Tuesday , November 12 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Afaristët i ankohen Cungut: INSPEKCIONET NA MALTRETOJNË

“Në periudhën e mëparshme afaristët e komunës së Ulqinit janë ekspozuar  presionit të madh të inspekcioneve të llojllojshme të cilët me veprimet e veta pengojnë funksionimin normal të dyqaneve tona”, thuhet në letrën e dërguar kryetarit të komunës së Ulqinit Nazif Cungu të cilën e dërguan afaristët nga Ulqini. 150 të nënshkruarit ankohen që në të njëjtën kohë kontrollin në ... Read More »

Shumica e plazheve akoma në pritje: TË MIRAT DETARE MASIN, E MYSAFIRËT NË PLAZH

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Për shkak të veprimit sipas njoftimit, Ndërmarrja publike për menaxhimin e të mirave detare akoma nuk ka nënshkruar kontrata me qiramarrësit e shumicës së plazheve në Ulqin. Në mes tyre është edhe plazhi “Miami”, e cila në vitin 2006, e para në Malin e Zi të pavarur, fitoj Flamurin e kaltër. Qiramarrësit e këtij plazhi të rregulluar në mënyrë ekskluzive ... Read More »

Këshilli i Qeverisë për privatizim: REFUZOHET KËRKESA E RIVERËS SË ULQINIT

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Këshilli për privatizim dhe objekte kapitale refuzoj në mbledhjen e të martës kërkesën e Ndërmarrjes holeterike – turistike “Riviera e Ulqinit” për shitjen e një pjese të pronës me anë të marrëveshjes së lirë. Nga ky organ qeveritar nuk njoftuan për cilën pjesë të pronës bëhet fjalë. “Riviera e Ulqinit” më herët bëri thirrje publike për shitjen e një pjese ... Read More »

Pa rrymë fshatrat kufitare: TASH DISA DITË PA ENERGJI ELEKTRIKE!

Disa fshatra te qytetit te Shkodres si Zus, Oblik dhe Muriqan vuajne mungesen e energjise elektrike prej disa ditesh. Kudo degjohet zhurma e gjeneratoreve. Ikja e dritave, sipas banoreve te zones, ndodhe ne ore te ndryshme qofte gjate dites apo edhe naten. Keta te fundit shprehen per TV1 Channel se nuk jane njoftuar  me pare per nderprerje te energjise elektrike. Gjithashtu  mungesa ... Read More »

Perurim në Ulqin: ENCIKLOPEDI E SHESTANIT

Don Gjon Buzuku, Kraja Shestani

Të martën, në “Art gallery” të Qendrës kulturore në Ulqin, është bërë përurimi i librit “Kraja me veçantit shestanase në rrjedhën e shekujve”. Për këtë “enciklopedi të vogël shestanase” kanë folur anëtarët e redaksisë dr Nail Draga dhe dr Ruzhdi Ushaku, si dhe kryeredaktori prof dr.Simë Dobreci. U lexua edhe kumtesa e prof. Hajrullah Koliqit. Në këtë libër janë përmbledhur ... Read More »

Monstat: NË ULQIN PAGAT MË TË ULËTA NË MAL TË ZI!

Të dhënat e fundit që i paraqiti në raportin e rregullt mujor Enti shtetëror për statistikë MONSTAT tregojnë që komuna e Ulqinit ndodhet në vendin e fundit në vend për nivelin e pagës mesatare. Paga mesatare në prill në këtë komunë ishte 357 euro, që do të thotë që është për dhjetë përqind më e vogël se në Andrievicë. Paga ... Read More »

IN MEMORIAM, Prof.dr. Meshqyre Çapuni Brestovci

clip_image002

IN MEMORIAM mjekja e parë shqiptare  nga Mali i Zi    Prof.dr. Meshqyre Çapuni Brestovci    Me  datën 9.qershor në Prishtinë pas një sëmundje të rëndë  ndërroj jetë Prof.dr. Meshqyre Çapuni Brestovci . E  lindur në Ulqin në vitin 1946. Shkollën e mesme për infermiere e përfundoj në Cetinë, kurse Fakultetin e mjekësisë në Sarajevë. Mbas përfundimit të studimeve si mjekja e parë shqiptare  nga Mali i Zi  (njëkohësisht ... Read More »

MOGUL me partnerë: TË SHTUNËN PERFORMANCË PARA PORTËS NË ADË

Ada e Bunes, Ada Bojana

Monitoring grupi Ulqin (MOGUL) lajmëroj të martën Drejtorinë e policisë që të shtunën, më 15 qershor, me fillim në ora 11, do të organizoj performancë para portës në hyrje të Adës. “Qëllimi jonë është që me këtë aksion të tregojmë për shkeljen e ligjit që bëhet nga ana e NHT Riviera e Ulqinit, e cila ndalon lëvizjen dhe bënë pagesën ... Read More »

LOJA E JETËS DHE VDEKJES NË PLAZHIN E GRAVE

PlazhiiGrave

Për ndikimin e dobishëm të burimit të ujit sulfurik në gjirin e Pinjeshit  në Ulqin me shekuj fliten legjenda fascinuese. Ky gji gjithmonë ishte vështirë i arritshëm njerëzve nga bregu kështu që gratë kishin mundësi të lahen me ngazëllim dhe shpresë të pa fshehur. Ato, siç rrëfejnë kronistët, në përcjellje të një Ulqinakeje më të moshuar, vinin herët në plazh. ... Read More »

Scroll To Top