Monday , December 18 2017
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

MPB MZ: SHPËRBLIMI PËR KOMUNËN E ULQINIT

Zyra e projekteve IPA, Kancelarija za IPA projekte

Forcimi i vetëqeverisjes lokale paraqet një nga prioritetet në të gjitha vendet që tentojnë zbatimin e standardeve evropiane dhe integrimin në Bashkimin evropian, ka vlerësuar sekretarja e shtetit në Ministrinë e punëve të brendshme dhe administratës publike Jadranka Vojinoviq në ceremoninë e ndarjes së çmimeve për praktikat më të mira në vetëqeverisjen lokale në Mal të Zi. Çmimet dje në ... Read More »

Draga: MINISTRIA NUK PAGUAN ASGJË PËR SHKOLLËN E MUZIKËS

Nail Draga

Ka kohë që ekziston një çështje e pazgjidhur në mes Qendrës së Kulturës dhe Ministrisë së Arsimit, e ate jo me fajin tone por me qendrimin e refuzues nga ana e Minsitrisë së arsimit. Fjala është për hapësirat të cilat i shfrytëzon Shkolla për arsim fillor të muzikës në sipërfaqe prej 272m2, pa asnjë vendim apo kontartë nga data 18.5.2010. ... Read More »

Pritjet e partive: TË GJITHË THONË QË DO TË JENË NË PUSHTET

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Në bisedë për “Pobjeda” liderët e disa partive politike në Ulqin kanë thënë që presin rezultat shumë më të mirë se në tetor të vitit 2010. Kryetari i Këshillit komunal të Partisë demokratike të socialistëve Loro Nrekiq ka thënë që kjo parti shpreson në fitimin e mbi tre mijë votave, që është, siç tha, rreth 10 mandate. Optimistë është dhe ... Read More »

Ujësjellësi regjional: SEZONIN E ARDHSËM PA KUFIZIME

Kroni, Uji, Cesma, Voda

Ndërmarrja publike “Ujësjellësi regjional Bregdeti malazez” ka nënshkruar kontratën për dhënien e vazhdueshëm të ujit me Ndërmarrjen publike “Ujësjellës dhe kanalizime” në Ulqin, shkruajnë “Dnevne novine”. Siç thuhet, kjo kontratë do të siguroj që gjatë sezonit 2014, në Ulqin mos të ketë restrikcione të ujit. “Duke iu falënderuar nënshkrimit të kësaj kontrate, sezonin e ardhshëm turistik punëtorët e turizmit mund ... Read More »

Trupi i ri i Qeverisë: ASNJË ULQINAK NË KËSHILLIN PËR TURIZËM

Vlada, Qeveria

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e fundit ka formuar Këshillin për përcjelljen e zhvillimit turistik, si dhe për përgatitjen dhe përcjelljen e sezonave turistike, në krye të cilit do të jetë Millo Gjukanoviq. Përveç tij në atë trup ka edhe 27 anëtarë tjerë dhe asnjëri nga ato nuk është nga Ulqini. Në atë trup, përndryshe, ka dhe përfaqësues ... Read More »

Vandalizëm: U THYE REKLAMA E FORCËS

Si po nxehet fushata parazgjedhore, ashtu dhe po rritet nervozi i përkrahësve dhe simpatizuesve të partive politike. Në FB tash disa ditë po bëhet fushatë e pistë me anë të profileve të rrejshme, ndërsa mbrëmë është shënuar vandalizmi i vërtetë. Person (apo persona) të panjohur deri tani kanë thyer bilbordin reklamues të Forcës së re demokratike, i cili ishte i ... Read More »

Deponia sanitare në Mozhur: ULQINI ÇOJ 6,5 PËR QIND TË MBETURINAVE!?

Deponia Mozhur, Deponija Mozura

Në periudhën nga 1 janari deri më 30 shtator  të këtij vit në deponinë sanitare “Mozhuri” në mes Tivarit dhe Ulqinit janë çuar 50.501 tonë plehra, thuhet në raportin e kësaj ndërmarrje në Parlamentin e Tivarit, ndërsa raporton Portal Analitika. Edhe pse është projektuar për mbeturinat nga Tivari dhe Ulqini, me periudhën e  përdorimit për rreth 30 vite, është e ... Read More »

Konferenca për resurset natyrore: DISA PROPOZIME INTERESANTE

Disa propozime interesante janë dëgjuar dje gjatë pjesës së parë të konferencës për resurset natyrore të Ulqinit, organizatorët e të cili ishin OJQ “Hapi i gjelbërt” dhe komuna e Ulqinit. Dr Gani Karamanaga ka propozuar hapjen e tri qendrave shëndetësore: një në Plazhin e madh, një në Pyllin e pishave dhe e treta në Valdanos. “Veç ekziston dokumentacioni për këtë ... Read More »

Qendra për kulturë: NDËRPRITET GREVA E PUNËTORËVE

Qendra per kulture, Centar za kulturu

Mbas njëzet ditëve grevë të gjithë kërkesat e punëtorëve të Qendrës për kulturë janë plotësuar dhe ato të martën kanë vendosur të ndërprejnë shprehjen publike të pakënaqësisë së tyre. Atyre sot i ranë dy paga në llogari, ndërsa katër i fituan më herët. Mirëpo, ato në letrën dërguar kryetarit të komunës Nazif Cungu, kanë theksuar që në të ardhmën do ... Read More »

Elezoviq: TË HAPET SUKUBINA PËR TRAFIKUN E MALLRAVE

Sukubine-Muriqan, Sukobin-Murican, Kufiri, Granica

Drejtori ekzekutiv i OJQ “Agrume” Rudollf Elezoviq ka propozuar që pika kufitare Sukobin-Muriqan të hapet për trafik të mallrave. Ai duke folur në konferencën për potencialet natyrore të Ulqinit ka thënë që blerësit nga Shqipëria, Maqedonia dhe Kosova duhet të ndaj 600 euro shtesë për maune për shpenzimet e transportit. Përndryshe, maunat që shkojnë për mallra në Ulqin duhet të ... Read More »

Scroll To Top