Friday , January 24 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Baroviq: QIRAMARRËSIT DUHET TË LIROJNË GJYSMËN E PLAZHIT

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Qiramarrësit e plazheve duhet të respektojnë vendimin që gjysma e plazhit të jetë e liruar nga shkrirëset dhe çadrat, deklaroj drejtori i Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare Rajko Baroviq. “Kemi nënshkruar marrëveshjet, e në to është qartë e definuar cilat janë të drejtat dhe detyrimet e çdo njeriu apo firme e cila ka marrë me qira një ... Read More »

Kriporja: GRUMBULLIMI I 79 I KRIPËS VIHET NË PIKËPYETJE

Gjendja në Kripore fiton përmasa dramatike, sepse pronari shet pajisjet si hekur të vjetër, kripë në magazinë nuk ka, hapësira për grumbullim është nën qiellin e hapur, ndërsa pompat janë të hequra, shkruan “Vijesti”. Bashkëbiseduesit e kësaj gazetë mendojnë që bëhet fjalë për “pastrim të terrenit” në mënyrë që fabrika të fiket. Në pozitën më të vështirë janë shtatëdhjetë punëtorët ... Read More »

Të enjten në Tivar: NATA E SEVDAH-ut

NVO Gajret nga Tivari, me ndihmën e Fondit për pakica të Qeverisë së Malit të Zi dhe ndihmen e Qendrës kulturore të Tivarit, të enjten organizon Natën e sevdah-ut të Safet Drlanit me miq, lajmëron Bar info. Edhe këtë vit profesori i harmonikës Safet Drlan ka mbledhur në Netët e sevdah-ut shumë emra muzikor, të zhanreve të ndryshme, si: Renata Peraziq, Ema Çivoviq, Tea Shufta, Aleksandra Vojvodiq Jovoviq, Gjulie Pelingu, Merita Subashiq Shabanoviq, Dina Kukalj, Tanja Selhanoviq, Shukrija Zhuti Serhatliq dhe mysafiri ... Read More »

Kuvendi komunal: MBLEDHJA PARA MUAJIT TË RAMAZANIT?

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Këshilltarët e Kuvendit komunal të Ulqinit kanë fituar të premten propozimin e rendit të ditës i cili përmban 14 pika. Në letër thuhet që për ditën  e mbajtjes së mbledhjes këshilltarët do të informohen më vonë. Sipas njohurive të portalit tonë, planifikohet që kjo seancë të mbahet nga 5 deri me 8 korrik, gjegjësisht para fillimi të muajit të Ramazanit. ... Read More »

Komuna e Ulqinit: DUKE PRITUR HOTELIN E RI

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Pas prezantimit të vitit të kaluar në Panairin e Patundshmërive dhe investimeve “Frei 2012”, në Milloçer dhe përfundimit të të gjitha përgatitjeve lidhur me projektin, i cili është punuar sipas rekomandimeve të zinxhirit të madh të hoteleve dhe resorteve Iberostar Group nga Spanja, për ndërtimin e hotelit në Plazhin e madh në Ulqin, i cili edhe do të afarizojë në ... Read More »

Vizita e delegacionit të Komunës: UDHËTUAN NË LUKSEMBURG

Delegacioni pesë anëtarësh i komunës së Ulqinit, në krye me kryetarin Nazif Cungu, ka udhëtuar të shtunën në vizitën shumëditore të komunës Kajl, në Luksemburg. Në këtë delegacion përveç Cungut janë dhe kryetari i Kuvendit Milazim Mustafa, si dhe kryetarët e klubeve të PDS-së Loro Nrekiq dhe “Ulqini më i mirë – Mali i Zi më i mirë” Andrija Qetkoviq. ... Read More »

Këshilli i Romëve: UKOVIQ PËRSËRI NËNKRYETAR

Muhamed Ukoviq, Muhamed Ukovic

Të premten u mbajt mbledhja konstitutive e Këshillit nacional të Romëve, në të cilën Muhamed Ukoviq nga Ulqini është zgjedhur për nënkryetar të këtij institucioni. Ukoviq edhe deri tani e kryente këtë funksion. Ai është po ashtu anëtarë i Këshillit drejtues të Fondit për pakica. Ukoviqi është gazetar dhe është pjesë e Komunitetit Egjiptian në Mal të Zi.   Read More »

Aktivitetet e diplomatit të Malit të Zi në Kosovë: BISEDIME ME UDHËHEQËSIT E PARTIVE SHQIPTARE

Hadixha Gjoni, Hadidza Djoni

Të premten selinë e Unionit Demokratik të Shqiptarëve e ka vizituar diplomati  i Malit të Zi në Kosovë Radovan Milaniq. Milaniq tha  që këto janë konsultime të zakonshme para kalimit zyrtar në atë detyrë. Udhëheqësit e UDSH-së mendojnë që Qeveria e Malit të Zi ka bërë hap pozitiv me hapjen e përfaqësisë diplomatike në Kosovë. “Afrimi i dy shteteve me ... Read More »

Kumtesa e MOGUL-it: MILIONA NË DËME NGA ULLINJTË E PAMBLEDHUR NË VALDANOS

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Vitin e kaluar Mali i Zi, sipas hulumtimit të MONSTAT-it, ka importuar 390.794 kilogram ullinj për konsum, duke përfshirë ullinjtë e konservuar, si dhe 148.139 kilogram vaj ullirit, thuhet, në mes tjerash në kumtesën e Monitoring grupit Ulqin (MOGUL). Nëse një rrënjë e ullirit të vjetër mund të jap minimalisht 50 kilogram ullinj, nga çka mund të prodhohen 8 litra ... Read More »

Pallati Venecija: MYSAFIRË SHKA “STANKO DRAGOJEVIQ”

Kori i përzier i Shoqërisë kulturo-artistike “Stanko Dragojeviq” do të mbaj të enjten, më 27 qershor, në Pallatin Venecia, koncert i cili do të filloj në ora 21. Në program janë veprat e  Rahmanjinov, Dimitrov, Shvedov, Brukner, Arkadell,Mokranjac, Bozhiq, Petroviq dhe Taminxhiq. Mysafirë special i koncertit do të jenë ansambli vokal “Assa voce”. Kori i “Stanko Dragojeviq” është Shoqëria më e vjetër kulturo-artistike në Mal të ... Read More »

Scroll To Top