Sunday , December 16 2018
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

CUNGU: JAM KREJTËSISHT I BEFASUAR ME VENDIMIN E UDSH-së

Kryetari i Forcës së re demokratike Nazif Cungu ka deklaruar që është i befasuar me vendimin e Unionit demokratik të Shqiptarëve të lëshoj negociatat me partitë shqiptare për formimin e pushtetit në Ulqin, mëson Portali UL-info. Ai mbas takimit me përfaqësuesit e koalicionit “Bashkë për të ardhmen e Ulqinit” ka thënë grupi i përbashkët i Forces, koalicionit të Gjekes dhe ... Read More »

Kërkesa e PD: GJEKA TË JETË KRYETAR I ULQINIT

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Këshilli qendror i Partisë demokratike mbrëmë ka vendosur që lideri i kësaj parti dhe drejtuesi i koalicionit “Bashkë për të ardhmen e Ulqinit” Fatmir Gjeka të jetë kandidati i tyre për kryetar të komunës në negociatat me përfaqësuesit e partive shqiptare, mëson Portali UL-info. Në propozim i cili sot është dorëzuar drejtuesve të Forcës në takimin e përbashkët thuhet po ... Read More »

DISA FJALI RRETH MEVLUDIT TË HAFIZ ALI ULQINAKUT

Hafiz Ali Riza Ulqinaku

Mevludi është vepër e poetit të njohur turk, Sulejman Çelebiut, të cilën e ka përkthye në gjuhën shqipe Hafiz Ali Riza Ulqinaku. Ky përkthim është adaptim, përshtatje në gjuhën shqipe, është një poemë që i kushtohet lindjes apo ditë-lindjes së Pejgamberit, Muhammedit (a.s.) Këtë vepër e ka shkrue, përkthye, adaptue, në moshën 18 vjeçare, në vitin 1873, kurse është botue ... Read More »

GURI I GJERANAVE

Guri i Gjeranava, Krs od Djerana

Ishulli i vogël ose thjesht guri i Gjeranave gjendet 2,2 milja në juglindje nga kepi i Gjeranave dhe një milje nga bregu. Këtë lokalitet zhytësit e quajnë vendin e amforave të fundosura, detarët “varrezë e anijeve”, ndërsa peshkatarët habitat të guacave dhe të shumë llojeve të çmueshme të peshkut (dental, kocë, levrek, peshk guri …) Detarët e anijeve me vela ... Read More »

Art Club: “Zonja nga kryeqyteti” e Asllan Bishës

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Zonja nga kryeqyteti” të autorit Asllan Bisha. Libri përbëhet nga 11 novela, “të pabesueshme… të vërteta”, të cilat trajtojnë tema të ndryshme nga jeta e përditshme. Kryeredaktor i librit është Basri Çapriqi, redaktor Haxhi Shabani, ndërsa lektor Skender Temali. Libri është shtypur në Shtypshkronjën IVPE në Cetinë, kurse ... Read More »

Kriporja: MË PARË DALJA NGA FALIMENTIMI, PASTAJ KONCESIONI

Kriporja, Solana

Qeveria e Malit të Zi ka deklaruar që Kriporja e Ulqinit duhet të dal nga falimentimi klasik në mënyrë që të fitoi prapë koncesionin për eksploatimin e kripës. Ndërmarrja më e vjetër në Ulqin gjendet në falimentim gati tash nëntë vite. Nga 21 janari pesëdhjetë e një punëtorët e mbetur të Kripores ka hyrë në grevë të pakënaqur me mospagesën ... Read More »

Apel i Bashkësisë islame në Mal të Zi: DHURONI LIBRIN

Duke vlerësuar që dija mbi din-in dhe dynjanë bëhet më e madhe dhe më me vlerë nëse përcillet dhe ruhet në mënyrë të vazhdueshme, Meshihati i Bashkësisë islame në Mal të Zi ka vendosur ti kontribuoj procesit të ruajtjes së pasurisë shkencore dhe trashëgimisë së shkruar, që me ruajtjen e dijes nga harresa, gjeneratat e ardhshme të mësohen për marrëdhënien ... Read More »

Nrekiq: TË HËNËN E MUNDUR MARRËVESHJA

Loro Nrekiq, Ljoro Nrekic

Bartësi i listës së Partisë demokratike të socialisteve në Ulqin Loro Nrekiq tha në deklaratë për Portal Analitika që beson se partitë shqiptare nuk do të arrijnë marrëveshjen për formimin e pushtetit në këtë komunë pa PDS dhe paralajmëroi vazhdimin e negociatave të hënën. “Sipas këndvështrimit tim partitë shqiptare nuk do të arrijnë marrëveshjen për formimin e pushtetit lokal. Mendoj që është mirë për ... Read More »

Reagim i dr Karamanagës: JAM ME SIMË DOBRECIN

Gani Karamanaga

Para disa ditësh doli nga shtypi revista me emër “Buzuku” me kryeredaktor z. Gjergj Pepgjoni. Në Këshillin konsultues figuron edhe emëri im. Deklaroj që kjo gjë është bërë  pa konsultimin dhe pëlqimin tim. Z.Gjergj Pepgjoni e të tjerët, jeni të detyruar që mos ta përdoroni emërin tim në të ardhmen. Unë  jam në Këshillin dhe bashkëpunëtor në “Buzuku” ku kryeredaktor është prof.dr Simë ... Read More »

Scroll To Top