Friday , January 24 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Zgjedhjet në Shqipëri: VERDIKT I QARTË PËR NDRYSHIM

Pjesëmarrja në zgjedhjet e së dielës ishte nga më të lartat ndonjëherë në vendin tonë në këto vite të tranzicionit. Zgjedhjet në përgjithësi ishin dëshmi e pjekurisë politike të shqiptarëve, e kulturës së lartë demokratike dhe e vetëdijes së tyre se ata mund ta ndryshojnë politikën me anë të votës kur ajo duhet ndryshuar. Një vrasje në Laç ditën e ... Read More »

SHB “Rumia”: NISJA PËR NË TARABOSH

Pas ngjitjes së para pak kohëve në majën e Rumisë, anëtarët e Shoqatës së bjeshkatarëve “Rumia” do të ngjiten në Tarabosh. Siç është thënë portalit UL-info nga kjo organizatë, të dielen, me 7 korrik, bjeshkatarët nga Shtegvashi, në Krajë, do të nisen në pushtimin e këtij mali mbi Shkodër, me lartësi mbidetare prej 593 metër. “Meqë bëhet fjalë për kalimin ... Read More »

TVSH: NORMA E RE NGA E HËNA

Nga e hëna që vjen, më 1 korrik, në Mal të Zi fillon llogaritja e tatimit në vlerën e shtuar (TVSH) me normën prej 19%, lajmëron MINA business. “Duke u nisur nga rregullorja ligjore me të cilën përcaktohet krijimi, llogaritja dhe pagesa e detyrimit tatimor, si dhe normës së përcaktuar mujore për llogaritje të TVSH-së, nuk është e mundur që ... Read More »

NUK DUAM APO NUK MUNDEMI?

Pa dyshim, të gjithë qytetarët e Ulqinit krenohen me bukurit e tija natyrore që ia ka falur Zoti.  Po ti cekim gjithë ato bukuri dhe të mira që i ka qyteti do duhej kohë dhe dije, por mbi të gjitha nuk mund ti anashkalojmë disa veçori që i posedon e që e bëjnë të veçantë, jo veçse në Mal të ... Read More »

ÇELEBIJA DHE ULQINI

Evlija Celebi

Në mbledhjen e Këshillit ndërkombëtar është pranuar propozimi që në regjistrin e UNESCO-së të mbrojtjes së trashëgimisë kulturore jomateriale, i njohur dhe me emërimin “Regjistri i kujtesës botërore” të “përfshihen dhe Udhërrëfimi” i udhëpërshkruesit otoman Evlia Çelebija, i shkruar në shekullin e 17. Në letërsinë botërore kjo vepër është pranuar si më e gjata dhe më e kompletuara në letërsinë ... Read More »

Kriporja: LOJËRA PA KUFI

Punëtorëve të Kripores do t’u zgjaten kontratat për punë, të cilat skadojnë me 30 qershor, por ato njëkohësisht janë informuar gojarisht që para për pagesën e rrogave në arkën e kësaj ndërmarrje në falimentim nuk ka,mëson portali UL-info. Punëtorët besojnë që kjo është edhe një “lojë pa kufi” e drejtuesve të kësaj firme më të vjetër në Ulqin, e cila ... Read More »

Tivar: KATËR NJERËZ GJETËN VDEKJEN DUKE PASTRUAR PUSIN

Katër njerëz kanë humbur jetën gjatë pastrimit të pusit në lagjen Dobre vode në Tivar, lajmëruan Vijesti online, duke u bazuar në burime jozyrtare të policisë. Kanë humbur jetën Demir Oleviq (29), dhjetë vite më i ri Vlladimir Jekniq nga Podgorica, Ejup Hoxhiq nga Zenica si dhe një djalë i ri, identiteti i të cilit nuk njihet ende. Pusi është ... Read More »

Canka: MEDIAT E LIRA JANË OKSIGJEN PËR DEMOKRACINË

Mustafa Canka

Pozita e gazetarisë shqiptare dhe e mediave në gjuhën shqipe në Mal të Zi është më e vështirë sesa në mediat malazeze. Mbizotëron atmosfera e pasigurisë, frikës, autocensurës. A mund të kujtoheni se kur keni lexuar herën e fundit në këto media një tekst të mirë mbi korrupsionin, krimin apo të ashtuquajturin privatizim?! O Zot, nganjëherë më duket sikur koha ... Read More »

Zgjedhjet në Shqipëri: E SIGURT FITORJA E SOCIALISTËVE

Koalicioni i majtë i udhëhequr nga Partia socialiste e Edi Rames gati me siguri është fitues i zgjedhjeve parlamentare të mbajtura të dielën në këtë vend. Ajo, siç mund të shihet nga një e pesta pjesë e materialit të numëruar, ka fituar shumicën e votave në 11 nga 11 qarqe të Shqipërisë. Kështu për shembull, socialistët në Tiranë kanë fituar ... Read More »

Zgjedhjet për Këshillin nacional të Shqiptarëve: MATERIALI U DORËZUA NË MINISTRI

Komisioni zgjedhor i Këshillit nacional të Shqiptarëve (KNSH) ka dorëzuar javën e kaluar materialin për 111 elektorë të kësaj pakice nacionale, është deklaruar për UL-info nga ky institucion. Siç deklarohet nga KNSH, tani është puna e Ministrisë për pakica të verifikoj kandidaturat dhe të caktoj listën përfundimtare të kuvendit të elektorëve. “Mbas kësaj, në bashkëpunim me Komisionin zgjedhor të KNSH-së, ... Read More »

Scroll To Top