Sunday , February 17 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Raporti për konkurrueshmërinë e komunave: ULQINI NË VENDIN E 8

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Sipas Raportit për konkurrueshmërinë e komunave, Ulqini është në vendin e 8 në Mal të Zi, njoftohet nga Këshilli Partnerik për Zhvillim Rajonal. Në vend të parë është Budva, pastaj vijnë Tivati, Podgorica dhe Herceg Novi. Në raport janë përpunuar 121 indikatorë, prej të cilëve 92 ishin statistikë ndërsa 29 anketues, gjegjësisht. Qëndrimet e sipërmarrësve për kushtet në të cilët ... Read More »

Buxheti i Komunës: QEVERIA JEP PËLQIMIN PËR 10,9 MILION EURO

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Buxheti i Komunës së Ulqinit vitin e ardhshëm do të jetë 10,9 milion euro, mëson Portali Ul-info. Për këtë vlerë u fitua pëlqimi i Ministrisë së Financave, i cili mungoi në propozimin e parë i cili kishte vlerën prej 16,1 milion euro. Buxheti i Komunës së Ulqinit do të jetë në mbledhjen e parlamentit lokal e cila do të mbahet ... Read More »

SHF „Boshko Strugar“: MBAHET BAZARI TRADICIONAL I FUNDVITIT

Bazar

Për të gjashtën herë me radhë, këtë të shtunë në ambientin e Shkollës Fillore „Boshko Strugar“ u mbajt bazari tradicional i nxënësve të kësaj shkolle. Me çmime të volitshme nxënësit kanë shitur punimet e veta të cilët i kanë bërë me përkrahjen e mësuesve/eve të veta, gjegjësisht arsimtarëve/eve, ndërsa parat e grumbulluara do të shfrytëzohen për punën e seksioneve shkollore. ... Read More »

Policia: SEKUESTROHEN DY ÇIFTE DHE DORËZOHEN PADITË PENALE

Policia, Policija

Punonjësit e Policisë së Ulqinit ia dorëzuan prokurorit padinë penale në procedurën e rregullt kundër A.K. (21) dhe A.S.(26), të dy nga Ulqini, për shkak të dyshimit se kanë kryer veprën penale mbajtje pa leje e armëve dhe materieve shpërthyese. Duke vepruar në bazë të lajmërimit të rojës së gjuetisë nga NP “Për ruajtjen dhe kultivimin e egërsirave” se gjeti ... Read More »

Bajraktari: REALIZIMI DËSHPRUES I BUXHETIT TË KOMUNËS

Omer Bajraktari

Kryetari i Këshillit Komunal të Lëvizjes Qytetare URA dhe këshilltari i kësaj parti Omer Bajraktari tha se ishte i pritshëm mendimi negativ i Qeverisë në propozimin e parë të buxhetit të Komunës me vlerë 16,1 milion euro. “Ambiciet joreale dhe apetitet partiake të këtij koalicioni vështirë mund të kënaqen, prandaj me shumë mundësi do të zvogëlohen të ardhurat, për ti ... Read More »

Hajrullah Hajdari: RRËNJËT ARBANASIT NË DALMACI

Hajrullah Hajdari

Shpërmgulja e shqiptarëve, në kahje të ndryshme, ka qenë një ndër problematikat më kryesore të ruajtjes dhe zhvillimit të qenijes dhe indetitetit kombëtar ndër shekuj. Kjo “ sëmundje” shekullore e paraqitur që në kohrat më të hershme, vazhdon, e vazhdon edhe sot e kësaj dite. Depertimi i osmanëve në Ballkan e veçanarishtë në trojet shqiptare dhe zgjërimi i vrullshëm i ... Read More »

Ismet Karamanaga: HAXHI LAJKA- Mekanik me famë të madhe

Daja

Sot në moshën 80-vjeçare, Haxhiu nuk punon më, por ende për çdo ditë shkon në servisin që quhet sipas mbiemrit të tyre “Lajka”, ku ka një zyrë të vogël, lexon gazetën dhe nganjëherë e hedh syrin dhe veshin në makina që mjeshtrat, si edhe i biri i tij Bajaziti i riparojnë. I biri i tij, Bajaziti ka trashëguar nga Haxhiu ... Read More »

Kopshti „Solidariteti“: LUHET SHFAQJA DHE NDAHEN DHURATAT

Solidariteti

Të premten në Institucionin Publik Parashkollor “Solidariteti” u mbajt shfaqja me emrin “Nata e Vitit të Ri” për fëmijët e kopshtit. Realizues ishin edukuesit në gjuhën shqipe dhe malazeze me pjesëmarrje të fëmjëve. Me këtë rast janë ndarë dhuratat, donacion i Rotary klubit, nga ana e kryetarit Aleksandër Daboviq i cili ishte iniciues. Thuhet se u fitua edhe donacioni i ... Read More »

Qani Osmani: Gjergj Kastrioti Skenderbeu

Qani Osmani

(Me rastin e 550 vjetorit të vdekjes) Për popullin shqiptar datat e shënuara të historisë nuk kanë qenë kurrë dhe nuk duhet të jenë vetëm ngjarje të thjeshta, të cilave u detyrohet vetëm një lloj respekti konvencional, në një ditë të caktuar të kalendarit, për t’i lënë pastaj në gjumin e haresës. Porpërkundrazi duhen të trajtohensi ruajtës, vazhdues dhe kurorëzues ... Read More »

CEDIS: TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

cedis

Nga Sistemi Malazez i Elektroshpërndarjes (CEDIS) për Portalin Ul-info është njoftuar se të premten, me 21 dhjetor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: – në periudhën prej orës 08 deri në 14:30: Kollomza, Pistulla, Gaçi, repetitori “Mozhur”, Kodra, Mali i Bardh, Braticë, Valdanos, Krytha e Ulqinit, Krruçi, Salçi (ndërprerje të përkohshme në periudhën e përmendur). – në periudhën ... Read More »

Scroll To Top