Wednesday , April 24 2019
Lajmi i fundit

Author Archives: Admin

Feed Subscription

VALËT E DETIT DERI TEK SHËNKOLLI!

Ada e Bunes, Ada Bojana, Panorama

Ishulli Ada është krijuar me fundosjen e anijes në grykëderdhjen e Bunës në det në vitin 1858. Me kohë rreth saj janë grumbulluar sedimentet lumore të Bunës, kështu që mbas 24 viteve është shfaqur ishulli. Derisa nuk ka ekzistuar Ada, dhe më vonë deri në vitin 1899 (derisa ajo ishte akoma e vogël), valët nga punenti (era e fortë perëndimore) ... Read More »

Kuvendi komunal: SOT KOLEGJIUMI

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Tek kryetari i Kuvendit komunal të Ulqinit Fuad Haxhibeti sot do të mbahet mbledhja e Kolegjiumit në të cilën do të caktohet data e mbledhjes së ardhshme të Parlamentit lokal. Pika kryesore e kësaj mbledhje do të jetë miratimi i buxhetit për këtë vit, kështu që është gati e sigurt që kjo seancë do të mbahet me 31 mars, kur ... Read More »

Hapi i gjelbër: MBLEDHJA E KUVENDIT TË MALIT TË ZI NË ULQIN

port-milena-od-simbola-problema-slika-1237761

Drejtori ekzekutiv i OJQ “Hapi i gjelbër” Xhelal Hoxhiq ka ftuar kryetarin e Kuvendit të Malit të Zi Ranko Krivokapiq që për Ditën e Tokës, me 22 prill, të caktojë mbledhjen e Parlamentit malazez në Ulqin. “Dhe atë në ambient të hapur, afër baseneve të Kripores dhe motrës së saj Port Milenës”, thuhet në letrën e Hoxhiqit. Shtohet që nëse ... Read More »

H. Kovaci: ZHDUKJA E HESHTUR

Gojë kemi e nuk flasim Sy kemi e nuk shohim Hundë kemi e të keqen s′e nuhasim Veshë kemi e s′dëgjojmë Fytyrë kemi e disa venë maska Këmbë kemi e s′lëvizim nga vendi Duar kemi e s′bëjmë me gisht Zemër kemi e frikën në palc Të gjitha i kemi e Në heshtje po zhdukemi Read More »

Mbas vizitës: EDHE KOMISIONI KUVENDOR PËR KRIPOREN

Kriporja, Solana, Janko Vucinic

Komisioni për përcjelljen dhe kontrollin e procedurës së privatizimit pranë Kuvendit të Malit të Zi do të diskutojë me 31 mars për procesin e shitjes së Kripores. Kryetari i Komisionit Janko Vuçiniq nga Fronti demokratik javën e kaluar ka qëndruar në Kripore dhe është bindur vet se në çfarë situate katastrofale gjendet ky gjigant i dikurshëm i ekonomisë ulqinake. Vuçiniq ... Read More »

Kuvendi i Malit të Zi: PËR KRIPORE ME 4 PRILL

Seancë dëgjimore kontrolluese me rastin e ngjarjeve aktuale në Kriporen e Ulqinit do të mbahet të premten me 4 prill, është arritur marrëveshja në mbledhjen e Këshillit parlamentar për ekonomi. Kryetari i këtij trup Aleksandar Damjanoviq ka deklaruar që në seancën dëgjimore kontrolluese para anëtarëve të këshillit parlamentar për ekonomi do të jenë të pranishëm drejtori i Kripores, si dhe ... Read More »

Në kopshtin „Solidarnost“: U MBAJT SEMINARI

Të shtunën e kaluar në kopshtin e fëmijëve „Solidarnost“ u mbajt seminari për edukatorët dhe infermieret e këtij institucion. Seminari është mbajtur në kuadër të programit „Hap pas hapi“ për punë me fëmijët e kopshtit. „Kuptuam që është e nevojshme të përsosim dhe të avancojmë dijen në organizimin dhe procesin e aktiviteteve për moshën e fëmijët e moshës nga 1 ... Read More »

Buxheti: MINISTRIA DHA MIRATIMIN

Në fund të kësaj ose në fillim të javës së ardhshme Parlamenti lokal do të shqyrtojë Propozim buxhetin e komunës së Ulqinit për këtë vit. „Ministria e financave e Malit të Zi të premten dha miratimin për këtë akt, dhe ai do të jetë 7,65 milion euro, apo për dhjetë për qind më i ultë se drafti“, tha për Portalin ... Read More »

Aksioni në Valdanos: PËRFSHIHET EDHE USHTRIA

Aksioni qytetar “Hapim rrugët e Valdanosit” është vazhduar edhe dje. Disa dhjetra njerëz kanë hapur tri rrugë që çojnë në “gjirin e heshtjes”, nëpër të cilët 35 vjet nuk ka shkelur këmba e njeriut. Dje në Valdanos ishin dhe oficerët e lartë në krye me drejtuesin e Seksionit për punë operative dhe trajnim në Shtabin e përgjithshëm të Ushtrisë së ... Read More »

Tensione në Kripore: DREJTORI NDALOI LËVIZJEN

Kriporja, Solana

Drejtori në falimentim i Kripores Ognjen Jovoviq ka ndaluar dje hyrjen dhe lëvizjen në Kripore të gjithë personave që nuk kanë aprovimin e tij. Ai këtë vendim e arsyetoi me ngjarjet e fundit që ndodhen në këtë ndërmarrje më të vjetër në Ulqin. Punëtorët, të cilëve të shtunën i skadojnë kontratat për punë, edhe sot janë mbledhur para fabrikës. Gjëja ... Read More »

Scroll To Top