Monday , April 23 2018
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Prim dr G. Karamanaga: IN MEMORIAM – LANO MUSTO SEFA (1947-2014)

Lano Sefa

Pas një sëmundje të shpjetë dhe të rëndë me 31 janar 2014 ndrroji jetë Lano SEFA. Ka qenë i lindur në Qyrke(Ulqin) në vitin 1947. Studimet nga ekonomia i përfundon në Pejë në vitin 1972. Si ekonomist i ri punësohet në hotelin “Albatros” ku së shpejti arriti që të  kryej detyrën e finansierit kryesor. Në ato vite kjo sipërmarrje hotelierike ... Read More »

Abazoviq: SË PARI KTHIMI PASTAJ VALORIZIMI I RESURSEVE

Deputeti i Malit të Zi Pozitiv Dritan Abazoviq ka deklaruar që nuk do të shkoj lehtë privatizimi i potencialeve turistike dhe natyrore të Ulqinit, sepse, siç tha, pikënisja është e gabuar. “Nuk kam asgjë kundër planit i cili ka të bëj me lokalitetet e caktuara të cilët realisht duhet të valorizohet, por jo të gjithë, sidomos jo Valdanosi ku kemi ... Read More »

Ali Cenaj: ULQINI NUK RA, KANË RËNË NUSET

Vetëm për ata me mungesë të informacionit elementar për të bëmat e të pabëmat gjatë gjithë këtyre viteve pluralizëm në skenën politike te shqiptarët në Mal të Zi, zgjedhjet e fundit dhe “rënia” e Ulqinit është befasi. Rezultati që partinë e kryeministrit Gjukanoviq në këtë komunë, për herë të parë pas 24 vitesh e solli në krye të listës së ... Read More »

ARSIMIMI NË ULQIN NË FILLIM TË SHEKULLIT XX

Arkiv, Arhiva

Në shkollën fillore në Ulqin mësimi në të katër klasët është zhvilluar në gjuhën serbe dhe shqipe. Vitin shkollor 1907/1906 është hapur paralelja e femrave, ndërsa në vitin 1910/1911 ka ekzistuar shkolla fillore e femrave me katër klasë. Shqipëtarët-mysliman të Ulqinit sidomos kanë hezituar të dërgojnë fëmijët e vet vajza në shkollë dhe për këtë arsye prindërit shpesh janë dënuar. ... Read More »

DN: GJEKA KËRKON VENDIN E KRYETARIT TË KOMUNËS

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Koalicioni „Bashkë për të ardhmën e Ulqinit“ i cili është i mbledhur rreth deputetit të Partisë demokratike Fatmir Gjeka, ka ofertën për formimin e pushtetit nga Partia demokratike e socialistëve dhe Forca e re demokratike dhe në ditët në vijim do të sjell vendimin se me cilën parti do të bëj pushtet, shkruajnë „Dnevne novine“. Kjo gazetë e Podgoricës vlerëson ... Read More »

Nimanbegu për „Dan”: NE DO TË DONIM ME TË TANËT, POR MUNDEMI DHE ME PDS (DPS)

Genci Nimanbegu

Forca e re demokratike ja ka dërguar ftesën për bisedime partive tjera shqiptare për formimin e koalicionit qeverisës në Ulqin, sepse kjo zgjidhje mendohet si më e natyrshmja, por në rastin e përgjigjes së tyre negative nuk ja mbyll derën marrëveshjes me Partinë demokratike të socialistëve, ka deklaruar për “Dan” nënkryetari i Forcës Genci Nimanbegu. Ai tha që kjo parti ... Read More »

EEMZ: TË MËRKUREN PJESA E GJERË E QYTETIT PA RRYMË

Rryma elektrike, Struja

Nga Elektroekonomia në Ulqin lajmërojnë konsumatorët që pjesa e gjerë e qytetit do të jetë pa rrymë elektrike. Siç thuhet në kumtesë, për shkak të punimeve në Trafostacionin Kodra, pa furnizim me energji elektrike nga ora 9 deri në orën 13 do të jetë zona e Anës Malit, ndërsa nga ora 14 deri në orën 16 pa rrymë do të ... Read More »

Musa Hoxha (New York): DANKE DEUTSCHLAND!

Sahat Kulla, Sahat Kula

Thënia e mësipërme mbahet mend si falënderim i shtetit Kroat drejtuar Gjermanisë për ndihmën e tyre ne njohjen e shtetit Kroat. Edhe kënga me te njëjtin titull është thurur dhe kënduar me vite. Dhe kjo e njëjta thënie me shkoi ndërmend kur po shikoja videot gjate promovimit te DPS-it ne Ulqin, ne fushate për zgjedhje lokale. Salla e mbushur përplot ... Read More »

Në Mozhur: DO TË NDËRTOHEN 23 CENTRALE ME ERË

Mozhuri, Mozura

Centralet e para me erë, mund të ndërtohen në lokalitetit Mozhur, në kufirin e komunës së Tivarit dhe Ulqinit, sepse, mbas katër viteve të plota të problemeve të ndryshme me letra, si dhe të hartimit të dokumentacionit përcjellës konzorciumi spanjoll-malazez “Mozura wind park” i ka dorëzuar Ministrisë së zhvillimit të qëndrueshëm dhe turizmit kërkesën për fitimin e lejes së ndërtimit. ... Read More »

Avokati Piperoviq: BAROVIC DOLI NGA KRIPORJA

Avokati Zoran Piperoviq ka deklaruar që biznesmeni kontraverz Veselin Baroviq nuk është më pronar shumicë i Kripores, nëpëtmjet Eurofond-it. Përfaqësuesi ligjor i Baroviqit ja ka dorëzuar gazetës ”Dan” certifikatën nga Regjistri qendror i subjekteve ekonomike të Administratës tatimore nga ku mund të shihet që Baroviq nuk është më në Eurofond. “Në përputhje me këtë nuk është as në Kripore, që ... Read More »

Scroll To Top