Tuesday , December 10 2019
Lajmi i fundit

Bashkësia Islame: 20 HAXHI NGA ULQINI

Meka, Haxh, Kurban BajramiKëtë vit në vendet e shenjta myslimane Mekë dhe Medinë do të shkojnë 20 haxhi nga Ulqini, mëson Portali Ul-info.

Haxhi është një nga pesë obligimet e islamit, të cilin gjatë jetës duhet ta plotësojë çdo mashkull dhe femër, të moshës madhore, kur të krijojnë kushtet e nevojshme.

Kurban ose Haxhi Bajrami, gjatë të cilit duhet të prehet kurbani dhe mishi i tij ti jepet të varfërve, miqve dhe komshinjve, zgjatë katër ditë, ndërsa këtë vit fillon të dielën me 11 gusht.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top