Thursday , March 23 2017
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Të dhënat: ÇDO I PESTI ULQINAK I PAPUNËSUAR

Panorama Ulcinj, Ulqin

Në Mal të Zi në evidencë të Entit për punësim janë gati 50 mijë persona, ose 10 mijë më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Kjo do të thotë se shkalla zyrtare e papunësisë është 21,5 për qind. Në Ulqin ajo është mbi 22 përqind. Tetë vite më parë në këtë komunë u evidentuan rreth nëntë përqind ... Read More »

Gani Karamanaga: DETARIA

Selatin-Tino Vogliqi në sandall

  Gjemxhitë (Detarët)  Detaria e Ulqinit ka një traditë të vjetër; çdo gjë atëherë ka qenë e lidhur me det, me lundrimet e gjata. Kalaja ka qenë djepi i detarisë jo vetëm për Ulqin, por edhe më gjerë në rajon. Gjemxhitë (detarët)  e mëpërparshëm kanë  lundruar nëpër  Mesdhe, Detin  Jon dhe Adriatik. Më vonë vjen koha e  avulloreve dhe  detarët ... Read More »

BI: MBRËMJE KULTURORE PËR NDER TË KADI HYSEJN MUJALIT

Xhamia, Dzamia

Në fillim të marsit Bashkësia islame do të organizojë tubimin dedikuar kadi Hysejn Mujalit, njoftohet nga ky institucion. Mujali ishte gjykatësi i fundit sipas sheriatit (sipas ligjit islamik) në Ulqin. Kishte bibliotekën e madhe personale, e cila u ruajt vetëm pjesërisht. Nga Komuniteti islamik theksojnë që në këtë tubim, i cili do të mbahet me 3 mars, biblioteka do të ... Read More »

Të hënën: VIZITË E DELEGACIONIT TË MINISTRISË SË KULTURËS

Opstina Ulcinj, Komuna e Ulqinit

Të hënën, me 30 janar, në vizitë Ulqinit do të qëndrojë delegacioni i lartë i Ministrisë së kulturës të Malit të Zi, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast ato do të bisedojnë me drejtuesit e Komunës dhe do të vizitojnë monumentet kulturo-historike të këtij qyteti. Po ashtu, është paraparë që zyrtarët e Ministrisë të bisedojnë me krijuesit e theksuar kulturor ... Read More »

Abazoviq: I PARI PËRFAQËSUES I PAKICAVE NË KRYE TË NJË PARTIE QYTETARE

Dritan Abazovic

Nëse në kongresin e partisë në prill zgjidhet për liderë të URA-së, Dritan Abazoviq do të jetë përfaqësuesi i parë i një populli pakicë i cili nga fillimi i pluralizmit është bërë kryetar i një partie qytetare. „Nëse jemi shtet qytetarë psë në kry të një parti nuk mund të jetë Shqiptari“, tha lideri aktual i URA-së Zharko Rakçeviq. Dritan ... Read More »

Nimanbegu: PRESIM SË SHPEJTI MARRËVESHJE KOMPLETE ME PDS

Genci Nimanbegu

Funksionari i Forcës së re demokratike Genci Nimanbegu ka deklaruar se pret që koalicioni „Shqiptarët të vendosur“ së shpejti të arrijë marrëveshje të plotë me Partinë Demokratike të Socialistëve për ndarjen e funksioneve në pushtet. Ai këtë gjë e deklaroi për „Dan“ pas takimit të Skuadrës koordinuese të koalicionit të partive nacionale shqiptare. Sipas fjalëve të tija, procesi i harmonizimit ... Read More »

Ulqin: NATË DHE MËNGJES I TRAZUAR I ZJARRFIKËSVE

image-0-02-05-f28d23063e552ec630d817562de0b98c7ae787387673ac940b605f12ee5aa765-V

Nga Shërbimi i mbrojtjes dhe shpëtimit kanë njoftuar se sot në mëngjes, në ora 07:20, fituan thirrjen që ka marrë flakë objekti i banimit në Shtoj. „Në vendngjarje dërguam gjashtë zjarrfikës dhe dy makina. Kishte rënë zjarr në një objekt në Shtoj. Zjarri u lokalizua brenda një dhome, ku edhe shpërtheu. U parandalua përhapja e mëtejme në hapësirat tjera të ... Read More »

“Dan”: “SHQIPTARËT TË VENDOSUR” TË INTERESUAR PËR TË MIRAT DETARE

camaj-cungu-zenka

Koalicioni “Shqiptarët të vendosur” kanë të drejtën e pozicionit udhëheqës në të paktën dy ndërmarrje publike, në bazë të marrëveshjes të cilën e kanë arrit me PDS-në gjatë formimit të Qeverisë së re, shkruan “Dan”. Kjo gazetë shkruan po ashtu se në këtë koalicion janë të interesuar që kuadrot e tyre të marrin vendin udhëheqës në Ndërmarrjen publike për menaxhimin ... Read More »

Bajraktari: INDEKSI I ULTË I ZHVILLIMIT ËSHTË REALITET DHE PARALAJMËRIM

Omer Bajraktari

Kryetari i Këshillit komunal të URA-së në Ulqin Omer Bajraktari ka deklaruar se indeksi i zhvillimit të Ulqinit është „vetëm vulë e dhimbshme e realitetit të zhvillimit, gjegjësisht gjendjes së vështirë ekonomike të komunës së Ulqinit“. „Arsyet për këtë gjendje janë të njohura: buxheti kapital i shtetit rregullisht anashkalon Ulqinin, procesi i privatizimit ka shkatërruar ekonominë, investimet në zhvillim shoqëror ... Read More »

PD: KEMI OBSTRUKSIONE NË REALIZIMIN E PROJEKTEVE ZHVILLIMORE

Partia demokratike, Demokratska partija

Partia demokratike është e pakënaqur me dinamikën e realizimit të projekteve zhvillimore në komunë të Ulqinit, mëson Portali Ul-info. „Kemi, për shembull, pengesë, madje edhe obstruksion, në realizimin e investimit për sistemin e kanalizimit dhe rikonstruktimin e rrjetit të ujësjellësit për disa pjesë të territorit të kësaj komunë, ku kreditor është KfW banka, ndërsa garant Ministria e financave. Obstruksione kemi ... Read More »

Scroll To Top