Wednesday , April 14 2021
Lajmi i fundit

Bretkosa e Shqipërisë: TREGUES I SHËNDETIT TË MJEDISIT JETËSOR

Zaba (1)Një sërë kërcënimesh ndikojnë në rënien e shpejtë të numrit të njërit nga banorët e rëndësishëm të rajonit tonë, Bretkosës së gjelbër të Shqipërisë (Pelophylax shqipericus).

Ky ujëtoksor i vogël, i cili shpesh shifet në përrojet në prapavinë e Plazhit të Madh dhe në Liqenin e Shkodrës, nga viti 2004 konsiderohet specie e rrezikuar.

Numri i Bretkosës së Shqipërisë tregon për cilësinë e habitateve ujore, përkatësisht është tregues i shëndetit të mjedisit jetësor.

 

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top