Friday , January 15 2021
Lajmi i fundit

BANORËT E “TIVARIT TË SHQIPËRISË” I SHKRUAJNË PAPËS NË 1743

AntivariPara 271 viteve (29 dhjetor të vitit 1743) është dërguar lutja e klerëve fetar dhe besimtarëve papës Benediktit të XIV.

Në krye të letrës qyteti i vjetër dhe i famshëm, Tivari, shkruhet si vend në Shqipëri (Antivari de Albania), ndërsa në nënshkrim me të cilin kjo lutje përfundon kolektivisht përmendet dërguesit

(Li Umilissimi, ubidientissimi, e rassegnatissimi – il Clero, e Popolo Christiano Cattolico Antivarese. Da Antivari di Albania)

Papa e përmbushi vullnetin e qytetarëve të Tivarit që arqipeshku të jetë kler vendas dhe në atë vend me 9 mars të vitit 1746 emëroi Mark Luken (Mark Lukiq) nga Shestani.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top