Wednesday , July 8 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Komisioni: 19 FUNKSIONAR DORËZUAN TË DHËNA TË PASAKTA

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Komisioni për parandalimin e konfliktit të interesit ka vërtetuar se gjatë këtij vitit 19 funksionar nga Ulqini i kanë dorëzuar këtij institucioni të dhëna të rrejshme. Siç shkruan gazeta “Dan”, komisioni nuk i ka deklaruar emrat e funksionarëve duke thënë se këto të dhëna ndodhen në ueb faqe. Por, me shikimin e faqes së Komisionit kjo nuk mund të përcaktohet ... Read More »

Sinishtaj: FORCA HUMBI UNIFIKIMIN

Vasel Sinishtaj

Funksionari i Iniciativës qytetare Vasel Sinishtaj ka deklaruar që Forca e re demokratike e humbi shansin për unifikimin e partive shqiptare duke thënë se kjo parti nuk i respekton marrëveshjet të cilat i ka me partitë me të cilat është në koalicion. “Nuk do të bëjë mbledhje me to. Sa më përket mua, ato e humben unifikimin. Ky është qëndrimi ... Read More »

Me propozim të Nimanbegut: 200 MIJË EURO PËR KALA

Genci Nimanbegu

Kuvendi i Malit të Zi ka miratuar amendamentin e deputetit të Forcës së re demokratike Genci Nimanbegu me të cilin parashikohet që nga buxheti shtetëror vitin e ardhshëm në Kala të investohen 200 mijë euro. Këto mjete, siç precizohet, do të shpenzohen në rikonstruktimin dhe vendosjen e kalldrëmit në Kala. Deputetët e koalicionit qeverisës mbrëmë vonë e kanë miratuar buxhetin ... Read More »

Gjuroviq: VENDIMI I KOMUNËS SË ULQINIT PËR OJQ MË I MIRI

Goran Djurovic, Goran Gjurovic

Vendimi për kriteret, mënyrën dhe procedurën e ndarjes së mjeteve organizatave joqeveritare (OJQ) të komunës së Ulqinit në këtë moment është akti më i mirë lokal i cili rregullon fushën e financimit të projekteve, vlerësuan nga Koalicioni i OJQ-ve – me bashkëpunim deri tek qëllimi. Koalicioni i OJQ-ve, siç njoftoi kryetari i Këshillit drejtues, Goran Gjuroviq, ka përshëndetur miratimin e ... Read More »

SOS telefoni: MË SË SHUMTI FEMRA NË KULTURË DHE SHËNDETËSI

Carshia Ulqin, Carsija Ulcinj, Kaldrma, Kalldrami

Sipas të dhënave të cilat i ka deklaruar SOS telefoni për gra dhe fëmijë viktima të dhunës, në Ulqin më së shumti femra janë të punësuara në kulturë dhe shëndetësi. Kështu nga 26 punëtore në Qendër për kulturë 17 janë femra dhe nëntë meshkuj. Në Shtëpi të shëndetit nga 89 të punësuar, dy të tretat, gjegjësisht 60 persona janë femra. ... Read More »

Art Club: SHËNON 24-VJETORIN E THEMELIMIT

Shoqata-Art-Club-Ulqin.1

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” shënon sot 24-vjetorin e themelimit të saj. Viti 2014 paraqet vazhdimin e punës së suksesshme të “Art Club”-it për ruajtjen dhe afirmimin e kulturës dhe shkencës shqiptare në Malin e Zi, përkundër mbështetjes së vogël institucionale, sidomos për kulturën shqiptare në Mal të Zi.Gjatë këtij viti, “Art Club”-i ka realizuar disa projekte me ... Read More »

Komuna: BIZNISMENËT TË GATSHËM TË MBËSHTESIN KONCERTIN E VITIT TË RI

Viti i Ri

Kryetari i Komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe z.Zana Sarvan  kanë mbajtur edhe një takim me përfaqësuesit e biznesit, lidhur  me organizimin e Koncertit të madh festiv të Vitit të Ri, që do të mbahet në Ranë më 31 Ddhjetor dhe do të fillojë në ora 18. Komuna e Ulqinit dhe Organizata turistike  janë bartësit kryesor të këtij aktiviteti, por përvoja ka dëshmuar që në raste të tilla nuk mungon dhe ... Read More »

Në Shkollën e muzikës: KONCERT I VIRTUOZES GJONI

Iliriana

Në Shkollën e muzikës të qytetit të saj, në shkollën ku e ka filluar rrugën e saj të muzikës, mbrëmë, pas një rruge të gjatë studioze në Karlsruhe në Gjermani, Ilirijana Gjoni ka dhënë një koncert në piano. Ato të cilët kanë qenë të pranishëm kanë pasur privilegjë të jenë dëshmitarë të një virtuoze të muzikës klasike në piano me ... Read More »

Mbrojtja e detit: NDËR KANDIDATËT EDHE ULQINI I VJETËR

Stari Ulcinj, Ulqini i vjeter

Mali i Zi, së bashku me Bosnjën dhe Hercegovinën, është i vetmi shtet në Mesdhe i cili akoma nuk ka shpallur asnjë zonë të mbrojtur në det. Ndër lokalitetet potenciale për vendosjen nën mbrojtje është edhe Ulqini i vjetër. Në maj të vitit të ardhshëm organizata joqeveritare “Qendra mesdhetare për monitorim ekologjik” nga Sutomoreja do të krijojë web-portalin në të ... Read More »

Scroll To Top