Tuesday , March 19 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

Prim.dr Gani Karamanaga: TREGIME

Gani Karamanaga

Dylundra Në vitet e pesëdhjeta dhe të gjashtëdhjeta të shekullit të kaluar (XX) në molin e Ulqinit kanë qenë të lidhura (gastuar) disa anijet e vogëla:”Sllani”, “Suka”(barka e Selitëve nga Rana), “Silni”(barka e Xhemal-Begut dhe Ismajlagëve), anija e vogël e familjes Kroma, si edhe dy “lundra”. Këto kanë qenë anije-varka të gjata, pa dyrek, dhe të ndërtuara përlundrim në lumë. ... Read More »

Instituti IDEA: ME RASTIN E DITËS SË MËSUESIT DHUROI LIBRA

Paraditën e së Hënës, me 10.03.2014, Instituti për Drejtësi, Edukim dhe Arsim – IDEA nga Ulqini, dhuroj sasi të librave për të gjithë mësuesit dhe arsimtarët e Shkollës Fillore “Bedri Elezaga” në Katërkoll me rastin e 7 marsit, ditës së mësuesit. Instituti IDEA dhuroj për të gjithë mësuesit dhe arsimtarët e Shkollës Fillore “Bedri Elezaga”, duke përfshirë edhe 8 paralelet ... Read More »

Kuzman: PORTA NË ADË ËSHTË HARAÇ

2208-Ada-bojana8

Srgjan Kuzman ka hedhur poshtë si “të pavërteta dhe pakuptimta” thëniet nga kumtesa e NHP “Riviera e Ulqinit”, në të cilën nga kjo ndërmarrje e akuzojnë për fundamentalizëm, tentim të shembjes së portës në Adë të Bunës, gjegjësisht për shkatërrim të nudizmit. Kuzman, i cili tash disa vite gjykohet me këtë ndërmarrje, për shkak të ndaljes së hyrjes në Adë ... Read More »

Futboll: HUMBJA E PARË E FEDERALIT

Në xhiron e 17 të Ligës së regjionit jugor Federali të dielën ka pësuar humbjen e parë në garën e sivjetme. Ulqinakët në fushën vet kanë humbur nga skuadra “Hajduk” nga Tivari me rezultatin 2:3. Përkundër kësaj humbje Federali udhëheq bindshëm në tabelë me 36 pikë, Hajduku dhe Slloga Radoviqi kanë nga 20, Orjeni 17, ndërsa Slloga nga Tivari i ... Read More »

DN: NIKOLAIDIS JEP DORËHEQJE

Andrej Nikolaidis

Këshilltari për kulturë dhe opinion të lirë i kryetarit të Kuvendit dhe PSD-së Ranko Krivokapiq, shkrimtai Andrej Nikolaidis, ka dhënë dorëheqje në atë funksion, mësojnë “Dnevne novine” nga disa burime. Sipas burimeve të DN, Nikolaidis ka dhënë dorëheqjen mbasi që Ranko Krivokapiq më 25 shkurt ka pranuar themeluesin e revistës “Monitor” dhe “Vijesti” Miodrag Peroviq, drejtoreshën ekzekutive të revistës “Monitor” ... Read More »

Ullishtaria: ULQINAKËT NË ZARË

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Një grup i madh i ullishtarëve të Ulqinit do të marrin pjesë në Manifestimin e 16 ndërkombëtarë të ullishtarëve dhe prodhuesve të vajit “Noqnjak 2014”, i cili do të mbahet nga data 13 deri më 16 mars në Zarë, në hotelin “Kolovare”, Në Zarë do të udhëtojnë 24 ullishtarë, nga 12 nga Shoqata e ullishtarëve Ulqin dhe Shoqata e ullishtarëve ... Read More »

Vendimi i Gjykatës: KATËR PUNËTOR TË OT TË KTHEHEN NË PUNË

Gjykata themelore në Ulqin ka sjell vendimin që të kthej në punë katër punëtorët e Organizatës turistike, të cilët në korrik të vitit 2012 janë larguar nga puna. OT është urdhëruar që të kthej në punë Aleksandar Jacoviqin, Merita Rexhen, Muharrem Beqoviqin dhe Beqir Zatoviqin “në detyrat e punës të cilat i korrespondojnë përgatitjes së tyre profesionale, dijes dhe aftësive, ... Read More »

Memorandum: BASHKËPUNIM I GJYKATËS DHE MOGUL-it

Në hapësirat e Gjykatës themelore në Ulqin sot është nënshkruar Memorandumi për bashkëpunim në mes të këtij institucioni dhe MOGUL-it. “Në këtë mënyrë shënojmë fillimin e bashkëpunimit të përbashkët në projektin “Zëshëm kundër korrupsionit”, të cilin e financon Ambasada e SHBA-së në Podgoricë”, u shpreh drejtori ekzekutiv i MOGUL-it Xhemal Peroviq.Ai, si dhe presidentja e Gjykatës Lirije Buzuku, kanë theksuar ... Read More »

Scroll To Top