Monday , February 17 2020
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Përkthimi i 14: NIKOLAIDIS EDHE NË HUNGARISHT

Këto ditë është botuar edicioni hungarez i romaneve “Mimesis” dhe “Sin” të shkrimtarit Andrej Nikolaidis. Botues është “Gondolat Kiado” nga Budapesti. Ky është përkthimi i katërmbëdhjetë i veprave të tija në gjuhët evropiane. Botimi në turqisht i romanit “Dolazak”, i publikuar si “Kiyamet”, ka arritur sukses të konsiderueshëm. Në një gazetë prestigjioze të Stambollit thuhet që ky libër është “si ... Read More »

KK: MBAHET MBLEDHJA E KOLEGJIUMIT

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Tek kryetari i Kuvendit komunal të Ulqinit Fuad Haxhibeti sot është mbajtur mbledhja e Kolegjiumit. Në të është dakorduar që të mbahet seanca e veçantë e Parlamentit lokal mbi Draftin e Planit hapësinor-urbanistik të Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Shefat e klubeve po ashtu janë pajtuar që mbledhja e ardhshme e Kolegjiumit të mbahet të martën, e aty të jenë të ... Read More »

“Rasti parking 2”: HASANAGA KËRKON 35 MIJË EURO

Parking Ulcinj, Ulqin

Për shkak të lëshimeve dhe veprime të shumta të paligjshme gjatë prurjes së vendimit në fund të vitit 2012 që Bashkësisë islame ti jepet në shfrytëzim i vetmi parking i rregulluar në qytet, komuna e Ulqinit për dëmshpërblim duhet të paguaj 35 mijë euro, shkruan “Dan”. Kjo gazetë shkruan që kaq është vlerësimi i dëmit të cilin e ka pësuar ... Read More »

Për 15 ditë: KURBAN BAJRAMI FILLON ME 4 TETOR

Meka, Qabja, Bajram

Kurban ose Haxhi bajrami këtë vit fillon të shtunën më 4 tetor. Ditët e kësaj feste, siç thonë në Bashkësinë islame të Ulqinit, janë ditët më të bukura, ditët e mirësisë së madhe të Zotit. Rëndësinë e tyre e cakton therja e kurbanit  – traditë e profetit të Zotit Ibrahimit, paqja dhe shpëtimi i Zotit qoftë mbi të, edhe ndarja ... Read More »

Avokati Lutovac: KOMUNA E ULQINIT NUK ËSHTË PËRGJEGJËSE PËR „K1”

Gjyqesori, Gjykatesi, Gjykata, Gjyqi, Sudija, Sud, Tuzilastvo, Prokuroria, Tuzioc

Avokati i njohur nga Podgorica Branislav Lutovac ka thënë që komuna e Ulqinit nuk është përgjegjëse për “rastin K1” dhe që “Atlas grupi” i Dushko Knezheviqit nuk ka baza të kërkojë 10,5 milion euro për shkak të objekteve të prishur. Ai për Informer ka thënë që ky problem është kompetencë e shtetit, e jo i komunës së Ulqinit. “Nëse shteti ... Read More »

PAMJA E MONEDHËS SË ULQINIT

Monedha e Ulqinit

Rilindja ekonomike e Ulqinit në fillim të shek. 14 ka kushtëzuar që aty, si edhe në vendet tjera të rëndësishme të Adriatikut, të fillojnë të prodhohen monedhat. Ishte kjo dëshira për prestigj dhe afirmim të autonomisë së qytetit. Në Ulqin është punuar monedha prej bakrit, në tre versione. Monedha autonome është prodhuar deri në vitin 1426 kur Ulqini pranoi pushtetin ... Read More »

Akva park: QIRAMARRËSI LIROHET NGA PAGESA E KOMPENSIMIT PËR TOKË

Akva park

Këshilltarët e Kuvendit komunal në mbledhjen e ardhshme duhet të miratojnë propozimin për lirimin nga pagesa e kompensimit për tokë për vendosjen e objektit të përkohshëm të investitorit të akva parkut në Shtoj. Drejtuesit e komunës kanë thënë Portalit Ul-info që ky propozim është rezultat i vullnetit që të nxitet investimi i cili duhet të përmirësojë në mënyrë të konsiderueshme ... Read More »

“Rasti K1”: GJYKIMI VAZHDON MË 20 TETOR

Privredni sud, Gjykata ekonomike

Para Gjykatës ekonomike në Podgoricë sot është vazhduar gjykimi kundër komunës së Ulqinit në rastin “K1”, njofton Portali Ul-info. Përfaqësuesit e paditësit, Atlas grupit, dhe të paditurit, komunës së Ulqinit, kanë vazhduar me prezantimin e argumenteve të vet. Për shkak të kërkesës së avokatit mbrojtës Stanko Mariq dhe përfaqësuesit të komunës Gzim Haxhibeti që gjykata edhe njëherë të shqyrtojë çështjen ... Read More »

Aktivitetet e Gjekës: TRANSPORTI FALAS, ÇËSHTJE SOCIALE, SOS TELEFONI

Fatmir Gjeka, Fatmir Djeka

Kryetari i Komunes se Ulqinit Fatmir Gjeka zhvilloi takimin e rralles me transportuesit e nxenesve te shkollave fillore ne territorin e Komunes se Ulqinit. Bisedimet zhvillohen  ne  gjetjen e nje mareveshtjeje per transportin falas   te femijeve fillorist. Edhepese I tere projekti ka nje kosta  te larte, Kryetari Gjeka nuk heq  dore  nga nje premtim I tij dhene qytetareve. Sipas te gjitha  gjasave  femijet e shkollave fillore  ... Read More »

Forca: PROGRAMET MËSIMORE NUK I KANË PËRGATITUR SHQIPTARËT

Me rastin e deklaratës së përfaqësuesit nga Enti i shkollave Radoje Novoviq, se Programet mësimore i kanë përgatitur përfaqësuesit e shqiptarëve dhënë për Portalin Analitika, shërbimi për informim i FORCËS për opinon jep këtë kumtes: Në kumtesën për opinion të FORCËS, kemi trajtuar programet mësimore dhe tekstet shkollore të cilat i shfrytëzojnë nxënësit shqiptarë në shkollat me mësim në gjuhën ... Read More »

Scroll To Top