende të reja pune, sepse asgjë nuk ndërtohet dhe nuk hapet“, ka deklaruar kryetari i Sindikatës komunale të Lidhjes së sindikatave të pavarura në Mal të Zi Shefkija-Keko Lamoviq. Ai për „Dan“ tha që ... Read More »

Komuna e Ulqinit: BISEDUAN RRETH FAZËS SË TRETË TË RRUGËS ULQIN SUKUBINË

Kryetari i komunës së Ulqinit z.Nazif Cungu priti në takim përfaqësuesit e drejtorisë për komunikacion të Malit të Zi për të diskutuar lidhur me projektin general të rrugës Ulqin-Sukubinë, veçanërisht për fazen e tretë që përfshin segmentin Krythë-Ulqin. Para fillimit të hartimit të këtij projekti përfaqësuesit e komunës së Ulqinit kanë bërë disa sygjerime lidhur me projektimin e këtij segmenti ... Read More »

Scroll To Top