Monday , December 18 2017
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Seminari në Kala: ADMINISTRATA LOKALE DUHET TË JETË MË E HAPUR DHE TRANSPARENTE

Novi Horizont

Organizata joqeveritare „Horizonti i ri“ ka organizuar të enjten, në „Pallatin Venecia“ në Kala, seminarin me temë „Qasja proaktive e informatave në vetëqeverisjen lokale“. Në këtë tubim morën pjesë funksionarët lokal në krye me nënkryetaren e Komunës Hadixha Gjonin, këshilltarët, zyrtarët e organeve të administratës së Komunës, përfaqësuesit e sektorit civil dhe të mediave. Drejtori ekzekutiv i OJQ „Horizonti i ... Read More »

PD nis fushatën: PRESIM REZULTAT TË MIRË ME 4 SHKURT

Partia demokratike

PD e fillon fushatën me elan të fuqishëm, program të plotësuar dhe ide e njerëz të rinj. Dëshirojmë që në skenën politike dhe në skenën e përgjithshme shoqërore të sjellim cilësi të re, t’u përgjigjemi nevojave të qytetarëve tonë dhe potencialeve të tërë komunës tonë. Ky është obligimi ynë qytetar dhe nacional. Mendojmë se ne, si parti e cila për ... Read More »

Esat Mehmeti: VITI I RI, ULQININ E GJEN ME SHUMË TË RINJ TË PAPUNË, PA PERSPEKTIVË!

IMG_25291

Punësimi është një nga problemet më të mëdha që po përcjellë shoqërinë tonë. Sipas të dhënave zyrtare, niveli i papunësisë është i lartë. Të shtyrë nga papunësia, rinia e sotme preferon të largohet nga ky vend, sepse, nuk iu  shkon fjala, s’iu dëgjohet mendimi, nuk kanë të ardhme të qëndrueshme, me një fjalë s’shohin perspektivë. Qeverisja lokale me një politikë ... Read More »

Albina Osmani Markasheviq: Femra në politikë, jo për dekor dhe statistikë!

Albina Osmani Markashi

Barazia gjinore në pjesëmarrjen politike është aspekt fondamental i qeverisjes demokratike moderne. Sipas standardeve ndërkombëtare, meshkujt dhe femrat duhet të kenë të drejta dhe mundësi të barabarta për pjesëmarrje të plotë në të gjitha aspektet dhe nivelet e proceseve politike. Megjithatë, në praktikën tonë është shumë sfiduese për femrat që t’i gëzojnë dhe t’i ushtrojnë këto të drejta. Shkalla e ... Read More »

Në Gjimnazin “Drita”: PËRUROHEN LIBRAT E SHKRIMTARIT ASLLAN BISHA

Asllan Bisha

Në Gjimnazin Privat „Drita“ sot (të mërkurën) u përuruan dy librat më të rinj të shkrimtarit Asllan Bisha – „Nusja e detar Agronit“ dhe „Në Safari“, të botuar kohë më parë nga Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve „Art Club“. Takimi është konceptuar në formën e orës letrare, me pjesëmarrjen e nxënësve, mësimdhënësve dhe miqve të autorit. Vështrime mbi dy librat ... Read More »

Nrekiq: OJQ “UL INFO” ÇDO MUAJ KA DORËZUAR FATURAT, UNË I KAM NËNSHKRUAR, CUNGU REFUZOI T’I PAGUAJ

Loro Nrekiq, Ljoro Nrekic

Kryetari i Kuvendit komunal të Ulqinit Loro Nrekiq ka deklaruar se si përfaqësues i autorizuar i OJQ “Ul info” Mustafa Canka çdo muaj atij ia ka dorëzuar faturat për shërbimet e kryera të cilat janë kontraktuar. “Unë ato i kam nënshkruar dhe kam kërkuar nga kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu që ato të paguhen. Por, ai refuzoi ta ... Read More »

Canka: PËRPARA MASHTRUES

Mustafa Canka

Edhe ato që e dhanë këtë dezinformatë, dinë që kjo gjë absolutisht nuk është e saktë. Unë asnjëherë në jetë nuk kam mashtruar, për dallim nga mashtruesit e dëshmuar. Mirëpo, është e rëndësishme që edhe në këtë rast lënë gjurmë. E dinë ato mirë që çdo faturë, çdo muaj, iu dorëzua personalisht atyre të cilët porositën shërbimet dhe me të ... Read More »

Scroll To Top